Artipelag - konstmuseum och restaurang i skärgårdsmiljö.


Ett konstmuseum med fantastiskt läge vid Baggensfjärden. Två vackra restauranger och en 300 m lång träspång ned till vattnet är värt besöket i sig.

  • Till start: 16,3 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Värmdö 
  • Avgift: Nej 


Artipelag

Artipelag är ett konstmuseum som är finansierat av Babybjörns grundare. Till skillnad från Sven-Harry som tog med sin egen konstsamling till museet vid Vasaparken så är detta enbart inbjudna utställningar. Förutom museet som är byggt i lite nybrutal stil så är läget vid vattnet underbart.

En 300 m lång träspång ringlar sig ned till hamnen och några stigar med mjukt sågspån inbjuder till att ta sig till klipporna.

Två vackra restauranger, Artipelag och Bådan, med platser ute och inne rekommenderas om inte picknick på klipporna duger. Så ett besök även utan entréavgift ger en hel del.

Tel: 08-570 130 00

 

Länkar

Artipelag - konstmuseum och restaurang i skärgårdsmiljö.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Gustavsbergs Porslinsmuseum STÄNGT FÖR RENOVERING
Det är föremål från 170 år av porslinstillverkning man visar i samlingarna. Gustavsberg är idag en producent av sanitetsporslin som vattenklosetter och handfat men tidigare var det även bruksporslin och konstföremål.
OrtGustavsberg
Gustavsberg - Hälsans stig
Upplev natursköna och varierande Gustavsberg med dess kulturhistoriska byggnader. 6 km lång är den men det finns möjlighet att korta av vid några genvägar.
OrtGustavsberg
Plyms kök & bar.
Den här krogen ligger i en lite mindre känd del av Saltsjöbaden och har ett charmigt läge vid Neglingevarvet. Tar man mysiga Saltsjöbanan hit heter heter stationen just Neglinge. Har man en krog i solsäkra Saltis så har man givetvis en stor uteservering som blommar upp under...
OrtSaltsjöbaden
Gustavsberg
Megakulturell eller shopaholic? I Gustavsbergs hamn fyndar du i outlets och antikaffärer. Bra fik och restauranger i ett stycke svensk industrihistoria.
OrtGustavsberg
Saltsjöbaden - arkitekturpromenad
Gå förbi de vackraste och mest kända byggnaderna i Saltsjöbaden. Beskåda från håll eller gå ända fram allt efter tid och lust. Natursköna vyer garanteras.
OrtSaltsjöbaden
Stationshuset i Saltsjöbaden lunchcafé
Vid Saltsjöbanans ändstation ligger detta café. Egna bullar, brownies och smörgåsar och matigt serveras. Svårslagna promenadstråk lockar i omgivningen.
OrtSaltsjöbaden