Mälarpaviljongen


Omåttligt populärt ställe på Norr mälarstrands vackraste del med en stor del av krogen ute på en pråm på vattnet. Har öppet april till september.

  • Till start: 1,8 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Kungsholmen 
  • Avgift: Nej 


Mälarpaviljongen

Ett omåttligt populärt ställe på Norr mälarstrands vackraste del med en stor del av krogen ute på en pråm på vattnet. Har öppet april till september. Man öppnar 11 och hur sent man stänger beror på vädret men dock senast 01. Här kan du få mat, vin och öl, kaffe, smörgåsar, bullar och desserter.

Utsikten över Riddafjärden med dess båtliv, Söders höjder och Västerbron är imponerande.

Tel 08 650 87 01
Norr mälarstrand 64
Kungsholmen

Länkar

Mälarpaviljongen
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Marieberg och Fredhäll.
PROMENAD. Här går man förbi populära parker, bad och klippor. Utsikten över Riddarfjärden är inte fel men det finns även avstickare inåt land som kräver "uppsikt".
OrtKungsholmen
4:ans buss från Hornstull till Gärdet. (BETA)
Här korsar man två broar, passerar fyra parker och ser mycket fin arkitektur.
OrtStockholm
Kronobergsparken.
En relativt okänd park mellan Fridhemsplan och Rådhuset. Parken är kuperad park med bänkar som man kan spana från och stora gräsytor för solbad.
OrtKungsholmen
Smedsuddsbadet
Ett av Stockholm populäraste innerstadsbad – invigt 1973 och idag handikappanpassat. Udden är Kungsholmens sydligaste spets, men på 1700-talet vad det här faktiskt en ö med namnet Marieskär.
OrtKungsholmen
Stora Henriksvik - Bellmanmuseet.
Det lilla museet över Bellmans liv, sånger, gestalter, Gustaf III:s Sverige och 1700-talets Stockholm mm är sammanbyggt med kafé och trädgård. Fri entré.
OrtLångholmen
Långholmen
På den gamla fängelseön känner man sig allt annat än instängd. Denna oas mitt i storstan bjuder på badplatser, picknickplatser, vacker natur och bedårande utsikter. Och ett gammalt fängelse som är svårt att missa. Här finns fik, restauranger och hotell.
OrtLångholmen