Almö naturreservat


Sydväst om Karlskrona ligger detta populära utflyktsmål som nås via den vackra vägen ut till Hässlö.

  • Till start: 386,9 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Karlskrona 
  • Avgift: Nej 


Almö naturreservat

Beläget sydväst om Karlskrona på vägen ut mot den vackra vägen till Hässlö. Almö är ett populärt utflyktsmål där man kan ha picknick, bada eller promenera längs vandringsleder.

I reservatets norra del finns vackra ekhagmarker och lummiga lövskogar med landskapet söderut är öppet med hedar, hällmarker och strandängar. Åker man den här vägen så kan man inte missa naturreservatet för landtungan man färdas på är just den man åker på.

Almö naturreservat
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Hjortahammars gravfält
Hjortahammar ligger på vägen mot Hasslö i Karlskronas skärgård på ett smalt näs som förbinder Almö med fastlandet. Här reser sig mer än 120 gravmonument från främst yngre järnåldern. 
OrtKarlskrona
Aspö
Aspö är en perfekt utflykt från Karlskrona som med fördel görs med cykel. På Aspö finns bland annat Drottningskärs kastell samt KA2 museet. Gratis vägfärja tar dig dit.
OrtKarlskrona
Brändaholm
Otroligt pittoreskt kolonistugområde med unik bebyggelsemiljö från 1920-talet och med ett otroligt vackert läge på Dragsö som är en av Karlskronas öar.
OrtKarlskrona
Blekinge museum
Ett mycket intressant museum och välutformat museum som delvis är inrymt i en barockherrgård.  Museet må vara regionalt men detta är verkligen svensk i historia.
OrtKarlskrona
Amiralitetskyrkan och Rosenbom
Kyrkan som har en speciell kvadratisk form är en kyrka kopplad till marinen. Mest känd är den dock för den lilla trägubben Rosenbom som är med i Selma Lagerlöfs Nils Holgersson.
OrtKarlskrona
Karlskrona
En av Sveriges intressantaste städer att besöka. Den magnifika stadskärnan vittnar om dess forna betydelse. Här ett urval av det man inte bör missa i staden som är en del av Världsarvet Örlogsstaden Karlskrona.
OrtKarlskrona