Södra Stockholms län från söderförort.

Från Stockholms södra närfororter ner till Nynäshamn och Södertälje.

25 st
Sök nära
Sergels Torg 2, Stockholm Ändra
Uppdatera
Ort eller adress x

Ange startplats för sökningar och vägbeskrivninger

Gröndal och sjön Trekanten
Promenera runt den där sjön du säkert sett från Essingeleden och vandra förbi lite udda byggnader. Ett kultförklarat konditori i Gröndal är ett måste. Promenadstråk i Stockholm. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtGröndal
Årstavikens södra del.
Här är det så att man ser flera sevärdheter på håll än man passerar nära. Det gör ju inte promenaden mindre intressant. Tvärtom, jättemysig med bra rastplatser. Promenadstråk i Stockholm. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtStockholm
Vinterviken och Ekensberg.
En promenad längs vattnet i natursköna Vinterviken och vid Nobels gamla dynamitfabriker. Här ges tid att fika, filosofera, strosa och drömma sig bort.
OrtHägersten
Hägerstenshamnen och Klubbensborg
Efter den här promenaden så brukar man revidera uppfattningen om var det är vackrast i stan. Fika på Villa Lyran med utsikt över Mälaren är ”höjdpunkten”.
OrtHägersten
Skogskyrkogården - promenad
En promenad i ett världsarv och en av Stockholms vackraste platser. På en plats präglad av minnen och sorg har man skapat en miljö för meditation och ro.
OrtEnskede
Magelungen
Mestadels går turen längs vattnet. Först på en rejäl träbrygga sen via strandbad och slutar vid vackra Farsta gård.  Sommartid har sjön en roddarbana.
OrtFarsta
Gömmaren naturreservat och bad.
En gång var Gömmaren en östersjöfjärd när vattnet stod 50 m högre. Besök den trolska naturen med en av de varmaste badsjöarna och fantastiskt fiske.
OrtHuddinge
Ågestabadet med friluftsområde
På gränsen mellan Huddinge och Stockholm ligger Magelungen. På dess södra sida badar man här efter att man kanske har gått något av de många angränsande spåren i friluftsområdet.
OrtHuddinge
Ågesta naturreservat
Här finns ett stort antal stigar och 6 km elljusspår. Eftersäsong kan man plocka svamp och bär eller bada på den populära badplatsen vid Magelungen.
OrtHuddinge
Paradiset Hanveden naturreservat.
Ett naturreservat med många historiska lämningar och geologiskt intressanta platser. En slinga ritar vi ut och den går förbi Tornberget som är Stockholms läns högsta punkt. Utsiktsplats med bil runt Stockholm,
OrtHaninge
Tyresta nationalpark och naturreservat.
Utanför fjällvärlden är Tyresta en av de största orörda skogarna i Sverige. Flera leder med olika svårighet kan varvas med Tyresta by och ett naturrum.
OrtTyresta
Lida friluftsgård och naturreservat.
Här föddes Skogsmulle 1947 och Lida är ett populärt helgnöje. Bad, fågelskådning, motionsrundor, promenadstråk, skidbackar och restaurang med fik.
OrtBotkyrka
Bornsjön naturreservat
Bornsjön gav tidigare Stockholmarna sitt dricksvatten. Men nu är sjön fridlyst så man får inte bada men dock vandra runt den 11 km långa naturstigen med 45 infoskyltar.
OrtSödertälje
Södertäljekanalen - Hälsans stig
Beskåda stenhus från tidigt 1900-tal och Hebbevillan hem för landets första kvinnliga journalist. Vackraste delen går längs Södertäljekanalen och Inre Maren.
OrtSödertälje
Södertälje - stadspromenad
Sammansatt av äkta Södertäljebor är detta ett alternativ till att gå upp på kända Torekällberget. Från stationen passeras kanalen och historiska byggnader.
OrtSödertälje
Dalarö runt
PROMENAD - En pittoresk gammal semesterort som måste upplevas. Utöver centrala Dalarö, från torget ner till hamnen, går turen runt till småbåtshamnen och kanalen.
OrtDalarö
Dalarö - lilla promenaden.
En liten promenad som givetvis får med det man måste ha sett när man besökt Dalarö. Utsiktsplatser, historiska byggnader, fik , restauranger och sjöliv.
OrtDalarö
Gålö fornstig
3,8 km med informationsskyltar som berättar om utvecklingen under 10000 år och 80-90 meter landhöjning. Utsiktsplatsen på Kasberget på 64 m höjd är toppen!
OrtGålö
Gålö naturreservat
Större delen av Gålö är idag ett naturreservat med vandringsleder av olika längd. Från Gålö havsbad med skärgårdens längsta sandstrand utgår flera.
OrtHaninge
Häringe-Hammersta naturreservat
Naturreservatet liknar en herrgårdspark med mycket ädellövskog. Det är kuperat med flera utsiktsplatser och Häringe slott passeras på väg till ena delen. ...
OrtHaninge
Vandra bland Ytterjärnas antroposofer.
Antroposofin är grunden för bl a waldorfpedagogik, antroposofisk medicin och biodynamisk odling. Odling, skolor, arkitektur och vård präglas av den andan här.
OrtJärna
Nynäshamn - Hälsans stig
En naturskön slinga med småstadskänslan hängandes i luften. Här kan du blicka ut över havshorisonten och ta en titt på båtarna i hamnen. OBS! Promenad utritad men sevärdheter är under arbete. ...
OrtNynäshamn
Nynäshamn - Strandvägen till Lövhagen.
Strandvägens utsikt är oslagbar längs vägen som löper jämte vattnet. I naturreservatet finns otaliga klippor och flera stränder för bad och picknick. Utsiktsplats med bil runt Stockholm.
OrtNynäshamn
Nynäs korta strandpromenad till Trehöringen.
Strandpromenaden söder om Nynäshamn är flera kilometer lång. Här smakar vi bara på den lite men tar turen runt ön Trehörningen med utsiktstorn mot havet.
OrtNynäshamn
Torö - Stenstrand
Kanske Sveriges kändaste surfplats. Har man tur här kan man få ”ett set vågor”, annars kan man titta på de som kitesurfar och flyger fram längs vattnet. Här finns även ett rikt fågelliv. Del av Örens naturreservat. Utsiktsplats med bil runt Stockholm. ...
OrtNynäshamn




Ämnen

213 st

Vandra i naturen.

Här har vi samlat vandringar som verkligen tar dig ut i den fria, gröna, naturen. Så ociviliserat som du vågar.
39 st

Innerstans promenader.

Promenader i Stockholms innerstad, inom tullarna och Djurgården. Ett bra sätt att uppleva huvudstaden och få lite motion på köpet.
15 st

Skärgårdsöar

Utritade promenader eller öar som är perfekta att vandra på.
25 st

Städer och orter bortom Stockholm.

För att hjälpa dig runt i flanerandet har vi promenader i stora och små städer och än mindre orter. 
278 st

Alla promenader.

Precis som det låter samtliga promenader. Ett tips är att ändra ort eller startadress så visas promenader som börjar nära den platsen.