Café- och kondisutflykter.

Åk iväg en bit och ta en fika. De här kaféerna har alla något speciellt förutom det man serverar. Vilka har du kvar att besöka?  Mysiga fik främst utanför Stockholm.

164 st
Sök nära
Sergels Torg 2, Stockholm Ändra
Uppdatera
Ort eller adress x

Ange startplats för sökningar och vägbeskrivninger

Blå porten
Blå porten var på 1600-talet en ingång till kungens jaktmarker. Nu finns här ett café med en av stans bästa uteserveringar. Perfekt avslut på en promenad.
OrtDjurgården
Fjällgatans kaffestuga
Med magnifik utsikt över Gamla stan och Gröna lund kan du drömma dig bort med en kaffekopp i handen. Busslaster med turister kommer hit för stället är poppis.
OrtSödermalm
Flickorna Helin - Skånska gruvan.
Kritikerrosat med all rätt. Vällagat och nyttiga ”onyttigheter”. En stor uteterrass med utsikt över Djurgårdskanalen och vintertid eldas i öppna spisen.
OrtDjurgården
Skroten Café & Skeppshandel
I Djurgårdsvarvet ligger detta kombinerade kafé och skeppshandel. Hemtrevligt med uteservering med vacker utsikt över vattnet. Matiga rätter och nybakat fikabröd, glass och kaffe. Räksmörgåsen är en höjdare. Skeppshandeln är som ett litet museum.
OrtDjurgården
Fåfängan
Med den utsikten kan det vara värt att betala mer än en hundring för en räkmacka. Fåfängan har en 360 graders utsikt över Stockholm och öppet året om.
OrtSödermalm
Rosendals trädgård
Är det helg, sol och varmt ringlar köerna till caféet milslånga för det är ett av de allra populäraste – ett alternativ är medhavd matsäck, att avnjuta i äppelträdens skugga. Utsett till årets fikaställe 2013 av White Guide.
OrtDjurgården
Skrovet
Vid båtklubben Årstavikens segelsällskap ligger Skrovet med fika och enklare maträtter. Med ett perfekt läge vid den fina promenaden längs vattnet har man sittplatser för alla typer av väder. En sommarklassiker.
OrtSödermalm
Konditori Vasaslätten.
Det pittoreska grönmålade caféet beläget i Hagaparken är endast öppet vid vackert väder och tar inte kort. Inga halvfabrikat utan allt är lagat och bakat här.
OrtHaga
Lundbergs Konditori
Ett härligt 50-talsfik som stått emot 80-talets stål och krom renoveringar eller andra ljust och fräsht försök. Riktiga kafferepskoppar och allt känns äkta. Välkommen på en tidsresa.
OrtGröndal
Skafferiet
Med buss 40 eller en promenad från T Universitetet så är man här mitt i spenaten. En fräsch och prisvärd restaurang och kafé som blir knökfull vid rätt väder. Kanske en tupplur på maten på de stora gräsytorna?
OrtDjurgården
Koppartälten i Haga
I koppartälten från sent 1700-tal finns museum och en restaurang, men man kan även fika i denna magnifika miljö. Personalen bakar och lagar allt själva.
OrtHaga
Fjärilshusets café
Ett café i Stockholms tropiska regnskog med fika eller lättare lunch. Exotiska växter och fjärilar men nu även hajar! Uteservering sommartid i trädgården.
OrtHaga
Gamla Orangeriet
Orangerier var historiskt sett helt enkelt växthus för apelsiner (orange). Idag är det gamla orangeri ett café med goda bakverk och maträtter samt utställningslokal. Helmysig växthuskänsla med trevlig personal utlovas.
OrtStockholm
Café brygghuset Svindersvik.
Svindersviks gård brygghus (där man tvättade) är idag ett mysigt kafé öppet året om utom vintern. Tidstypisk personalklädsel och betalning (kontant).
OrtNacka
Café Båthuset
Vackert beläget vid Ulvsundasjön serveras enklare måltider och fika. Öppet oftast tis-sö 10-17. Stor brygga för soldyrkare och mysig marin inredning "inombords".
OrtHuvudsta
Wintervikens café
Café och lunchrestaurang präglad av ägaren, mästerkocken Markus Aujalays kvalitetskrav. Här vid Vintervikens trädgårdar tillverkade Alfred Nobel dynamit.
OrtAspudden
Kafé Kruthuset
På Hundudden efter en promenad längs Djurgårdsbrunnsviken ligger caféet som är ett gammalt kruthus från 1600-talet. Vacker utsikt mot Fjäderholmarna.
OrtDjurgården
Park konditori
Vid Alléparkens hållplats på Nockebybanan ligger detta genommysiga konditori. Man bakar sitt eget bröd och allt känns äkta rakt igenom.
OrtBromma
Kafé Sjöstugan vid Brunnsviken.
Ta en fikapaus eller lunch på bryggan, i den mysiga trädgården eller i kaféet med allmoge-hippie känsla. Öppet helger året om och dagligen sommartid.
OrtSolna
Robin Delselius bageri - Gamla Enskede
