Koppartälten i Haga


I koppartälten från sent 1700-tal finns museum och en restaurang, men man kan även fika i denna magnifika miljö. Personalen bakar och lagar allt själva.

  • Till start: 4,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Haga 
  • Avgift: Nej 


Koppartälten i Haga

I Hagaparken finner du de fantastiska koppartälten som uppfördes i slutet av 1700-talet. Idag hyser lokalerna bland annat ett museum och en restaurang men du kan även avnjuta en fika i denna magnifika miljö. Varför inte i samband med en promenad? Personalen bakar allt själva och lagar all mat. Det finns även möjlighet att avnjuta en öl eller ett glas vin till sin lunch. Om du vill kan du få med dig maten i en låda och äta den ute i parken.

Öppettider
Alla dagar under oktober-april 11-16
Maj-september 10-17

Länkar

Koppartälten i Haga
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Stora Pelousen Hagaparken
Denna pelous – som lämpligt nog betyder gräsmatta på franska – är perfekt för kubbspel, picknick och sol. Uppe från koppartälten är utsikten vackrast.
OrtHaga
Fjärilshusets café
Ett café i Stockholms tropiska regnskog med fika eller lättare lunch. Exotiska växter och fjärilar men nu även hajar! Uteservering sommartid i trädgården.
OrtHaga
Fjärilshuset Haga
Alltid 25 grader varmt. I Fjärilshuset inte bara värmer du dig utan ser de 700 fjärilarna i sin naturliga tropiska miljö. Nu även akvarium med hajar!
OrtHaga
Norra Brunnsviken och Tivoliberget
Beundra den sagolikt vackra utsikten över hela Brunnsviken från Tivoliberget. Här passeras bl a flera historiska byggnader och en restaurerad lustpark.
OrtSolna
Edvard Andersons Växthus
Ett växthus med växter i rätt miljö och klimat finns att beskåda här. Lite som att åka jorden runt. Medelhavets-, Andernas- Australiens-, Kaliforniens- och Sydafrikas miljöer samt en tropisk avdelning.
OrtStockholm
Ålkistan och Bergianska
PROMENAD. En promenad för blomsterälskaren. Vandra genom en halvfärdig lustpark, se enorma näckrosor och en japansk damm eller ”åk söderut” i ett medelhavsväxthus. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtNorra Djurgården