Parker, oaser och häng.

Vad skönt att det finns oaser även i eller nära en storstad. Kanske hitt på nåt på andra sidan storstadsdjungeln?

156 st
Sök nära
Sergels Torg 2, Stockholm Ändra
Uppdatera
Ort eller adress x

Ange startplats för sökningar och vägbeskrivninger

Strömparterren
En grönskande oas mitt i City med mycket att titta på i alla väderstreck. Lunchkaféet Kerstin & Britt lockar den sugne men annars är platsen perfekt för picknick.
OrtStockholm
Centralbadet
In och bada de luxe i badet eller ät något ute i trädgården. Perfekt att dra sig undan från Drottninggatans buller. Byggnadens jugendarkitektur är som ett gratismuseum i särklass. 
OrtNorrmalm
Skeppsholmen och Kastellholmen
PROMENAD  -   Från grandiosa Grand Hôtel går man vidare ut på Skeppsholmen och ”utsiktsfulla” Kastellholmen. Besök ett av flera museer eller se hur man bygger båtar. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtStockholm
Evert Taubes terrass - Riddarholmen
En vacker utsikt över Riddarfjärden, Stadshuset och Söders höjder. Taube (som staty) pekar mot sin bostad på Söder och sockeln i granit är från födelseön Vinga. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtRiddarholmen
Tegnerlunden
Parken är en populär oas med gräsytor och parkbänkar för den rosökande. Strindbergsstatyn drar till sig fotograferande turister annars är det lugnt här.
OrtNorrmalm
Observatorielunden
Högst upp på Brunkebergsåsen byggdes Observatoriet för att få ren luft vid stjärnstudier. I och med det bevarades åsen som annars skulle blivit bortschaktad.
OrtVasastan
Monteliusvägen
Monteliusvägen slingrar sig fram längs Mariaberget. Blicka ut över skeppen som ligger på svaj eller få svindel av de hisnande vyerna över Riddarfjärden.
OrtSödermalm
Vasaparken
En av parkerna man satsat mest på senaste åren. Konstgräsplan, lekplatskulle och boulebanor samt flera fik och restauranger. Parken har flera klart olika delar med distinkt olika karaktär och avskildhet.
OrtVasastan
Skinnarviksberget
Skönaste platsen för solnedgång i stan. Här samlas folk i alla åldrar klättrandes upp med klackarna i handen. Gott vin, baguette med favoritpålägg… njut!
OrtSödermalm
Mosebacke
På sommaren är Mosebacke ett av stans härligaste ställen. Njut av öl i plastglas, en bra konsert och blicka ut över Gamla Stan, holmarna och Djurgården.
OrtSödermalm
Kronobergsparken.
En relativt okänd park mellan Fridhemsplan och Rådhuset. Parken är kuperad park med bänkar som man kan spana från och stora gräsytor för solbad.
OrtKungsholmen
Lejonslätten
Inramningen runt denna park är bästa möjliga. Djurgårdsbrunnsviken åt ena hållet och lummigt buskage åt andra.  Här slappar man bort timmar utan att blinka. En av Djurgårdens populäraste picknickparker.
OrtDjurgården
Mälarpaviljongen
Omåttligt populärt ställe på Norr mälarstrands vackraste del med en stor del av krogen ute på en pråm på vattnet. Har öppet april till september.
OrtKungsholmen
Blå porten
Blå porten var på 1600-talet en ingång till kungens jaktmarker. Nu finns här ett café med en av stans bästa uteserveringar. Perfekt avslut på en promenad.
OrtDjurgården
Vanadislunden
En av Stockholms största parker och här flockas man för picknick och solbad under sommaren i det frodiga gräset. Utsikten över takåsarna är magnifik.
OrtVasastan
Tessinparken
Parken som både har en barockinspirerad del och en park i engelsk stil. Här solar man, har picknick eller äter och dricker på kaféet mitt i parken.
OrtÖstermalm
Fjällgatans utsiktsplats
Stockholms finaste vy? Högt över Stadsgårdsleden ses Gamla Stan, Skeppsholmen, Kastellholmen och Djurgården. Ett besök här är värt en utflykt i sig.
OrtSödermalm
Rålambshovsparken
I parken togs bronslaget från VM 1992 emot av svenska folket. Här finns allt. Lekparker, skatebana, basketplan, friluftsteater, boule men framförallt enorma gräsytor för solbad.
OrtKungsholmen
Hagaparken längs Brunnsviken.
PROMENAD - En mycket vacker promenad i historisk miljö. Från Gustav III:s favoritmatställe till Drottning Kristinas midsommarhus. Flera fik och picknickplatser. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtSolna
Södra Brunnsviken och Kräftriket.
