Bästa stränderna för bad och vandring.

Härliga bad javisst men strandsäsong är inte bara badsäsong. Vandra längs stränder och njut av utsikten. Picknick och grilla året om.

180 st
Sök nära
Sergels Torg 2, Stockholm Ändra
Uppdatera
Ort eller adress x

Ange startplats för sökningar och vägbeskrivninger

Smedsuddsbadet
Ett av Stockholm populäraste innerstadsbad – invigt 1973 och idag handikappanpassat. Udden är Kungsholmens sydligaste spets, men på 1700-talet vad det här faktiskt en ö med namnet Marieskär.
OrtKungsholmen
Karlbergs strand
En liten men välutnyttjad gräsyta nedanför vackra Karlberg slott är en favorit bland solbadarna. Rikt folkliv och båtliv på land och på vattnet.
OrtSolna
Liljeholmskajens badbrygga
En omåttligt populär badbrygga och sommartid gäller det att vara här tidigt för att få plats. Oavsett väder är det från bryggan man den bästa utsikten.
OrtLiljeholmen
Brunnsviksbadet
Brunnsviksbadet är ett mysigt strandbad vid Frescati Hage. Vattnet är ovanligt varmt för att vara del av Saltsjön. Bajamaja finns. Vill man ha lite avskildhet finns det många små gömmor i närheten.
OrtStockholm
Hornsbergs strandpark
Ett enormt populärt strandhäng vid det nya bostadsområdet. Vill man svalka sig finns duschar. Många restauranger och fik i krokarna.
OrtKungsholmen
Lilla Essinge strandbad
Vackert belägen vid en mysig park ligger detta bad på Lilla Essingens nordvästra hörn med Fredells klippor rakt över. En liten badbrygga kan man dyka från eller fegkliva i från. Sommartid passerar både fritids- och passagerar båtar här att titta på.
OrtLilla Essingen
Trekantenbadet
Har en stor grässlänt att lägga ut filten på, kanske picknickkorgen också. Det finns en liten sandstrand också. Badet har också en flytbrygga.
OrtGröndal
Gröndals klippbad
Det är inte direkt en plats man kan hoppa ifrån, utan här bestämmer du själv vart eller hur du vill ta dig i. Under de varmaste dagarna flockas folk på dessa varma härliga klippor. Inte barnanpassat. 
OrtGröndal
Huvudstabadet
Steker solen? Här har du friluftsbad, soldäck och servering. Tempererad bassäng är perfekt för svensk sommar.
OrtHuvudsta
Johannelundsbadet
En mindre badplats med liten sandstrand och stor gräsyta. 
OrtBromma
Solviksbadet
Ett riktigt hurtbad med motionsslingor runt om, fast känn dig inte dum om du ligger på rygg och njuter av solen hel dag, det är ju det en strand är till för. Det finns en kiosk med allt man önskar sig, det finns sandstrand, det är perfekt för dykare och det finns till och med...
OrtBromma
Kottlabadet...
Ett litet och mysigt bad mitt på Lidingö som ofta har höga badtemperaturer. Strand eller klippbad.
OrtLidingö
Ålstensängen.
En park som sträcker sig mellan Ålstensgatan med Sveriges kanske vackraste radhus ned till vattnet vid strandpromenaden.
OrtBromma
Hästhagenbadet Källtorpssjön
Stora gräsytor gör det perfekt för den sandkänsliga eller den som gillar att känna grässtråna kittlas mellan tårna. Källtorpssjön är varm och barnvänlig. Det finns badbrygga, toalett och café.
OrtKälltorp
Germaniaviken
Ett bad med relativt långgrund men liten sandstrand. Gräsytorna finns där man kan lägga ut sina filtar. Vackert belägen rastplats på en höjd intill.
OrtDjursholm
Mälarhöjdsbadet
400 meter lång sandstrand och ett flytande hopptorn! Mälarhöjdsbadet är poppis och ofta fullt av folk. Här finns glasskiosk för den överhettade, lekplats och toaletter och även hytter att byta om i om man inte vill köra ”handdukstricket”.  Packa picknickkorgen med svenska...
OrtBredäng
Långsjöbadet
Stora mjuka gräsplättar och en massa lek kännetecknar långsjöbadet. Det finns beachvolley, bollplan och till och med en vattenrutschkana, men akta rumpan för man ”landar” på grunt vatten. Vill man hellre stekas på klipporna finns massa ”hemliga” platser för den som vill ha...
OrtÄlvsjö
Ängbybadet
Det var mycket tjat på Stockholms stad att släppa till medel så att badanläggningen kunde byggas. Med bryggor, hytter, hopptorn och anlagda stränder. Under midsommar 1936 invigdes badet, som då var ett viktigt försäljningsargument att få folk att flytta till Södra Ängby. ...
OrtBromma
Hökarängsbadet
Ett nyligen upprustat strandbad med många möjligheter till bad, lek och olika aktiviteter. För den hurtiga finns ett utomhusgym som fungerar året om.  Här finns en allmän grill, toaletter och utomhusdusch.
OrtFarsta
Flatenbadet
Flatenbadet är egentligen tre olika bad. Ett för de allra minsta, ett för yngre tonåringar och ett stort för alla åldrar. Här finns sandstränder, bryggor och hopptorn. Solar gör man på sand eller gräs. Kiosk och minigolf finns sommartid. För den rastlöse rekommenderas en...
OrtSkarpnäck
Näsaängsbadet
