Koppartälten i Haga


I koppartälten från sent 1700-tal finns museum och en restaurang, men man kan även fika i denna magnifika miljö. Personalen bakar och lagar allt själva.

  • Till start: 4,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Haga 
  • Avgift: Nej 


Koppartälten i Haga

I Hagaparken finner du de fantastiska koppartälten som uppfördes i slutet av 1700-talet. Idag hyser lokalerna bland annat ett museum och en restaurang men du kan även avnjuta en fika i denna magnifika miljö. Varför inte i samband med en promenad? Personalen bakar allt själva och lagar all mat. Det finns även möjlighet att avnjuta en öl eller ett glas vin till sin lunch. Om du vill kan du få med dig maten i en låda och äta den ute i parken.

Öppettider
Alla dagar under oktober-april 11-16
Maj-september 10-17

Länkar

Koppartälten i Haga
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Fjärilshusets café
Ett café i Stockholms tropiska regnskog med fika eller lättare lunch. Exotiska växter och fjärilar men nu även hajar! Uteservering sommartid i trädgården.
OrtHaga
Norra Brunnsviken och Tivoliberget
Beundra den sagolikt vackra utsikten över hela Brunnsviken från Tivoliberget. Här passeras bl a flera historiska byggnader och en restaurerad lustpark.
OrtSolna
Konditori Vasaslätten.
Det pittoreska grönmålade caféet beläget i Hagaparken är endast öppet vid vackert väder och tar inte kort. Inga halvfabrikat utan allt är lagat och bakat här.
OrtHaga
Edvard Andersons Växthus
Ett växthus med växter i rätt miljö och klimat finns att beskåda här. Lite som att åka jorden runt. Medelhavets-, Andernas- Australiens-, Kaliforniens- och Sydafrikas miljöer samt en tropisk avdelning.
OrtStockholm
Solna runt +++
Närmare city än många delar av Stockholm stad men Solna är en egen stad och det finns mer att se här än Hagaparken. Vi åker till de vackra omgivningarna av norra begravningsplatsen, nyväckta Filmstaden som var Sveriges Hollywood och passerar en vacker fågelsjö, nationalarenan...
OrtSolna
Kafé Sjöstugan vid Brunnsviken.
Ta en fikapaus eller lunch på bryggan, i den mysiga trädgården eller i kaféet med allmoge-hippie känsla. Öppet helger året om och dagligen sommartid.
OrtSolna