Måltidsutflykter.

Vi har besökt en rad restauranger med en miljö som ger matupplevelsen det där lilla extra. Tonvikt på krogar i klassisk miljö och utanför städerna.

215 st
Sök nära
Sergels Torg 2, Stockholm Ändra
Uppdatera
Ort eller adress x

Ange startplats för sökningar och vägbeskrivninger

Hotell Skeppsholmen Långa raden
I en del av den långa byggnaden som  är uppförd åt Karl XII s drabanter ligger hotellet som har denna populära restaurang.  Här kan man äta frukost, god mat, fika eller ta en drink. Stor uteservering i vilstolar eller parkmöblemang.
OrtSkeppsholmen
Mosebacke
På sommaren är Mosebacke ett av stans härligaste ställen. Njut av öl i plastglas, en bra konsert och blicka ut över Gamla Stan, holmarna och Djurgården.
OrtSödermalm
Mälarpaviljongen
Omåttligt populärt ställe på Norr mälarstrands vackraste del med en stor del av krogen ute på en pråm på vattnet. Har öppet april till september.
OrtKungsholmen
Fotografiska museet
Här visas de allra bästa fotoutställningarna. Vackra bilder och nästan lika vacker utsikt från restaurangen som blivit utsedd till världens bästa museirestaurang. Även kurser och utbildningar. 
OrtSödermalm
Villa Godthem.
Klassisk svensk mat i en sanslöst vacker ute- och innemiljö. Med rätter som Biff Rydberg, Plankstek och Pepparstek behövs inga längre förklaringar.
OrtDjurgården
Stallmästaregården
Det enda kvarvarande utvärdshuset med samma funktion sen 1600-talet i Stockholm. Sommartid är uteserveringen en av stans bästa. Kostar men det smakar…
OrtSolna
Loopen
En restaurang på pontoner på vattnet. Härligt sydländska palmer och karibien inspirerad meny.
OrtSödermalm
Fåfängan
Med den utsikten kan det vara värt att betala mer än en hundring för en räkmacka. Fåfängan har en 360 graders utsikt över Stockholm och öppet året om.
OrtSödermalm
Rosendals trädgård
Är det helg, sol och varmt ringlar köerna till caféet milslånga för det är ett av de allra populäraste – ett alternativ är medhavd matsäck, att avnjuta i äppelträdens skugga. Utsett till årets fikaställe 2013 av White Guide.
OrtDjurgården
Skrovet
Vid båtklubben Årstavikens segelsällskap ligger Skrovet med fika och enklare maträtter. Med ett perfekt läge vid den fina promenaden längs vattnet har man sittplatser för alla typer av väder. En sommarklassiker.
OrtSödermalm
Sjökrogen vid Pampas Marina
En av Stockholms mest centrala sjökrogar är öppen varje dag året runt. Äkta Key West känsla vid en marina. På eftermiddagarna kan man frossa i kakbuffén.
OrtKarlberg
Skafferiet
Med buss 40 eller en promenad från T Universitetet så är man här mitt i spenaten. En fräsch och prisvärd restaurang och kafé som blir knökfull vid rätt väder. Kanske en tupplur på maten på de stora gräsytorna?
OrtDjurgården
Solstugan - restaurang med terrass och livemusik
100-årsjubilerande Solstugan är ett populärt stopp för vandrare runt Kungsholmen eller bara runt fina Fredhäll. 
OrtKungsholmen
Gamla Orangeriet
Orangerier var historiskt sett helt enkelt växthus för apelsiner (orange). Idag är det gamla orangeri ett café med goda bakverk och maträtter samt utställningslokal. Helmysig växthuskänsla med trevlig personal utlovas.
OrtStockholm
Wintervikens café
Café och lunchrestaurang präglad av ägaren, mästerkocken Markus Aujalays kvalitetskrav. Här vid Vintervikens trädgårdar tillverkade Alfred Nobel dynamit.
OrtAspudden
Bockholmen hav och restaurang.
Grosshandlarvillan, med utsikt över Stocksundet och Edsviken, har blivit populär krog för nära och ditresta. Åretruntöppet men sväller rejält på sommaren.
OrtSolna
Kafé Sjöstugan vid Brunnsviken.
Ta en fikapaus eller lunch på bryggan, i den mysiga trädgården eller i kaféet med allmoge-hippie känsla. Öppet helger året om och dagligen sommartid.
OrtSolna
Gamla Enskede Matbod
Om man tröttnat på innerstan kan denna krog strax efter Globen varmt rekommenderas. Beläget i mysiga gamla Enskede får man god mat i rogivande miljö.
OrtEnskede
Restaurant J
En stilbildande restaurang och en av de första i amerikansk Newportstil. Livlig båttrafik och vacker utsikt ger en enastående marin upplevelse. Att åka hit blev nästan blivit ett begrepp för att åka och äta nära stan.
OrtNacka strand
Regissörsvillan
En finkrog innanför Filmstadens grindar i en villa på Ingemar Bermans torg. Prisbelönt mat serveras på vita dukar eller på ute under kastanjeträden.
