Reimersholme runt.


PROMENAD - Den här promenaden tar du på en kafferast eller strosa runt i maklig takt. Ön har en rik alkoholhistoria och här lades grunden till dagens Vin & Sprit. Promenadstråk i Stockholm. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.

  • Till start: 2,9 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Stockholm 
  • Avgift: Nej 


Reimersholme runt.
Stor karta
Sevärdhet 1 av 4

Konjakstunnorna

Också ett arv från öns alkoholdränkta historia. Tänk på de här bamsingarna nästa gång du dricker Reimersholmes akvavit!

LO Smiths bränneri

Lars Olsson Smith var en svensk industriman som gick under smeknamnet Brännvinskungen, eftersom han dominerade brännvinsbranschen i Stockholm mot slutet av 1800-talet. Det är honom du kan tacka (eller förbanna) för Absolut rent brännvin. Bränneriet drevs ända fram till och med 1978 och från bryggan ser du, beroende på vart näsan pekar, Gröndal Essingeöarna eller Långholmens västra del. Som du märker är det bostäder där nu.

Anders Reimers väg och malmgård

Både ön och malmgården har fått sina namn efter hattmakaren Anders Reimers som från 1782 arrenderade östra delen av ön och 1784 köpte gården som fanns där sedan tidigare. Reimers var en duktig och omtyckt grosshandlare som hann med att vara både rådman och riksdagsman innan karriären och livet var till ända 1816. Minnesstenen som hans vänner reste över honom 1798 – och som kan läsas än idag – var alltså inte en dödsruna, utan en hyllning i samband med en midsommarfest på malmgården.

  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Långholmen
På den gamla fängelseön känner man sig allt annat än instängd. Denna oas mitt i storstan bjuder på badplatser, picknickplatser, vacker natur och bedårande utsikter. Och ett gammalt fängelse som är svårt att missa. Här finns fik, restauranger och hotell.
OrtLångholmen
Stora Henriksvik - Bellmanmuseet.
Det lilla museet över Bellmans liv, sånger, gestalter, Gustaf III:s Sverige och 1700-talets Stockholm mm är sammanbyggt med kafé och trädgård. Fri entré.
OrtLångholmen
Tantolunden och norra Årstaviken.
PROMENAD - Med start i Hornstull följs Årstaviken med mycket sevärt som picknicktäta Tantolunden, två koloniträdgårdar en gammal järnvägsbro och en spång på vattnet. Promenadstråk i Stockholm. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtSödermalm
Loopen
En restaurang på pontoner på vattnet. Härligt sydländska palmer och karibien inspirerad meny.
OrtSödermalm
Gröndal och sjön Trekanten
Promenera runt den där sjön du säkert sett från Essingeleden och vandra förbi lite udda byggnader. Ett kultförklarat konditori i Gröndal är ett måste. Promenadstråk i Stockholm. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtGröndal
Lundbergs Konditori
Ett härligt 50-talsfik som stått emot 80-talets stål och krom renoveringar eller andra ljust och fräsht försök. Riktiga kafferepskoppar och allt känns äkta. Välkommen på en tidsresa.
OrtGröndal