Koppartälten i Haga


I koppartälten från sent 1700-tal finns museum och en restaurang, men man kan även fika i denna magnifika miljö. Personalen bakar och lagar allt själva.

  • Till start: 4,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Haga 
  • Avgift: Nej 


Koppartälten i Haga

I Hagaparken finner du de fantastiska koppartälten som uppfördes i slutet av 1700-talet. Idag hyser lokalerna bland annat ett museum och en restaurang men du kan även avnjuta en fika i denna magnifika miljö. Varför inte i samband med en promenad? Personalen bakar allt själva och lagar all mat. Det finns även möjlighet att avnjuta en öl eller ett glas vin till sin lunch. Om du vill kan du få med dig maten i en låda och äta den ute i parken.

Öppettider
Alla dagar under oktober-april 11-16
Maj-september 10-17

Länkar

Koppartälten i Haga
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Stora Pelousen Hagaparken
Denna pelous – som lämpligt nog betyder gräsmatta på franska – är perfekt för kubbspel, picknick och sol. Uppe från koppartälten är utsikten vackrast.
OrtHaga
Hagatoppen
360-graders vy över stor del av norra Stockholm. En kuriositet är att man ser Stockholms mest kända landmärken, Globen och Stadshuset, på en enslinje.
OrtHaga
Gustav III paviljong och Ekotemplet i Haga...
Två nätta och kompletta 
OrtSolna
Norra Brunnsviken och Tivoliberget
Beundra den sagolikt vackra utsikten över hela Brunnsviken från Tivoliberget. Här passeras bl a flera historiska byggnader och en restaurerad lustpark.
OrtSolna
Edvard Andersons Växthus
Ett växthus med växter i rätt miljö och klimat finns att beskåda här. Lite som att åka jorden runt. Medelhavets-, Andernas- Australiens-, Kaliforniens- och Sydafrikas miljöer samt en tropisk avdelning.
OrtStockholm
Gamla Orangeriet
Orangerier var historiskt sett helt enkelt växthus för apelsiner (orange). Idag är det gamla orangeri ett café med goda bakverk och maträtter samt utställningslokal. Helmysig växthuskänsla med trevlig personal utlovas.
OrtStockholm