Skärgårdsöar

Utritade promenader eller öar som är perfekta att vandra på.

15 st
Sök nära
Sergels Torg 2, Stockholm Ändra
Uppdatera
Ort eller adress x

Ange startplats för sökningar och vägbeskrivninger

Grinda södra via Grindastigen till gästhamnen.
En tur bortom ”centrala” Grinda med två fantastiska utsiktsplatser, orörd natur, djur och vacker ängsmark. Avslutar med gästhamnen och värdshusets folkliv.
OrtGrinda
Grinda korta promenaden
En promenad som täcker det väsentligaste på Grinda med start vid Södra Grindas ångbåtsbrygga.
OrtGrinda
Runmarö.
Runmarö ligger en bra bit ut mot Sandhamn men båtturen tar bara 10 min från Stavsnäs. Dit man kan ta sig med buss c:a en timme från Slussen. Ett promenad- cykelförslag har vi skapat på karta.
OrtVärmdö
Utö - från hamnen östra delen.
Från ångbåtsbryggan går promenaden förbi ett barnbad och två klippbad och tillbaka till Gruvbyn. Badplatserna är även utmärkta utsikts- och rastplatser. 
OrtUtö
Finnhamn runt
Finnhamn är ett av de populärare resmålen med skärgårdsbåt. Vandringen går från ångbåtsbryggan inåt ön och bland annat förbi en av skärgårdens vackraste naturhamnar.
OrtFinnhamn
Möja från Berg till Långvik
En lika populär promenad som cykeltur. Cyklar finns att hyra på flera ställen. Promenaden går mestadels längs vatten och passerar fiskelägen och byar.
OrtMöja
Sandhamn från hamnen till Trouvilles strand.
Turen går tvärs genom ön och den unika tallskogen men inleder med att svepa längs hamnen med målet att nå Trouville, stranden som bara måste upplevas.
OrtSandhamn
Ängsö nationalpark
Ängsö är en av Sveriges 28 nationalparker och faktiskt den första. Flera lättvandrade stigar över den 1,5 km långa ön bjuder på unika scenerier.  Om våren är det en fantastisk blomsterprakt i synnnerhet en äng med adam och eva och naturskogen är en av de största i...
OrtNorrtälje
Landsort längs hela ön.
Båtfärden från Torö är mäktig och Öja, som ön heter, upplevs på denna promenad. Från Landsorts fyr går turen rakt norrut till Batteri Landsort och Norrhamn.
OrtLandsort
Sydkoster - rundvandring från Ekenäs till Linfärjan.
Med start vid Ekenäs följer man vattnet längs klippor och strand till en fin badplats med krog intill. Vidare förbi en fiskehamn, ett utsiktsberg samt ett trädgårdsfik av högsta klass.
OrtSydkoster
Dyrön
En riktig vandringsö där man kan välja att ta hela Dyröleden eller få smakprov med en kortare. Bedårande scenerier. Restaurang, kafé och ICA-butik. Guidning finns. 
OrtTjörn
Hållö
Hållö har inte bara Bohusläns äldsta fyr utan bjuder på många spännande vandringar över härliga granitklippor med naturupplevelser utöver det vanliga. Bra bad- och dykmöjligheter. Båt från Smögen.
OrtSotenäs
Väderöarnas nationalpark - Storö-Ramnö
Väderöarnas nationalpark består av många öar. Vanligtvis åker man till Storö-Ramnö. Antingen vandar man runt en relativt lättvandrad slinga. Eller så håller man sig kring hamnen, värdshuset och lotsbebyggelsen och tar sig upp till Lotsutkiken intill
OrtTanum
Styrsö...
Detta är promenad eller cykeltur i ett noga utvalt utflyktsmål som vi själva har gått runt och kan rekommendera. Vi jobbar just nu med att färdigställa texter och allmän information samt fler bilder till bildspel.
OrtGöteborg
Hyppeln
Här kan man promenera på en slinga längs vattnet eller bestiga "Jättehuvudet" med utsikt över Marstrandsön. En bra badplats finns längs slingan.
OrtÖckerö




Ämnen

213 st

Vandra i naturen.

Här har vi samlat vandringar som verkligen tar dig ut i den fria, gröna, naturen. Så ociviliserat som du vågar.
39 st

Innerstans promenader.

Promenader i Stockholms innerstad, inom tullarna och Djurgården. Ett bra sätt att uppleva huvudstaden och få lite motion på köpet.
15 st

Skärgårdsöar

Utritade promenader eller öar som är perfekta att vandra på.
25 st

Städer och orter bortom Stockholm.

För att hjälpa dig runt i flanerandet har vi promenader i stora och små städer och än mindre orter. 
278 st

Alla promenader.

Precis som det låter samtliga promenader. Ett tips är att ändra ort eller startadress så visas promenader som börjar nära den platsen.