Augustendals fritidspark och 4H-gård


Änkesätet vid Huvudsta gård från 1850-talet används idag som bas för parklek i Solna kommuns regi. Lekpark, 4H-gård, café och gräsplan för bollspel.

  • Till start: 4,4 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Huvudsta 
  • Avgift: Nej 


Augustendals 4h-gård

I Solna nära Huvudsta slott ligger Augustendal. På eftermiddagarna hjälps de som är medlemmar åt att ta hand om djuren. Bland annat kanske man borstar fåren, tar ut hästarna eller plockar ägg som hönorna värpt.

Andra aktiviteter är pyssel, övernattningar och bakning. På söndagar är det ponnyridning för alla som vill. Augustendal erbjuder också uthyrning för barnkalas.

Augustendals fritidspark och 4H-gård
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Huvudsta gård o slott
Här smiddes det ränker. (Man planerade för något hemligt). Det var här ute som adelsmännen planerade mordet på Gustav III. Ett vackert herrgårdsområde med många välbevarade byggnader vid Ulvsundasjön.
OrtSolna
Huvudsta strand och Jungfrudansen.
Ett av Solnabornas populäraste promenadstråk. Gustav III var inte populär bland adelsmännen och det var på Huvudsta gård de satt och planerade mordet på honom. Promenadstråk i Stockholm. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtSolna
Johannelundsbadet
En mindre badplats med liten sandstrand och stor gräsyta. 
OrtBromma
Jungfrudansens utsiktsplats
Från den här utsiktplatsen ser du bland annat de nybyggda delarna på Kungsholmen och Minneberg.
OrtSolna
Traneberg till Alvik
En tur runt Traneberg, området som gett namn åt bron mot Kungsholmen. 450 meter lång var den på sin tid världens längsta brobåge gjuten i betong.
OrtBromma
Kungsholms strand.
PROMENAD - En populär strandpromenad med flera rastplatser och det mesta att se på är på andra sidan vattnet faktiskt. Kvällssolen på sommarhalvåret är enastående. Promenadstråk i Stockholm. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtKungsholmen