Fjärilshusets café


Ett café i Stockholms tropiska regnskog med fika eller lättare lunch. Exotiska växter och fjärilar men nu även hajar! Uteservering sommartid i trädgården.

  • Till start: 4,2 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Haga 
  • Avgift: Nej 


Fjärilshusets café

Fjärilshuset är över 3 000 kvadratmeter stort och väl värt ett besök i samband. Temperaturen understiger aldrig 25 grader och ger därför intrycket av att du befinner dig någon helt annanstans. Mitt i Stockholms tropiska regnskog finns det även ett café. Ta en kaffe, macka eller lättare lunch medan du fascineras av växter och djurarter från andra kontinenter. Sommartid finns också en uteservering i den vackra Hagaparken. 

Öppettider
Öppet varje dag
April-september 10-17
Oktober-mars 10-16

Länkar

Fjärilshusets café
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Koppartälten i Haga
I koppartälten från sent 1700-tal finns museum och en restaurang, men man kan även fika i denna magnifika miljö. Personalen bakar och lagar allt själva.
OrtHaga
Stora Pelousen Hagaparken
Denna pelous – som lämpligt nog betyder gräsmatta på franska – är perfekt för kubbspel, picknick och sol. Uppe från koppartälten är utsikten vackrast.
OrtHaga
Hagatoppen
360-graders vy över stor del av norra Stockholm. En kuriositet är att man ser Stockholms mest kända landmärken, Globen och Stadshuset, på en enslinje.
OrtHaga
Gamla Orangeriet
Orangerier var historiskt sett helt enkelt växthus för apelsiner (orange). Idag är det gamla orangeri ett café med goda bakverk och maträtter samt utställningslokal. Helmysig växthuskänsla med trevlig personal utlovas.
OrtStockholm
Ålkistan och Bergianska
PROMENAD. En promenad för blomsterälskaren. Vandra genom en halvfärdig lustpark, se enorma näckrosor och en japansk damm eller ”åk söderut” i ett medelhavsväxthus. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtNorra Djurgården
Konditori Vasaslätten.
Det pittoreska grönmålade caféet beläget i Hagaparken är endast öppet vid vackert väder och tar inte kort. Inga halvfabrikat utan allt är lagat och bakat här.
OrtHaga