Hornsbergs strandpark


Ett enormt populärt strandhäng vid det nya bostadsområdet. Vill man svalka sig finns duschar. Många restauranger och fik i krokarna.

  • Till start: 3,4 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Stockholm 
  • Avgift: Nej 


Hornsbergs strandpark

En av flera nyligen byggda strandpromenader med pirer och parkanläggingar i Stockholmsområdet. Denna del är delvis byggd på utökad mark med sprängsten från byggen. En vackert ringlande cykel och gångväg, sköna gräsytor och pirliknande bryggor för solbad och picknick. Här kan man duscha men det saknas toalett.

Här finns flera restauranger av olika snitt och klass. Piren, Gotland Grill för att nämna några. Vacker solnedgång över Ulvsundasjön är värd att invänta.

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Augustendals fritidspark och 4H-gård
Änkesätet vid Huvudsta gård från 1850-talet används idag som bas för parklek i Solna kommuns regi. Lekpark, 4H-gård, café och gräsplan för bollspel.
OrtHuvudsta
Café Båthuset
Vackert beläget vid Ulvsundasjön serveras enklare måltider och fika. Öppet oftast tis-sö 10-17. Stor brygga för soldyrkare och mysig marin inredning "inombords".
OrtHuvudsta
Johannelundsbadet
En mindre badplats med liten sandstrand och stor gräsyta. 
OrtBromma
Snoilskyvägen.
På denna paradgata med terrasslägenheter på magnifikt läge på klipporna högt över Mälaren är det lätt att förstå benämningen "Stockholms Beverly Hills".
OrtKungsholmen
Traneberg till Alvik
En tur runt Traneberg, området som gett namn åt bron mot Kungsholmen. 450 meter lång var den på sin tid världens längsta brobåge gjuten i betong.
OrtBromma
Alvik till Äppelviken
Med start vid tunnelbanan i Alvik följer en av de populäraste strandpromenaderna. Plana träspångar blandas med kuperade grusvägar och någon bergsstig.
OrtBromma