OrtRåsunda
Fjäderholmarnas krog
Välrenommerad fiskekrog 25 minuter från Slussen eller Nybroplan som lockar såväl Stockholmare som turister. Fiskrätterna är fenomenala och kostar en slant men är väl värt pengarna. Krogen har en gigantisk uteservering och två inre delar i olika mycket smakfulla inredningsstilar.
OrtLidingö
Ulriksdals värdshus.
Gör som Bellman och besök Wärdshuset i Ulriksdal. Lunch vardagar, i övrigt ala carte samt det klassiska smörgåsbordet. Det angränsande slottet med park är måsten.
OrtUlriksdal
Restaurang Bryggan i Ålsten
En liten mysig sjökrog på bryggan vid Ålstensmacken öppen april till september. Här kan man se solnedgången och äta en bit mat eller bara ta ett glas.
OrtBromma
Ulriksdals trädgårdar
En rogivande miljö av växthus i äldre snitt. Här växer det ute och inne, inhemskt och utländskt. I trädgårdscaféet kan du givetvis fika men även äta lunch.
OrtUlriksdal
Långbro Värdshus
Beläget vid ett av Stockholms vackraste parkområden som tidigare var del av Långbro sjukhus. TV-kocken Fredrik Eriksson driver och boka bord bör man.
OrtLångbro
Långängens gård
En vacker 1800-talsgård med café och restaurang i natursköna omgivningar. Starta gärna promenaden härifrån ut i naturreservatet.
OrtLångängen
Högberga gård
En villa som tillhört konstmecenaten Claes Fåhreus. Firade 100 år för några år sen och har en enastående utsikt över Stockholms inlopp. Här kan man äta tre-rättersmeny alla dagar eller äta brunch eller afternoon tea på helgerna. Utsiktsplats med bil runt Stockholm.
OrtLidingö
Brostugan.
Byggd 1776 men inreddes på 1930-talet för konditori och restaurang. Åretruntöppet men är bäst sommartid då det grillas utomhus. Varma chokladen är poppis. ...
OrtEkerö
Näsby slott
Näsby slott byggdes ca 1660 ritat av Nicodemus Tessin (d ä). Slottsbyggnaden brann 1897 men återuppfördes efter ursprungsritningar. Det gamla stallet från 1665 är dock bevarat och är en av Täbys äldsta profana byggnader. Slottet ligger naturskönt vid Näsbyvikens strand. ...
OrtNäsbypark
Restaurang Pont
Prisvärda luncher, bruncher och a la carte. Vackert sjöläge vid nya bostadsområdet vid gamla flygflottiljen F2. En strandpromenad för att smälta maten?
OrtHägernäs
Restaurang Jungfrusund.
Krog med härligt läge. Lunch alla vardagar. Ligger nära färjeläget om man vill ta färjan till/från Slagsta. Sommartid även sent onsdag-lördag och helgbruncher. ...
OrtEkerö
Velamsund
Velamsund är ett friluftsområde i Nacka i änden av en skyddad havsvik samt en angränsande sjö. Det finns badplats i sjö, djur, restaurang och kafé. Finns alltid nåt för alla.
OrtNacka
Långa Raden Velamsund - restaurang
En krog i Velamsunds äldsta byggnad, vackert belägen vid vattnet. Bad, gård, herrgårdspark och naturområden intill. Uteserveringen är populär sommartid.
OrtVelamsund
Holmen kök & bar
Sommaröppen restaurang med toppläge på bryggan på Restaurangholmen med utsikt mot Grand Hotell. Ta gärna en promenad längs stranden efter maten!
OrtSaltsjöbaden
Artipelag - konstmuseum och restaurang i skärgårdsmiljö.
Ett konstmuseum med fantastiskt läge vid Baggensfjärden. Två vackra restauranger och en 300 m lång träspång ned till vattnet är värt besöket i sig.
OrtVärmdö
Waxholms hotell
Waxholms hotell från 1903 i tidsenlig Jugend, har fiskrätter som trumkort. Uteservering på somrarna och fin utsikt en trappa upp. Brunch varje söndag.
OrtVaxholm
Café Anna Giertz - Hågelbyparken.
I Hågelbyparken i Klockhuset på Hågelby gård ligger detta sommaröppna café. Här serveras hembakt och lättare måltider, ekologiskt och närproducerat.
OrtBotkyrka
Skänkstugan.
På landet i Täby Kyrkby ligger 1800-tals stugan där det serveras rustik och elegant mat. Mysigast på vintern med öppen spis eller uteserveringen sommartid.
OrtTäby
Vaxholms fästning
Nås från hamnen i Vaxholm med skärgårdens kanske kortaste båtresa. Befäst redan av Gustav Vasa men kastellet från 1863 var redan då omodernt som försvarsverk. Charmig att besöka och varför inte sova över på vandrarhemmet. ...
OrtVaxholm
Ullna golfklubbs restaurang.
Flera gånger utsedd till Sveriges bästa golfrestaurang. Vackert belägen vid Ullnasjön ligger golfbanan skapad av Sven Tumba och senare Jack Nicklaus.
OrtÖsteråker




