Näsby slott


Näsby slott byggdes ca 1660 ritat av Nicodemus Tessin (d ä). Slottsbyggnaden brann 1897 men återuppfördes efter ursprungsritningar. Det gamla stallet från 1665 är dock bevarat och är en av Täbys äldsta profana byggnader. Slottet ligger naturskönt vid Näsbyvikens strand.

Resa med SL: Östra station Roslagsbanan mot Näsbypark till Näsby allé, c:a 18 min.

  • Till start: 10,3 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Näsbypark 
  • Avgift: Nej 


Näsby slott

Näsby slott byggdes omkring 1660 efter ritningar av Nicodemus Tessin (d ä). Slottsbyggnaden brann 1897, men fem år senare återuppfördes den av den nye ägaren Carl Robert Lamm efter ursprungliga ritningar.

Det gamla stallet från 1665 är dock bevarat och är en av Täbys äldsta profana byggnader. Mellan 1941 och 1987 bedrev Kungliga Sjökrigsskolan utbildning på slottet och från 1989 är slottet konferenshotell. 

Slottet ligger naturskönt vid Näsbyvikens strand och vill man äta gott i restaurangen så finns det en trerätters fast meny som erbjuds. Boka alltid i förväg. Ibland har man AW på fredagar och söndagsfika. Se hemsidan.

Näsby slott
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Näsaängsbadet
Näsa äng ligger i Näsbypark vid Stora Värtan och är en populär badplats. Här höll några av Sveriges allra första vindsurfare på att surfa och hålla kurser då det begav sig för Windsurfing-flugan och gör så än idag då vindarna anses vara riktigt bra över den stora öppna...
OrtNäsbypark
Germaniaviken
Ett bad med relativt långgrund men liten sandstrand. Gräsytorna finns där man kan lägga ut sina filtar. Vackert belägen rastplats på en höjd intill.
OrtDjursholm
Viggbyholms stationskafé.
Det gamla stationshuset i Viggbyholm är idag ett populärt kafé där man kan vänta på tåget eller samla krafter för en promenad runt angränsande Rönningesjön. Enligt White Guide norrorts bästa.
OrtTäby
Djursholms strandpromenad
Flanera i fashionabla Djursholm, grundat av en släkting till Olof Palme. Se villor som är byggda att likna medeltida slott eller dignar av snickarglädje.
OrtDjursholm
Hägernäsbadet
Ett bad nära nybyggda Hägernäs strand men badet har funnits redan då området var flygflottiljen F2. Charles Lindberg var på besök här 1932 men om han badade är inte belagt. 
OrtTäby
Längs Stora Värtan från Hägernäs till Näsbypark
Täbys sjönära områden Viggbyholm och Näsbypark har sedan länge varit haft exklusiva bostäder som på senare år utökats med Hägernäs strands lägenheter.
OrtTäby