Hagatoppen


360-graders vy över stor del av norra Stockholm. En kuriositet är att man ser Stockholms mest kända landmärken, Globen och Stadshuset, på en enslinje.

  • Till start: 4,3 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Haga 
  • Avgift: Nej 


Hagatoppen

Den här kullen är inte nån rest utav en rullstensås. Däremot är det ett återskapande av Stockholmsåsen på platsen, av vilken innerstadsdelen är Brunkebergsåsen. Kullen består av rivnings- och schaktmassor från Klarakvarteren under 1960-talet. Här har man 360-graders vy över stor del av norra Stockholm.

En kuriositet är att man härifrån ser Stockholms mest kända landmärken, Globen och Stadshuset, på en enslinje. Man får se hur länge de siluetterna får synas i denna byggivriga stad. Att ta sig upp hit är rätt krävande och det finns inga trappsteg så välj rätt väder.

Hagatoppen
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Koppartälten i Haga
I koppartälten från sent 1700-tal finns museum och en restaurang, men man kan även fika i denna magnifika miljö. Personalen bakar och lagar allt själva.
OrtHaga
Fjärilshuset Haga
Alltid 25 grader varmt. I Fjärilshuset inte bara värmer du dig utan ser de 700 fjärilarna i sin naturliga tropiska miljö. Nu även akvarium med hajar!
OrtHaga
Fjärilshusets café
Ett café i Stockholms tropiska regnskog med fika eller lättare lunch. Exotiska växter och fjärilar men nu även hajar! Uteservering sommartid i trädgården.
OrtHaga
Stora Pelousen Hagaparken
Denna pelous – som lämpligt nog betyder gräsmatta på franska – är perfekt för kubbspel, picknick och sol. Uppe från koppartälten är utsikten vackrast.
OrtHaga
Gustav III paviljong och Ekotemplet i Haga...
Två nätta och kompletta 
OrtSolna
Edvard Andersons Växthus
Ett växthus med växter i rätt miljö och klimat finns att beskåda här. Lite som att åka jorden runt. Medelhavets-, Andernas- Australiens-, Kaliforniens- och Sydafrikas miljöer samt en tropisk avdelning.
OrtStockholm