Näsa äng ligger i Näsbypark vid Stora Värtan och är en populär badplats. Här höll några av Sveriges allra första vindsurfare på att surfa och hålla kurser då det begav sig för Windsurfing-flugan och gör så än idag då vindarna anses vara riktigt bra över den stora öppna...
OrtNäsbypark
Farsta Strandbad
Med sin 40 meter långa sandstrand är Farsta strandbad perfekt för sol och bad. Café med smarriga glassar finns och likaså toalett. För den som inte vågar hoppa i plurret finns en utedusch att nyttja. Är man däremot en van simmare kan man ge sig ut på djupare vatten och simma...
OrtFarsta
Fågelöuddebadet
Badet har en lång sandstrand med badbryggor och hopptorn. Det finns även en avdelad sektion anpassad för mindre barn. Det är även anpassat för rullstolsburna med assistans. Toaltter och en kiosk finns. Vill man ta en paus kan man spela lite minigolf.
OrtLidingö
Kanaanbadet
Vackert bad i Grimsta naturreservat. Här finns allt! Café, grillplats, bollplan, hopptorn och badbrygga, minigolf, bord och bänkar, toaletter, you name it! Förutom det är det rent vatten och för den fiskesugna en superplats för fiske.
OrtBromma
Gömmaren naturreservat och bad.
En gång var Gömmaren en östersjöfjärd när vattnet stod 50 m högre. Besök den trolska naturen med en av de varmaste badsjöarna och fantastiskt fiske.
OrtHuddinge
Ågestabadet med friluftsområde
På gränsen mellan Huddinge och Stockholm ligger Magelungen. På dess södra sida badar man här efter att man kanske har gått något av de många angränsande spåren i friluftsområdet.
OrtHuddinge
Rösjöbadet
Ett mycket populärt bad med massor att göra. Inget för den som vill bada enskilt.
OrtSollentuna
Hägernäsbadet
Ett bad nära nybyggda Hägernäs strand men badet har funnits redan då området var flygflottiljen F2. Charles Lindberg var på besök här 1932 men om han badade är inte belagt. 
OrtTäby
Maltesholmsbadet
Ett stort bad med kiosk och flera grillplatser. Två bryggor vid sandstranden men även gräsmattor att sola på för den som vill slippa sand överallt. Volleybollnät på stranden och den släta gräsmattan är perfekt att prova fotbollsfinter på.
OrtHässelby
Erstaviksbadet
En badplats vid Erstaviken, 3 km väster om den berömda Solsidan. Badet består av en sandstrand nedanför en grässlänt med klippformationer på båda sidor. Det finns ett café och en båtklubb. Passar både badsugna ungdomar som picknickande familjer.
OrtNacka
Vårby strandbad
Variera sig är skönt att kunna göra. Här kan man varva solandet med ett parti boule eller en fika i kiosken. Det finns även toalett. Badet har en stor brygga man kan bada ifrån och en stor äng att ligga och glassa på.
OrtBotkyrka
Ängsholmsbadet
Ängsholmsbadet har sedan länge varit en mycket populär badplats. På 80-talet utökades området till att bli ett parkområde med stora klippta gräsytor, planteringar fotbollsmål, lekplats och bänkar. Genom parken rinner en bäck för dagvatten.
OrtViggbyholm
Tyresö strandbad
Ja här badar man på en mysig sandstrand eller på brygga ut från klipporna mitt emot riksbekanta Solsidan i Saltsjöbaden. Milsvid havsutsikt och mycket båtliv sommartid.
OrtTyresö
Flottsbrobadet och Flottsbrobacken.
Två bryggor finns på den 200 meter långa sandstranden. Badet är långgrunt och passar ypperligt till barnfamiljer. Att ta sig upp för backen kräver lite men är värt mödan för den spänstige.Utsiktsplats med bil runt Stockholm.
OrtBotkyrka
Saltsjöbadens friluftsbad
När man är i Saltsjöbaden måste man givetvis ta sig ut på Restaurangholmen och besökar badhuset. Här badar herrar och damer för sig i de båda badhusen men stranden dem emellan är som vilket bad som helst. Sommarkrogen kan man besöka utan att betala entréavgift. Deb är ågot...
OrtSaltsjöbaden
Stendalsbadet
Ett litet gulligt bad. Här finns en brygga och en mindre sandstrand. Varmt i vattnet då det är långgrunt. Vadet ligger i en ravin så bring your solfjäder, här blir det hett!
OrtBotkyrka
Restaurang Solbrännan och Österskärs havsbad.
En trevlig restaurang och ett populärt havsbad samsas om ett fantastiskt läge vid Trälhavet. Enkel och vällagad mat till humana priser. Lunchöppet året om och man kan ta en fika också.
OrtÖsteråker
Trinntorpsbadet
Ett litet bad med sandstrand och brygga på Brevikshalvön bredvid ångbåtsbryggan från vilken man kan fortsätta ut i skärgården. Innan vattnet är varmt nog att bada så får man lapa sol med friska fläktar från havet.
OrtBrevik
Fladenbadet
Costa del Ingarö i folkmun. Ett mysigt bad som når upp till höga temperaturer. Sandstrand och kafé. Ofta mycket båtar som rör sig mellan Baggensfjärden och Strömma den här vägen.
OrtIngarö
Lida friluftsgård och naturreservat.
Här föddes Skogsmulle 1947 och Lida är ett populärt helgnöje. Bad, fågelskådning, motionsrundor, promenadstråk, skidbackar och restaurang med fik.
OrtBotkyrka




