Lida friluftsgård och naturreservat.


Här föddes Skogsmulle 1947 och Lida är ett populärt helgnöje. Bad, fågelskådning, motionsrundor, promenadstråk, skidbackar och restaurang med fik.

  • Till start: 21,6 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Botkyrka 
  • Avgift: Nej 


Lida friluftsgård och naturreservat.
Stor karta
Sevärdhet 1 av 3

Lida friluftsgård och naturreservat

Huddinge-, Tullinge- och Tumbabornas obligatoriska helgnöje. För barnen finns Skogsmulle som föddes i reservatet 1947 och har gett många barn lycka. Det finns även sagolika motionsrundor och promenadstråk som fungerar även med barnvagn.

Under sommaren kan det vara skönt att svalka sig i badet, som är långgrunt och passar både små och icke simkunniga. Det finns ett värdshus intill som serverar mat för alla magar. Vintertid är det skidåkning i spår, pulkaåkning i backarna och skridskobanan på sjön som lockar.

Lida kyrka invigdes i november 1957 men redan under andra världskriget hölls gudstjänster på platsen. Varför de hölls utomhus var för att binda samman kyrkovistelsen och naturvistelsen då man inte hann med både och.
www.lida.nu

Läs mera

Länkar

Lidabadet

Stor strand och en lång stor brygga med 2 stegar, en på grunt vatten och en på det lite djupare. Runt ikring kringlar sig lummiga naturstigar.  Café och picknickmöjligheter. Blir vovven din också varm finns här en separat brygga för hundbad.

Fågelornet vid Lida

Vid sjön Getarens västra del har man restaurerat våtmarker för att fåglar ska trivas. Tvärs över den träskliknande delen av sjön går en c:a 300 m lång spång varav de första 200 är tillgänglighetsanpassade.

På en egen liten spång närmare stranden finns ett fågeltorn varifrån man har en mäktig vy över fågellivet och varifrån kan ta minst sagt speciella bilder av landskapet som sommartid känns mer som Amazonas än Sverige.

De ambitiösa fågelskådarna har sammanlagt rapporterat in 52 olika arter.

  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Café Rosenhill
Ett smått legendariskt fik som 2009 utsågs till Sveriges bästa café. Vackert läge, bra service och klassiskt kafésortiment. Specialitet rågsmörgåsar.
OrtBotkyrka
Klockargårdens Våffleri...
Intill Grödinge kyrka från 1300-talet ligger Klockargårdens våffleri där det tidigare låg en kyrkskola. Våfflorna är matiga eller sötsmaskiga.
OrtBotkyrka
Söderut genom Botkyrka och Södertälje
En snirklande väg mellan E4:an och Nynäsvägen som ringlar sig ned och passerar allsköns sevärt. En gratiis bilfärja över Skanssundet ger lite båtkänsla.
OrtBotkyrka
Hågelbyparken
En folkpark som är inrymd på LM Ericssons gamla gård. Här finns nåt för alla; en folkpark. Härligt fik, lanthandel, restaurang i herrgården, stor park, bilbana, 4H-gård och dans kvällstid. 
OrtBotkyrka
Två pärlor i Botkyrka - Hågelby och Tumba bruk.
LM Erisson den store industrimagnaten lät riva några vackra byar för att bygga Hågelby. Nu en folkpark med nåt för alla.Tumba bruk är vacker bruksmiljö med museum om sedeltillverkning.
OrtBotkyrka
Hågelby 4H-gård.
En gård med de vanligaste lantbruksdjuren där barnen kan komma nära djuren. Gården är del av en folkpark med många aktiviteter och storslagna planer.
OrtBotkyrka