Kronobergsparken.


En relativt okänd park mellan Fridhemsplan och Rådhuset. Parken är kuperad park med bänkar som man kan spana från och stora gräsytor för solbad.

  • Till start: 1,7 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Kungsholmen 
  • Avgift: Nej 


Kronobergsparken

Hit tar man sig för att fort komma bort från bullret i denna trafikerade del av Kungsholmen. En relativt okänd park mellan Fridhemsplan och Rådhuset. Parken är kuperad park med bänkar som man kan spana från och stora gräsytor för solbad.

Parkens namn fram till 1962 var bara Kronoberget. Arbetet med att anlägga en park började dock redan 1883, då kanske man inte var helt motiverad för det dröjde ytterligare över 20 år innan parken var färdig. Namnet tror man komma ifrån väderkvarnen Kronans Väderkvarn som låg på toppen av berget fram till 1835 då den brann ner.

Kronobergsparken.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Bonniers konsthall
Den spektakulära glasbyggnaden är Bonniers konsthall som öppnade hösten 2006 och är en plats för svensk och internationell samtidskonst. Här ges plats åt konstnärer som befinner sig i början av sin bana, men också med att ge mer etablerade konstnärer möjlighet att...
OrtVasastan
Vasaparken
En av parkerna man satsat mest på senaste åren. Konstgräsplan, lekplatskulle och boulebanor samt flera fik och restauranger. Parken har flera klart olika delar med distinkt olika karaktär och avskildhet.
OrtVasastan
Smedsuddsbadet
Ett av Stockholm populäraste innerstadsbad – invigt 1973 och idag handikappanpassat. Udden är Kungsholmens sydligaste spets, men på 1700-talet vad det här faktiskt en ö med namnet Marieskär.
OrtKungsholmen
Karlbergs strand
En liten men välutnyttjad gräsyta nedanför vackra Karlberg slott är en favorit bland solbadarna. Rikt folkliv och båtliv på land och på vattnet.
OrtSolna
Stora Henriksvik - Bellmanmuseet.
Det lilla museet över Bellmans liv, sånger, gestalter, Gustaf III:s Sverige och 1700-talets Stockholm mm är sammanbyggt med kafé och trädgård. Fri entré.
OrtLångholmen
Tegnerlunden
Parken är en populär oas med gräsytor och parkbänkar för den rosökande. Strindbergsstatyn drar till sig fotograferande turister annars är det lugnt här.
OrtNorrmalm