PROMENAD - Från utsikten vid Bellevue och Carl Eldhs ateljé vandrar man bland Bellmanska minnen och rik akademisk tradition. Avsluta med dopp i Brunnsviksbadet kanske? Promenadstråk i Stockholm, Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtStockholm
Smedsuddsbadet
Ett av Stockholm populäraste innerstadsbad – invigt 1973 och idag handikappanpassat. Udden är Kungsholmens sydligaste spets, men på 1700-talet vad det här faktiskt en ö med namnet Marieskär.
OrtKungsholmen
Tantolundens park.
En allt för alla park med härlig kvällssol. Nyligen fick den lilla badplatsen en rejäl tillbyggnad med bryggor och hopptorn. Minigolf och en avstickare till utsiksberget rekommenderas.
OrtSödermalm
Karlbergs strand
En liten men välutnyttjad gräsyta nedanför vackra Karlberg slott är en favorit bland solbadarna. Rikt folkliv och båtliv på land och på vattnet.
OrtSolna
Karlbergs slott
Detta är världens näst äldsta krigsakademi från 1792. Vackert beläget vid Karlsbergssjön och bakom slottet finns ett friluftsområde och AIKs träningsplan.
OrtKarlberg
Loopen
En restaurang på pontoner på vattnet. Härligt sydländska palmer och karibien inspirerad meny.
OrtSödermalm
Vitabergsparken.
Vitabergsparken har en populär parkteater, ett sommarkafé och hur mycket gräsytor som helst känns det som. Missa inte utsikten från Sofia och kulturbebyggelsen intill.
OrtSödermalm
Fåfängan
Med den utsikten kan det vara värt att betala mer än en hundring för en räkmacka. Fåfängan har en 360 graders utsikt över Stockholm och öppet året om.
OrtSödermalm
Rosendals trädgård
Är det helg, sol och varmt ringlar köerna till caféet milslånga för det är ett av de allra populäraste – ett alternativ är medhavd matsäck, att avnjuta i äppelträdens skugga. Utsett till årets fikaställe 2013 av White Guide.
OrtDjurgården
Långholmen runt.
PROMENAD - Här på den gamla fängelseön kan man strosa runt som en fri människa. Tänk hur det var på insidan av murarna. Vackra byggnader, bad och flera utsiktsplatser. Promenadstråk i Stockholm. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtLångholmen
Rosendals slott
Idag är detta sommarslott åt den första Bernadotten, Karl XIV Johan, ett sommaröppet museum. Intressanta skyltar guidar runt slott och park året om.
OrtDjurgården
Hagaparken och Haga slott
Ta en promenad i historisk miljö. Från Gustav den III:s favoritmatställe till Drottning Kristinas midsommarhus. Flera fik och picknickplaster.
OrtSolna
Prins Eugens Waldemarsudde
Hela 70 000 natursköna kvadratmetrar med en stor statysamling att se även utanför museet. Inne är Waldemarsudde ett av Sveriges populäraste konstmuseer.
OrtDjurgården
Skrovet
Vid båtklubben Årstavikens segelsällskap ligger Skrovet med fika och enklare maträtter. Med ett perfekt läge vid den fina promenaden längs vattnet har man sittplatser för alla typer av väder. En sommarklassiker.
OrtSödermalm
Liljeholmskajens badbrygga
En omåttligt populär badbrygga och sommartid gäller det att vara här tidigt för att få plats. Oavsett väder är det från bryggan man den bästa utsikten.
OrtLiljeholmen
Luxparken och Essinge udde.
En liten oas med denna park med små broar gräsplättar, bänkar och en badplats. Namnet Luxparken kommer efter Electrolux som hade industrier och kontor över hela ön. 
OrtLilla Essingen
Fredhällsparken
En lite mer anonym park än storebror Rålamshovsparken men så mycket mysigar. Lummiga träd och stora gräsytor och plaskdamm och lekplats för de minsta.
OrtKungsholmen
Hornsbergs strandpark
Ett enormt populärt strandhäng vid det nya bostadsområdet. Vill man svalka sig finns duschar. Många restauranger och fik i krokarna.
OrtKungsholmen
Biskopsuddens utsiktspaviljong
Romantisk plats som drar till sig romantiska par. Solbada, picknicka eller bara vara. Spana in båtar eller passerande flanörer.
OrtDjurgården
Skafferiet
Med buss 40 eller en promenad från T Universitetet så är man här mitt i spenaten. En fräsch och prisvärd restaurang och kafé som blir knökfull vid rätt väder. Kanske en tupplur på maten på de stora gräsytorna?
OrtDjurgården
Lilla Essinge strandbad
Vackert belägen vid en mysig park ligger detta bad på Lilla Essingens nordvästra hörn med Fredells klippor rakt över. En liten badbrygga kan man dyka från eller fegkliva i från. Sommartid passerar både fritids- och passagerar båtar här att titta på.
OrtLilla Essingen




