Skärgårdskrogar

Skärgårdskrogar som är värda den ibland långa resan dit. Några är vinteröppna men passa på under sommaren då är alla öppna.

17 st
Sök nära
Sergels Torg 2, Stockholm Ändra
Uppdatera
Ort eller adress x

Ange startplats för sökningar och vägbeskrivninger

Fjäderholmarnas krog
Välrenommerad fiskekrog 25 minuter från Slussen eller Nybroplan som lockar såväl Stockholmare som turister. Fiskrätterna är fenomenala och kostar en slant men är väl värt pengarna. Krogen har en gigantisk uteservering och två inre delar i olika mycket smakfulla inredningsstilar.
OrtLidingö
Grinda Wärdshus
Flertalet gånger har man fått titeln ”Skärgårdens bästa krog” och service, miljö och mat håller toppklass. Många besöker Grinda enbart för värdshuset som är åretruntöppet. Byggnaden är en mäktig jugendvilla från 1906 med utsikt över Saxarfjärden.
OrtVärmdö
Gällnö bar
En jättefräsch krog med egen brygga för gästande båtar.  Ligger vid handelsboden inte långt från vandrarhemmet och c:a en km från ångbåtsbryggan.
OrtVärmdö
Rögrund
En liten och mysig ö med så mycket att se, bland annat ett utsiktstorn och en barnhinderbana. Man tar sig runt hela ön på en knapp timme. Grundets vandrarhem och servering är öns centrum. Känt är även sjömärket krokodilen.
OrtRögrund
Svartsö krog
Denna sommaröppna krog drar till sig sjöfolk med egen båt och för dem finns egen brygga. Med Waxholmsbolaget är det en dryg timmes båt från Vaxholm till ångbåtsbryggan vid Alsvik där man kan hyra cykel och ta en tur innan maten.
OrtVärmdö
Ornö Krog
Precis som det låter en krog med veranda. Marint gedigen inredning och bra utsikt över båtlivet vid kyrkviken. Sommartid driver man även Gittans grill vid hamnen.
OrtOrnö
Ingmarsö krog & brygga.
En prisvärd krog en timmes båtfärd från Vaxholm ifall du prickar in rätt tur utan byten. Båtfärden hit är jättemysig och Ingmarsö kan man med fördel promenera runt.
OrtIngmarsö
Utö Värdshus
Utö värdshus är en institution. Högt klassad och är utsedd till bästa skärgårdskrogen var och vartannat år. Att läget är majestätiskt med utsikt över ångbåtsbryggan, en partydel på kvällarna och en uteservering som älskas. Att ta sig hit och unna sig en måltid här är något...
OrtUtö
Finnhamns Café & Krog
En av skärgårdens bästa krogar med ett underbart läge vid Husaröleden och en stor uteservering med veranda direkt på berget. Den som stannar över natten kan uppleva uteserveringen i fotogenlampors sken.
OrtNorrtälje
Båtshaket Ålö
En lada vid sjön och en stor veranda precis vid Ålö brygga. Musikunderhållning titt som tätt och maten är gedigen och det bästa från sjön. Räkor, lax, löjrom, ål och strömming i olika former.
OrtÅlö
Sandhamns Värdshus
Äldsta restaurangen på ön och första krogstugan omnämndes redan 1692. Här kanske man lockas att sitta ute men bäst är den rustika puben på nedervåningen.
OrtSandhamn
Seglarhotellet Sandhamn
Seglarrestaurangen Sandhamn har precis som man skryter en av landets vackraste matsalar. Från uteserveringen är det bra utsikt över hamnen och folklivet. Kommer man hit en lördag sommartid är det gratiskonsert av riktigt bra artister och nattetid är det båtskorna i taket.
OrtVärmdö
Wikströms fisk Möja
Här kan vi prata familjerestaurang. Det är pappa Rune som fiskar all fisk och mamma Inga-Lill och dottern Stina som tillagar och serverar. Wikströms är en av skärgårdens bästa och är väldigt populär, så boka bord innan.
OrtVärmdö
Lidö Värdshus
Alldeles vid ångbåtsbryggan ligger denna jättepopulära skärgårdskrog. Många bröllop och födelsedagar bokas här för man kan även sova över. En stor uteservering med bar under tak lockar till allt från sköna frukostar till sent barhäng.
OrtNorrtälje
Arholma dansbana krog & kafé.
En dryg kvarts båtresa från Simpnäs på södra Väddö så är man på Arholma. En ö som har mycket att erbjuda. Högt uppe på klippan med utsikt mot hamnen och solnedgången ligger denna fd dansbana som idag är en populär sommarkrog.
OrtNorrtälje
Harstena
Ön nås med kortast resa från Gryt eller från Tyrislöt i Sankt Annas skärgård. Vandra runt på den lilla ön, ät på sjökrogen eller fika på Harstena bageri. Röda näckrosor har planterats hit och ett museum finns också. Kajakuthyrning och fisketurer.
OrtValdemarsvik
Väderöarnas nationalpark - Storö-Ramnö
Väderöarnas nationalpark består av många öar. Vanligtvis åker man till Storö-Ramnö. Antingen vandar man runt en relativt lättvandrad slinga. Eller så håller man sig kring hamnen, värdshuset och lotsbebyggelsen och tar sig upp till Lotsutkiken intill
OrtTanum




Ämnen

55 st

Samtliga skärgårdsöar.

Här har vi samlat skärgårdsöar som är värda ett besök. En perfekt dagsutflykt eller varför inte en sommarweekend med övernattning?
17 st

Skärgårdskrogar

Skärgårdskrogar som är värda den ibland långa resan dit. Några är vinteröppna men passa på under sommaren då är alla öppna.
6 st

Badstränder i skärgården.

Med några få undantag så finns de bästa stränderna nära Stockholm ute i skärgården. Vi har valt ut de bästa stränderna eller öar med flera allternativ. 
9 st

Båtluffarleder.

Här är några förslag på luffning längs några båtluffarleder. 
14 st

Kanaler och insjöturer

Resor på Göta-, Kinda- och Strömsholms mfl kanaler samt båttrafik på sjöar.