Hornsbergs strandpark


Ett enormt populärt strandhäng vid det nya bostadsområdet. Vill man svalka sig finns duschar. Många restauranger och fik i krokarna.

  • Till start: 3,4 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Stockholm 
  • Avgift: Nej 


Hornsbergs strandpark

En av flera nyligen byggda strandpromenader med pirer och parkanläggingar i Stockholmsområdet. Denna del är delvis byggd på utökad mark med sprängsten från byggen. En vackert ringlande cykel och gångväg, sköna gräsytor och pirliknande bryggor för solbad och picknick. Här kan man duscha men det saknas toalett.

Här finns flera restauranger av olika snitt och klass. Piren, Gotland Grill för att nämna några. Vacker solnedgång över Ulvsundasjön är värd att invänta.

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Kungsholms strand.
PROMENAD - En populär strandpromenad med flera rastplatser och det mesta att se på är på andra sidan vattnet faktiskt. Kvällssolen på sommarhalvåret är enastående. Promenadstråk i Stockholm. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtKungsholmen
Kungsholmen runt - Hälsans stig.
PROMENAD - En populär joggingrunda som givetvis kan promeneras. Mestadels längs vatten med sevärdheter, flera fina bad samt utsikts- och rastplatser längs vägen. Promenadstråk i Stockholm. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtKungsholmen
Huvudsta strand och Jungfrudansen.
Ett av Solnabornas populäraste promenadstråk. Gustav III var inte populär bland adelsmännen och det var på Huvudsta gård de satt och planerade mordet på honom. Promenadstråk i Stockholm. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtSolna
Huvudsta gård o slott
Här smiddes det ränker. (Man planerade för något hemligt). Det var här ute som adelsmännen planerade mordet på Gustav III. Ett vackert herrgårdsområde med många välbevarade byggnader vid Ulvsundasjön.
OrtSolna
Augustendals fritidspark och 4H-gård
Änkesätet vid Huvudsta gård från 1850-talet används idag som bas för parklek i Solna kommuns regi. Lekpark, 4H-gård, café och gräsplan för bollspel.
OrtHuvudsta
Café Båthuset
Vackert beläget vid Ulvsundasjön serveras enklare måltider och fika. Öppet oftast tis-sö 10-17. Stor brygga för soldyrkare och mysig marin inredning "inombords".
OrtHuvudsta