I den gamla Konsumtionsföreningens lokaler ligger detta genuina bageri där man fikar gott eller äter en matig smörgås eller en soppa.
OrtEnskede
Brunnsvikens trädgård & café.
Kombinera växtshopping med en härlig fika. Hembakat och hemlagat av bakverk och luncher. Caféet ligger i äldsta växthuset och passar vinter som sommar.
OrtSolna
Klubbensborg Café Uddvillan.
På en halvö i Mälaren mysiga fiket Café Uddvillan med konstutställningar samt hembakt och uteservering med utsikt mot vattnet. Vardagar serveras lunch.
OrtHägersten
Marabouparken
Funkisparken med sina många skulpturer byggdes ursprungligen som rekreationsområde för chokladfabrikens personal, men har alltid varit öppen för allmänheten. Gratis guidning utgår sön kl 14 i maj-okt från Marabou konsthall, som huserar i det gamla kakaolaboratoriet.
OrtSundbyberg
Ulriksdals slottscafé.
Smutta på en kaffe inne i caféet och insup den historiska miljön. Eller avnjut kaffet utomhus med utsikt över 1600-talsslottet och den praktfulla parken.
OrtSolna
Nyckelviken naturreservat och herrgård
Runt tv-kända herrgården finns flera vackra naturstigar och fina klippbad. På gården finns djur, en mycket välvårdad trädgård och ett café. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtNacka
Café Nyckelviken.
På denna herrgård förflyttas man till 1700-talet. Caféet är helgöppet och serverar mat och hembakt. En vacker trädgård, djur, vandringsleder och bad finns i anslutning.
OrtNacka
Överjärva Gårdscafé
På Överjärva gård, i Kafé Hästskostallet, serveras bakverk och lunch i det gamla stallet format som en hästsko. Föregångaren till Täby Galopp låg här. Det mesta här är ekologiskt, kravmärkt och närproducerat. Det finns sittplatser både inom- och utomhus.
OrtJärva
Ulriksdals trädgårdar
En rogivande miljö av växthus i äldre snitt. Här växer det ute och inne, inhemskt och utländskt. I trädgårdscaféet kan du givetvis fika men även äta lunch.
OrtUlriksdal
Långängens gård
En vacker 1800-talsgård med café och restaurang i natursköna omgivningar. Starta gärna promenaden härifrån ut i naturreservatet.
OrtLångängen
Villa Lyran
Carl och Fredrika Limnell hette byggherrarna som 1867 beställde fram denna fantastiskt intrikat ritade trävilla. Nu fik och konditori med makalös mälarutsikt. Utsiktsplats med bil runt Stockholm.
OrtMälarhöjden
Brostugan.
Byggd 1776 men inreddes på 1930-talet för konditori och restaurang. Åretruntöppet men är bäst sommartid då det grillas utomhus. Varma chokladen är poppis. ...
OrtEkerö
Zetas trädgårdscafé.
I detta härliga trädgårdscafé njuter man av trädgårdens olika årstider och fantastiska sallader och bakverk. En kakbuffé finns att festa loss på!
OrtSkärholmen
Kina slott
Slottet från 1753 är i grunden fransk rokoko men med kinesiska och orientaliska inslag. I slottsköket äter man de allra godaste våfflorna. Mums! ...
OrtDrottningholm
Viggbyholms stationskafé.
Det gamla stationshuset i Viggbyholm är idag ett populärt kafé där man kan vänta på tåget eller samla krafter för en promenad runt angränsande Rönningesjön. Enligt White Guide norrorts bästa.
OrtTäby
Tyresö slott.
Återställt till sitt ursprungliga 1600-talsskick med torn och smyckade gavlar. Vandra runt på borggården, engelska parken och fika på Borggårdskaféet. ...
OrtTyresö
Borggårdscafét Tyresö slott.
Åretruntöppet kafé med en butiksdel med spaprodukter. Beläget i gamla slottets serveringskök där man förr lade upp maten från grovköket en trappa ner. Idag tillagas det jämförelsevis något enklare lunchrätter än förr samt bakverk med bra klass.
OrtTyresö
Café Tornhuset Gustavsberg
Här var förr i tiden tull och väntsal för båtresenärer. I de vackra lokalerna eller sköna uteserveringen serveras toppenbra fikabröd och enklare luncher.
OrtGustavsberg
Vaxholms hembygdsgårds kafé.
På en egen udde ligger Hembygdsgården med museum och ett jättemysigt café med trädgårdsservering vid bra väder. Kaféet öppet från Valborg till september.
OrtVaxholm
Café Anna Giertz - Hågelbyparken.
I Hågelbyparken i Klockhuset på Hågelby gård ligger detta sommaröppna café. Här serveras hembakt och lättare måltider, ekologiskt och närproducerat.
OrtBotkyrka
Sturehovs slott.
Fick sitt namn efter en av Sturarna, Mauritz Sture, på 1580-talet, men slottet är från 1780. Här finns en vacker park, ett riktigt bra kafé samt försäljning av konsthantverk.
OrtBotkyrka