Ämnen

288 st

Utsiktsplatser av högsta klass.

Utsiktsplatser i Stockholm men även runt hela landet med vackra vyer, i natur- eller stadsmiljö där ”kartan” ses live. Flertalet nås efter vandring och ofta utmärkta för picknick.Fina utsiktsplatser med bil runt Stockholm. Utsiktsplatser i Sverige.  
58 st

Semesterorter

Små och stora platser som blommar upp på sommaren och där de flesta har gemensamt att man med fördel kan stanna en längre tid. Som en semesterresa helt enkelt.
223 st

Skärgård och hav landvägen.

Stockholms skärgård med bil, buss eller cykel nås dessa sjönära utflyktsmål. Sjökrogar, stränder, mysiga små orter och enastående naturupplevelser.
199 st

Naturreservat och vandringsleder.

Orörd natur där skogar ser ut som i sagoböckerna. Njut av vackra och intressanta naturupplevelser.
170 st

Städer och pittoreska orter.

Här har samlats det bästa av större städers intressantaste delar till väl utvalda mindre pittoreska städer och orter.
180 st

Bästa stränderna för bad och vandring.

Härliga bad javisst men strandsäsong är inte bara badsäsong. Vandra längs stränder och njut av utsikten. Picknick och grilla året om.
183 st

Slott och herrgårdar.

Utvalda slott och herrgårdar som kan besökas. Vackra miljöer, parker för picknick, kaféer, och restauranger. Guidningar och aktiviteter.
156 st

Parker, oaser och häng.

Vad skönt att det finns oaser även i eller nära en storstad. Kanske hitt på nåt på andra sidan storstadsdjungeln?
121 st

Bruksorter och industriminnen.

Industrins vagga stod i bruksorterna. Upplev småortsgemyt i historiska miljöer med byggnader för olika funktioner eller rang i samhället.
207 st

Byar och gamla bondesamhället.

Stora och små gårdar utspridda eller i byar. Även fiskebyar och fiskelägen då fiske ofta var en bisyssla för bönderna.
68 st

Fornminnen - stenålder till vikingatid.

Upplev stenålderns megalitgravar, bronsåldern med hällristningar, järnåldern med fornborgar, storhögar och runstenar.
103 st

Arkitekturpärlor och landmärken

Moderna arkitekturpärlor och unika landmärken värda att ”se upp till”.
350 st

Museer och friluftsmuseer.

Här har vi samlat allt från regelrätta museer till permanenta samlingar eller delar av slott som är museum samt många friluftsmuseer.
215 st

Måltidsutflykter.

Vi har besökt en rad restauranger med en miljö som ger matupplevelsen det där lilla extra. Tonvikt på krogar i klassisk miljö och utanför städerna.
164 st

Café- och kondisutflykter.

Åk iväg en bit och ta en fika. De här kaféerna har alla något speciellt förutom det man serverar. Vilka har du kvar att besöka?  Mysiga fik främst utanför Stockholm.
44 st

Djur i gårdar och hagar.

Förr i tiden var våra husdjur mer än hund och katt. Besök gårdar med kor, höns, getter, får, grisar och hästar. Mer exotiska djur finns också.