Ämnen

288 st

Utsiktsplatser av högsta klass.

Utsiktsplatser i Stockholm men även runt hela landet med vackra vyer, i natur- eller stadsmiljö där ”kartan” ses live. Flertalet nås efter vandring och ofta utmärkta för picknick.Fina utsiktsplatser med bil runt Stockholm. Utsiktsplatser i Sverige.  
58 st

Semesterorter

Små och stora platser som blommar upp på sommaren och där de flesta har gemensamt att man med fördel kan stanna en längre tid. Som en semesterresa helt enkelt.
223 st

Skärgård och hav landvägen.

Stockholms skärgård med bil, buss eller cykel nås dessa sjönära utflyktsmål. Sjökrogar, stränder, mysiga små orter och enastående naturupplevelser.
199 st

Naturreservat och vandringsleder.

Orörd natur där skogar ser ut som i sagoböckerna. Njut av vackra och intressanta naturupplevelser.
170 st

Städer och pittoreska orter.

Här har samlats det bästa av större städers intressantaste delar till väl utvalda mindre pittoreska städer och orter.
180 st

Bästa stränderna för bad och vandring.

Härliga bad javisst men strandsäsong är inte bara badsäsong. Vandra längs stränder och njut av utsikten. Picknick och grilla året om.
183 st

Slott och herrgårdar.

Utvalda slott och herrgårdar som kan besökas. Vackra miljöer, parker för picknick, kaféer, och restauranger. Guidningar och aktiviteter.
156 st

Parker, oaser och häng.

Vad skönt att det finns oaser även i eller nära en storstad. Kanske hitt på nåt på andra sidan storstadsdjungeln?
121 st

Bruksorter och industriminnen.

Industrins vagga stod i bruksorterna. Upplev småortsgemyt i historiska miljöer med byggnader för olika funktioner eller rang i samhället.
207 st

Byar och gamla bondesamhället.

Stora och små gårdar utspridda eller i byar. Även fiskebyar och fiskelägen då fiske ofta var en bisyssla för bönderna.
68 st

Fornminnen - stenålder till vikingatid.

Upplev stenålderns megalitgravar, bronsåldern med hällristningar, järnåldern med fornborgar, storhögar och runstenar.
103 st

Arkitekturpärlor och landmärken

Moderna arkitekturpärlor och unika landmärken värda att ”se upp till”.
350 st

Museer och friluftsmuseer.

Här har vi samlat allt från regelrätta museer till permanenta samlingar eller delar av slott som är museum samt många friluftsmuseer.
215 st

Måltidsutflykter.

Vi har besökt en rad restauranger med en miljö som ger matupplevelsen det där lilla extra. Tonvikt på krogar i klassisk miljö och utanför städerna.
164 st

Café- och kondisutflykter.

Åk iväg en bit och ta en fika. De här kaféerna har alla något speciellt förutom det man serverar. Vilka har du kvar att besöka?  Mysiga fik främst utanför Stockholm.
44 st

Djur i gårdar och hagar.

Förr i tiden var våra husdjur mer än hund och katt. Besök gårdar med kor, höns, getter, får, grisar och hästar. Mer exotiska djur finns också.