Vasaparken


En av parkerna man satsat mest på senaste åren. Konstgräsplan, lekplatskulle och boulebanor samt flera fik och restauranger. Parken har flera klart olika delar med distinkt olika karaktär och avskildhet.

  • Till start: 1,6 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Vasastan 
  • Avgift: Nej 


Vasaparken

En i det närmaste komplett park för alla åldrar och alla årstider. Rejält upprustad sista åren med lekplats med snubbelvänligt gummiunderlag, konstgräsplan och bouleplaner. Här finns det parkbänkar överallt och sitterrasser men gräset är annars sommarens favorit. En restaurang, ett fik och en korvmoj finns att välja mellan.

Mitt över parken från Odengatan ligger Sven-Harrys gyllene konstmuseum med en riktigt bra restaurang. Vintertid är det konstfrusen skridskobana på fotbollsplanen.

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


S:t Eriksplan till Karlbergs strand och slott.
PROMENAD- Vill du leka officer och gentleman förbi slottet där officerare utbildas, ta en glass, ta en paus i solen eller kanske ett dopp – då är turen något för dig. Promenadstråk i Stockholm. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.  
OrtVasastan
Tegnerlunden
Parken är en populär oas med gräsytor och parkbänkar för den rosökande. Strindbergsstatyn drar till sig fotograferande turister annars är det lugnt här.
OrtNorrmalm
Observatorielunden
Högst upp på Brunkebergsåsen byggdes Observatoriet för att få ren luft vid stjärnstudier. I och med det bevarades åsen som annars skulle blivit bortschaktad.
OrtVasastan
Norrmalm
PROMENAD - En riktig stadspromenad ska innehålla vackra husfasader och en kyrkogård. Unna dig en massage på Centralbadet eller bara njuta dess vackra innergård. Promenadstråk i Stockholm. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtNorrmalm
Kronobergsparken.
En relativt okänd park mellan Fridhemsplan och Rådhuset. Parken är kuperad park med bänkar som man kan spana från och stora gräsytor för solbad.
OrtKungsholmen
Centralbadet
In och bada de luxe i badet eller ät något ute i trädgården. Perfekt att dra sig undan från Drottninggatans buller. Byggnadens jugendarkitektur är som ett gratismuseum i särklass. 
OrtNorrmalm