Om Trippa

Om Trippa

Om Trippa

En tjänst vi själva ville ha.

Trippa bygger på idén om att turista nära och i Sverige som puttrat sen slutet av 1990-talet. 2010 började hopsamlingen av egna genomförda favoritutflykter, rundturer och promenader för att senare utforska, utvärdera och välja ut efter strikta kriterier. I drygt tio år har samtliga av de ingående besöksmålen fotograferats och besökts på ort och ställe. Det är jättekul att så många gillar Trippa och tackar för alla utflyktstips såväl som tips om själva tjänsten.

 

Från Stockholm och vidare i landet.

Vi började i Stockholms län med omgivningar men sedan har vi fortsatt med resten av Sverige. Vår strävan är att hitta de bästa sevärdheterna i Sverige. Idag har vi nått till Torne älv i norr och ned till Skåne i söder. Vi är alltjämt tacksamma för nya tips.

 

Besökt, noga utvalt, fotograferat och beskrivet.

Vi har rest mycket, men Sverige är stort och de bästa tipsen är lokala. Från vårt nätverk av turistbyråer och lokala entusiaster får vi tips om utflyktsmål. Med en bruttolista på förslag besöker vi alla resmålen och väljer sedan ut dem som vi tycker är värda att ta med. Vi besöker allt och fotograferar själva.

 

Vissa platser och sevärdheter är värda resan i sig men andra kvalificerar in först när vi sätter samman dem i rundturer, promenader och listor så att man ges ett utvalt och paketeterat pärlband av upplevelser.

 

Tema eller geografiskt

Teman
Trippa är dels uppdelat i teman som reflekterar olika intresseområden. När du väl valt ett tema sorteras utflyktsmålen baserat på om du väljer ort/adress eller din position. De flesta av besöksmålen är gratis.

 

Temaområdena är:

 

Skärgård och hav landvägen. Semesterorter Slott och gårdar. Utsiktsplatser Utebad - hav, sjö och någon bassäng. Städer & pittoreska orter.

Måltidsutflykter. Café- och kondisutflykter. Parker, oaser och häng. Naturreservat och friluftsgårdar.

Stenålder till vikingatid. Bruksorter. Byar och gamla bondesamhället. Museer
Djur i gårdar och hagar. Arkitektur och landmärken

 

Geografiskt
Detsamma gäller inom ett geografiskt område. Bor du i Örebro så visas det som är närmast dig fågelvägen i t ex Bohuslän eller Stockholms län. Vet du var du ska befinna dig i ett län kan du ange exakt adress.

 

De geografiska områdena är:

 

Medelpad och Ångermanland Gästrikland och Hälsingland. Västerbotten och Norrbotten.

 

Dalarna Uppsala län Stockholms län (Stockholms län har även en egen hel sektion med underdelar vilket blir mallen för andra regioner) Södermanlands län Örebro- och Västmanlands län. Värmland

 

Östergötland Gotland Småland Öland Bohuslän Dalsland Västergötland Göteborg med omgivningar Halland Blekinge Skåne

 

Nära dig, var är det?

Ibland är det inte säkert att man vet var man befinner sig. Använd då vår Nära dig-funktion. Där väljer du din position. Vill du utforska en plats du inte befinner dig på (ännu) så kan du istället ange adress (kanske hotellet du bokat) så visas det närmaste därifrån. Då plockas de 40 närmaste sevärdheterna eller promenaderna fram. 

 

Ibland händer att man befinner sig på gränsen mellan två eller flera regioner. Då är denna funktion bra att använda så kan du få lite tips i Halland, lite i Skåne och lite i Småland t ex.. När du är ute och reser kan du alltid testa denna funktion.

 

Sök

Om du hör talas om en stad, ett slott, eller annan sevärdhet så kan du använd fritext. Vi har väldigt mycket samlat. Testa

gärna.