Fjärilshuset Haga


Alltid 25 grader varmt. I Fjärilshuset inte bara värmer du dig utan ser de 700 fjärilarna i sin naturliga tropiska miljö. Nu även akvarium med hajar!

  • Till start: 4,2 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Solna 
  • Avgift: Nej 


Fjärilshuset Haga

Vill du drömma dig bort till tropikerna? I Fjärilshuset är det jämt 25 grader på dagen och det är öppet alla dagar året runt. Så vill du tina upp en kall vinterdag så är det hit du ska gå. Här finns nästan alltid 700 fjärilar i en grönskande tropisk miljö som flyger omkring mitt ibland besökarna. Det är ovanliga fjärilar i Sverige men vanliga i sina hemtrakter för man har inga utrotningshotade arter.

Fika göra man i kaféet som är öppet när huset är det. Sommartid finns också en uteservering i den vackra Hagaparken.

Nyöppnade Haga Ocean visar upp svartfenade och högfenade revhajar. Den svartfenade revhajen är utvald för att det är den vanligaste förekommande revhajen medan den högfenade valts för att det är den största revhajen.  Visste du att? Den svartfenade revhajen måste simma hela tiden för att kunna andas med sina gälar.

Öppettider April - Okt: 10.00-17.00
Öppettider Nov - Mars: 10.00-16.00
Alla dagar året runt.

Entréavgift:
Vuxna: 135:-
Pensionärer: 100:-
Barn 4-15 år: 70:-
Barn under 4 år: gratis.
Familj (2 vuxna + 2 barn): 350:-
Skol/förskoleklasser: 55:- per barn/lärare
Ledsagare: gratis

Tel: 08 730 39 81

Läs mera

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Fjärilshusets café
Ett café i Stockholms tropiska regnskog med fika eller lättare lunch. Exotiska växter och fjärilar men nu även hajar! Uteservering sommartid i trädgården.
OrtHaga
Stora Pelousen Hagaparken
Denna pelous – som lämpligt nog betyder gräsmatta på franska – är perfekt för kubbspel, picknick och sol. Uppe från koppartälten är utsikten vackrast.
OrtHaga
Edvard Andersons Växthus
Ett växthus med växter i rätt miljö och klimat finns att beskåda här. Lite som att åka jorden runt. Medelhavets-, Andernas- Australiens-, Kaliforniens- och Sydafrikas miljöer samt en tropisk avdelning.
OrtStockholm
Ålkistan och Bergianska
PROMENAD. En promenad för blomsterälskaren. Vandra genom en halvfärdig lustpark, se enorma näckrosor och en japansk damm eller ”åk söderut” i ett medelhavsväxthus. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtNorra Djurgården
Gamla Orangeriet
Orangerier var historiskt sett helt enkelt växthus för apelsiner (orange). Idag är det gamla orangeri ett café med goda bakverk och maträtter samt utställningslokal. Helmysig växthuskänsla med trevlig personal utlovas.
OrtStockholm
Konditori Vasaslätten.
Det pittoreska grönmålade caféet beläget i Hagaparken är endast öppet vid vackert väder och tar inte kort. Inga halvfabrikat utan allt är lagat och bakat här.
OrtHaga