Kafé Sjöstugan vid Brunnsviken.


Ta en fikapaus eller lunch på bryggan, i den mysiga trädgården eller i kaféet med allmoge-hippie känsla. Öppet helger året om och dagligen sommartid.

  • Till start: 5,4 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Solna 
  • Avgift: Nej 


Kafé Sjöstugan

Ta en fikapaus på bryggan och smaska på något nybakt och ekologisk från kaféet i mysiga trädgården. Knappsoppan med linser, curry och mango chutney är värt resan hit. 2004 brann kafébyggnaden ner, men numer är den under uppbyggnad. Skön äkta allmoge-hippie karaktär.

Öppettider:
Året om torsdag, lördag och söndag.
Sommartid dagligen sommartid 11-17.
På sommaren har man även konserter vissa dar. Se hemsidan.

För dem är det viktigt att följa årstidernas växlingar. De serverar deras egna soppor allt efter årstid och tillgång på goda ekologiska råvaror. Under sommaren serverar de olika sallader.

Pipers väg 22, Solna
Tel: 08-655 11 99

Läs mera

Länkar

Kafé Sjöstugan vid Brunnsviken.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Brunnsvikens trädgård & café.
Kombinera växtshopping med en härlig fika. Hembakat och hemlagat av bakverk och luncher. Caféet ligger i äldsta växthuset och passar vinter som sommar.
OrtSolna
Bockholmen och Pipers park
En mycket rogivande promenad förbi en restaurerad park och en nyupptäckt holme med en populär sjökrog Längs vattnet längs en kanal och med utsikt över Stocksund.
OrtSolna
Norra Brunnsviken och Tivoliberget
Beundra den sagolikt vackra utsikten över hela Brunnsviken från Tivoliberget. Här passeras bl a flera historiska byggnader och en restaurerad lustpark.
OrtSolna
Fjärilshuset Haga
Alltid 25 grader varmt. I Fjärilshuset inte bara värmer du dig utan ser de 700 fjärilarna i sin naturliga tropiska miljö. Nu även akvarium med hajar!
OrtHaga
Ulriksdals värdshus.
Gör som Bellman och besök Wärdshuset i Ulriksdal. Lunch vardagar, i övrigt ala carte samt det klassiska smörgåsbordet. Det angränsande slottet med park är måsten.
OrtUlriksdal
Hagatoppen
360-graders vy över stor del av norra Stockholm. En kuriositet är att man ser Stockholms mest kända landmärken, Globen och Stadshuset, på en enslinje.
OrtHaga