Kronobergsparken.


En relativt okänd park mellan Fridhemsplan och Rådhuset. Parken är kuperad park med bänkar som man kan spana från och stora gräsytor för solbad.

  • Till start: 1,7 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Kungsholmen 
  • Avgift: Nej 


Kronobergsparken

Hit tar man sig för att fort komma bort från bullret i denna trafikerade del av Kungsholmen. En relativt okänd park mellan Fridhemsplan och Rådhuset. Parken är kuperad park med bänkar som man kan spana från och stora gräsytor för solbad.

Parkens namn fram till 1962 var bara Kronoberget. Arbetet med att anlägga en park började dock redan 1883, då kanske man inte var helt motiverad för det dröjde ytterligare över 20 år innan parken var färdig. Namnet tror man komma ifrån väderkvarnen Kronans Väderkvarn som låg på toppen av berget fram till 1835 då den brann ner.

Kronobergsparken.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Mälarpaviljongen
Omåttligt populärt ställe på Norr mälarstrands vackraste del med en stor del av krogen ute på en pråm på vattnet. Har öppet april till september.
OrtKungsholmen
Marieberg och Fredhäll.
PROMENAD. Här går man förbi populära parker, bad och klippor. Utsikten över Riddarfjärden är inte fel men det finns även avstickare inåt land som kräver "uppsikt".
OrtKungsholmen
Bonniers konsthall
Den spektakulära glasbyggnaden är Bonniers konsthall som öppnade hösten 2006 och är en plats för svensk och internationell samtidskonst. Här ges plats åt konstnärer som befinner sig i början av sin bana, men också med att ge mer etablerade konstnärer möjlighet att...
OrtVasastan
S:t Eriksplan till Karlbergs strand och slott.
PROMENAD- Vill du leka officer och gentleman förbi slottet där officerare utbildas, ta en glass, ta en paus i solen eller kanske ett dopp – då är turen något för dig. Promenadstråk i Stockholm. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.  
OrtVasastan
Smedsuddsbadet
Ett av Stockholm populäraste innerstadsbad – invigt 1973 och idag handikappanpassat. Udden är Kungsholmens sydligaste spets, men på 1700-talet vad det här faktiskt en ö med namnet Marieskär.
OrtKungsholmen
Stadshuset och Norr Mälarstrand.
PROMENAD -  Längs Norr Mälarstrand vid Riddarfjärden går en av de populäraste innerstadspromenaderna. Stadshuset, husbåtar, kaféer och rastplatser passeras. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm. Promenadstråk i Stockholm. 
OrtKungsholmen