Almö naturreservat


Sydväst om Karlskrona ligger detta populära utflyktsmål som nås via den vackra vägen ut till Hässlö.

  • Till start: 386,9 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Karlskrona 
  • Avgift: Nej 


Almö naturreservat

Beläget sydväst om Karlskrona på vägen ut mot den vackra vägen till Hässlö. Almö är ett populärt utflyktsmål där man kan ha picknick, bada eller promenera längs vandringsleder.

I reservatets norra del finns vackra ekhagmarker och lummiga lövskogar med landskapet söderut är öppet med hedar, hällmarker och strandängar. Åker man den här vägen så kan man inte missa naturreservatet för landtungan man färdas på är just den man åker på.

Almö naturreservat
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Hjortahammars gravfält
Hjortahammar ligger på vägen mot Hasslö i Karlskronas skärgård på ett smalt näs som förbinder Almö med fastlandet. Här reser sig mer än 120 gravmonument från främst yngre järnåldern. 
OrtKarlskrona
Museum för Rörligt Kustartilleri - KA 2
Om man tar gratis vägfärja till natursköna Aspö kan man uppleva det modernare svenska kustförsvaret här.  Många av föremålen är grupperade och maskerade som i skarpt läge.
OrtKarlskrona
Brändaholm
Otroligt pittoreskt kolonistugområde med unik bebyggelsemiljö från 1920-talet och med ett otroligt vackert läge på Dragsö som är en av Karlskronas öar.
OrtKarlskrona
Amiralitetskyrkan och Rosenbom
Kyrkan som har en speciell kvadratisk form är en kyrka kopplad till marinen. Mest känd är den dock för den lilla trägubben Rosenbom som är med i Selma Lagerlöfs Nils Holgersson.
OrtKarlskrona
Stumholmen
Stumholmen är en av de holmar som centrala Karlskrona består av. Om Lindholmen och Trossös sydsida var varvsbygge så var denna segelflottans proviantbod. Ett varv runt ön bjuder på vacker kulturhistorisk miljö. Marinmuseum ligger här.
OrtKarlskrona
Marinmuseum
Årets museum 2015 med fri entré. Se  svenska marinens historia. Upplev krigsfartyg, galjonsfigurer från 1700-talet, världsunika modeller och en undervattenstunnel med ett riktigt vrak. HMS Neptun och Ubåtshallen. 
OrtKarlskrona