Bockholmen och Pipers park


En mycket rogivande promenad förbi en restaurerad park och en nyupptäckt holme med en populär sjökrog Längs vattnet längs en kanal och med utsikt över Stocksund.

  • Till start: 5,4 Km 
  • Längd: 3,3 km 
  • Stopp:
  • Ort: Solna 
  • Avgift: Nej 


Bockholmen och Pipers park
Stor karta
Sevärdhet 1 av 4

Bockholmen hav och restaurang

Så fort du kommit över gångbron sjunker pulsen. Denna grosshandlarvilla från sekelskiftet är en poppis doldis med utsikt över Stocksundet och Edsviken. Restaurangen är öppen vintertid kvällar tisdag till söndag samt brunch på helger. Boka bord eller ta något enkelt i Kärleksbaren vilken är öppen soliga dagar i juni-augusti.  Högst upp på berget finns två forntida gravar för sjöfarare från yngre järnåldern.

Telefon: 08 624 22 00
Adress: Bockholmsvägen, Solna

Brunchbuffé:

Lördagar & Söndagar 11.30 – 16.00

Länkar

Stocksund

Välmående villastad som växte fram i slutet på 1800-talet, ungefär samtidigt som Djursholm och Saltsjöbaden. I den forna köpingen bor idag ca 5000. Tillhör Danderyd kommun.

Ålkistans kanal

En strandpromenad längs kanalen som byggdes kring 1860 är en lisa för själen. Om det finns ålar? Namnet sägs komma från en så kallad ålkista, en fångstanordning, som förr fanns placerad i bäcken vid Brunnsviken.

Pipers park

Den pastorala oasen med sina väldiga ekar är resterna av en lustpark som aldrig blev klar då beställaren, parisambassadören Gustav Philip Creutz, avled 1785. Piper är förstås namnet på mannen som fick i uppdrag att grunda parken. När Creutz dog växte parken igen. Vid firandet av Pipers 200-årsminne 1978 började man restaurera den.  

  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Stocksunds strandpromenad
Magnifika villor i alla dess stilar överallt med spektakulära Cedergrenska tornet som signum. En vacker tur längs ringlande strandväg med sjöutsikt.
OrtDanderyd
Bockholmen hav och restaurang.
Grosshandlarvillan, med utsikt över Stocksundet och Edsviken, har blivit populär krog för nära och ditresta. Åretruntöppet men sväller rejält på sommaren.
OrtSolna
Brunnsvikens trädgård & café.
Kombinera växtshopping med en härlig fika. Hembakat och hemlagat av bakverk och luncher. Caféet ligger i äldsta växthuset och passar vinter som sommar.
OrtSolna
Gamla Orangeriet
Orangerier var historiskt sett helt enkelt växthus för apelsiner (orange). Idag är det gamla orangeri ett café med goda bakverk och maträtter samt utställningslokal. Helmysig växthuskänsla med trevlig personal utlovas.
OrtStockholm
Norra Brunnsviken och Tivoliberget
Beundra den sagolikt vackra utsikten över hela Brunnsviken från Tivoliberget. Här passeras bl a flera historiska byggnader och en restaurerad lustpark.
OrtSolna
Edvard Andersons Växthus
Ett växthus med växter i rätt miljö och klimat finns att beskåda här. Lite som att åka jorden runt. Medelhavets-, Andernas- Australiens-, Kaliforniens- och Sydafrikas miljöer samt en tropisk avdelning.
OrtStockholm