Ämnen

288 st

Utsiktsplatser av högsta klass.

Utsiktsplatser i Stockholm men även runt hela landet med vackra vyer, i natur- eller stadsmiljö där ”kartan” ses live. Flertalet nås efter vandring och ofta utmärkta för picknick.Fina utsiktsplatser med bil runt Stockholm. Utsiktsplatser i Sverige.  
58 st

Semesterorter

Små och stora platser som blommar upp på sommaren och där de flesta har gemensamt att man med fördel kan stanna en längre tid. Som en semesterresa helt enkelt.
223 st

Skärgård och hav landvägen.

Stockholms skärgård med bil, buss eller cykel nås dessa sjönära utflyktsmål. Sjökrogar, stränder, mysiga små orter och enastående naturupplevelser.
199 st

Naturreservat och vandringsleder.

Orörd natur där skogar ser ut som i sagoböckerna. Njut av vackra och intressanta naturupplevelser.
170 st

Städer och pittoreska orter.

Här har samlats det bästa av större städers intressantaste delar till väl utvalda mindre pittoreska städer och orter.
180 st

Bästa stränderna för bad och vandring.

Härliga bad javisst men strandsäsong är inte bara badsäsong. Vandra längs stränder och njut av utsikten. Picknick och grilla året om.
183 st

Slott och herrgårdar.

Utvalda slott och herrgårdar som kan besökas. Vackra miljöer, parker för picknick, kaféer, och restauranger. Guidningar och aktiviteter.
156 st

Parker, oaser och häng.

Vad skönt att det finns oaser även i eller nära en storstad. Kanske hitt på nåt på andra sidan storstadsdjungeln?
121 st

Bruksorter och industriminnen.

Industrins vagga stod i bruksorterna. Upplev småortsgemyt i historiska miljöer med byggnader för olika funktioner eller rang i samhället.
207 st

Byar och gamla bondesamhället.

Stora och små gårdar utspridda eller i byar. Även fiskebyar och fiskelägen då fiske ofta var en bisyssla för bönderna.
68 st

Fornminnen - stenålder till vikingatid.

Upplev stenålderns megalitgravar, bronsåldern med hällristningar, järnåldern med fornborgar, storhögar och runstenar.
103 st

Arkitekturpärlor och landmärken

Moderna arkitekturpärlor och unika landmärken värda att ”se upp till”.
350 st

Museer och friluftsmuseer.

Här har vi samlat allt från regelrätta museer till permanenta samlingar eller delar av slott som är museum samt många friluftsmuseer.
215 st

Måltidsutflykter.

Vi har besökt en rad restauranger med en miljö som ger matupplevelsen det där lilla extra. Tonvikt på krogar i klassisk miljö och utanför städerna.
164 st

Café- och kondisutflykter.

Åk iväg en bit och ta en fika. De här kaféerna har alla något speciellt förutom det man serverar. Vilka har du kvar att besöka?  Mysiga fik främst utanför Stockholm.
44 st

Djur i gårdar och hagar.

Förr i tiden var våra husdjur mer än hund och katt. Besök gårdar med kor, höns, getter, får, grisar och hästar. Mer exotiska djur finns också.