Skafferiet


Med buss 40 eller en promenad från T Universitetet så är man här mitt i spenaten. En fräsch och prisvärd restaurang och kafé som blir knökfull vid rätt väder. Kanske en tupplur på maten på de stora gräsytorna?

  • Till start: 3,6 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Djurgården 
  • Avgift: Nej 


Skafferiet

Skafferiet är inrymt i en gammal Dragonlada som ursprungligen låg på Dragongården (nuvarande Kinesiska ambassadens område) och flyttades 1987 till Stora Skuggan.

Fågelvägen är det nära stan men känslan är att vara ute på landet. Vill man snabbt komma bort från storstadsjäkten är Skafferiet perfekt. På sommaren sitter man under ekarna eller på terrassen runt om huset. På vintern sitter man inne på ovanvåningen och då bjuds det på hembakad kaka och varm choklad med grädde.

Tel: 08 - 15 77 90

Länkar

Skafferiet
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Runt Lappkärrsberget och Universitetet
PROMENAD. En varierande promenad genom skog, förbi vatten och genom Universitetets Campus och flera vackra byggnader. Promenadstråk i Stockholm. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtDjurgården
Gamla Orangeriet
Orangerier var historiskt sett helt enkelt växthus för apelsiner (orange). Idag är det gamla orangeri ett café med goda bakverk och maträtter samt utställningslokal. Helmysig växthuskänsla med trevlig personal utlovas.
OrtStockholm
Ålkistan och Bergianska
PROMENAD. En promenad för blomsterälskaren. Vandra genom en halvfärdig lustpark, se enorma näckrosor och en japansk damm eller ”åk söderut” i ett medelhavsväxthus. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtNorra Djurgården
Bockholmen hav och restaurang.
Grosshandlarvillan, med utsikt över Stocksundet och Edsviken, har blivit populär krog för nära och ditresta. Åretruntöppet men sväller rejält på sommaren.
OrtSolna
Södra Brunnsviken och Kräftriket.
PROMENAD - Från utsikten vid Bellevue och Carl Eldhs ateljé vandrar man bland Bellmanska minnen och rik akademisk tradition. Avsluta med dopp i Brunnsviksbadet kanske? Promenadstråk i Stockholm, Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtStockholm
Gustav III paviljong och Ekotemplet i Haga...
Två nätta och kompletta 
OrtSolna