Trippa i korthet.

Trippa i korthet.

Utflyktsmål först nära Stockholm men nu hela Sverige.

Vi på Trippa började 2010 med att vaska fram och samla ihop våra egna genomförda favoritutflykter, rundturer och promenader i Stockholms län med omgivningar.
Nu sen 2014 går vi vidare och plockar ut de bästa sevärdheterna i Sverige. Först ut är de populäraste turistlänen och avstickare från motorvägarna. Våren 2017 beräknar vi vara klara.

Besökt, noga utvalt, fotograferat och beskrivet.

Vi har rest mycket, men Sverige är stort och de bästa tipsen är lokala. Från vårt nätverk av turistbyråer och lokala entusiaster får vi tips om utflyktsmål. Med en bruttolista med förslag besöker vi alla resmålen och väljer sedan ut dem som vi tycker är värda att ta med. Vi fotograferar och försöker beskriva vad det är vi gillar.

Vissa platser och sevärdheter är värda resan i sig men andra kvalificerar in först när vi sätter samman dem i rundturer, promenader och listor så att man ges ett utvalt och paketeterat pärlband av upplevelser.

En webbplats för alla skärmstorlekar

Till utflyktsmålen har vi Google Maps vägbeskrivning för bil inbyggt och för kollektivt har vi SL:s reseplanerare direktkopplat. Vi ger dig översiktlig resinformation men länkar direkt till Google maps för att lättast resa runt
-På större skärmar får du även vädret lokalt via klart.se.
-Kartor som visar rundturerna och promenaderna plottade
-Tusentals bilder som vi själva tagit som inspirerar och visar vad man har att se fram emot på trippen.
-De flesta av tripparna har inte entéavgift.

Hur hittar man rätt på Trippa

- Välj färdsätt; Bil, Kollektivt (SL och SJ), Båtturer (Waxholmsbolaget) eller Promenader
- Varje färdsätt har en rad kategorier som är uppdelade i teman eller geografiskt
- Startpunkt nära din position: Du hittar utflykter nära eller rundturer som utgår nära.
- Startpunkt nära adress eller bas: Ange startadress eller en ort du kommer vistas vid så utgår alla utflykter därifrån.

Iphone App

Trippa har en Iphone app sedan några år som kommer att uppdateras med funktionalitet men tills vidare har vår mobilsajt samma och ibland mer funktoner

OBS!

Trippa är en tjänst fristående från SL. Men du reser ju kollektivt med SL och vi använder SL:s reseplanerare för kollektiva rutter och utflykter.