Vasaparken


En av parkerna man satsat mest på senaste åren. Konstgräsplan, lekplatskulle och boulebanor samt flera fik och restauranger. Parken har flera klart olika delar med distinkt olika karaktär och avskildhet.

  • Till start: 1,6 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Vasastan 
  • Avgift: Nej 


Vasaparken

En i det närmaste komplett park för alla åldrar och alla årstider. Rejält upprustad sista åren med lekplats med snubbelvänligt gummiunderlag, konstgräsplan och bouleplaner. Här finns det parkbänkar överallt och sitterrasser men gräset är annars sommarens favorit. En restaurang, ett fik och en korvmoj finns att välja mellan.

Mitt över parken från Odengatan ligger Sven-Harrys gyllene konstmuseum med en riktigt bra restaurang. Vintertid är det konstfrusen skridskobana på fotbollsplanen.

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Bonniers konsthall
Den spektakulära glasbyggnaden är Bonniers konsthall som öppnade hösten 2006 och är en plats för svensk och internationell samtidskonst. Här ges plats åt konstnärer som befinner sig i början av sin bana, men också med att ge mer etablerade konstnärer möjlighet att...
OrtVasastan
Tegnerlunden
Parken är en populär oas med gräsytor och parkbänkar för den rosökande. Strindbergsstatyn drar till sig fotograferande turister annars är det lugnt här.
OrtNorrmalm
Kronobergsparken.
En relativt okänd park mellan Fridhemsplan och Rådhuset. Parken är kuperad park med bänkar som man kan spana från och stora gräsytor för solbad.
OrtKungsholmen
Karlbergs strand
En liten men välutnyttjad gräsyta nedanför vackra Karlberg slott är en favorit bland solbadarna. Rikt folkliv och båtliv på land och på vattnet.
OrtSolna
Karlbergs slott
Detta är världens näst äldsta krigsakademi från 1792. Vackert beläget vid Karlsbergssjön och bakom slottet finns ett friluftsområde och AIKs träningsplan.
OrtKarlberg
Centralbadet
In och bada de luxe i badet eller ät något ute i trädgården. Perfekt att dra sig undan från Drottninggatans buller. Byggnadens jugendarkitektur är som ett gratismuseum i särklass. 
OrtNorrmalm