Ämnen

288 st

Utsiktsplatser av högsta klass.

Utsiktsplatser i Stockholm men även runt hela landet med vackra vyer, i natur- eller stadsmiljö där ”kartan” ses live. Flertalet nås efter vandring och ofta utmärkta för picknick.Fina utsiktsplatser med bil runt Stockholm. Utsiktsplatser i Sverige.  
58 st

Semesterorter

Små och stora platser som blommar upp på sommaren och där de flesta har gemensamt att man med fördel kan stanna en längre tid. Som en semesterresa helt enkelt.
223 st

Skärgård och hav landvägen.

Stockholms skärgård med bil, buss eller cykel nås dessa sjönära utflyktsmål. Sjökrogar, stränder, mysiga små orter och enastående naturupplevelser.
199 st

Naturreservat och vandringsleder.

Orörd natur där skogar ser ut som i sagoböckerna. Njut av vackra och intressanta naturupplevelser.
170 st

Städer och pittoreska orter.

Här har samlats det bästa av större städers intressantaste delar till väl utvalda mindre pittoreska städer och orter.
180 st

Bästa stränderna för bad och vandring.

Härliga bad javisst men strandsäsong är inte bara badsäsong. Vandra längs stränder och njut av utsikten. Picknick och grilla året om.
183 st

Slott och herrgårdar.

Utvalda slott och herrgårdar som kan besökas. Vackra miljöer, parker för picknick, kaféer, och restauranger. Guidningar och aktiviteter.
156 st

Parker, oaser och häng.

Vad skönt att det finns oaser även i eller nära en storstad. Kanske hitt på nåt på andra sidan storstadsdjungeln?
121 st

Bruksorter och industriminnen.

Industrins vagga stod i bruksorterna. Upplev småortsgemyt i historiska miljöer med byggnader för olika funktioner eller rang i samhället.
207 st

Byar och gamla bondesamhället.

Stora och små gårdar utspridda eller i byar. Även fiskebyar och fiskelägen då fiske ofta var en bisyssla för bönderna.
68 st

Fornminnen - stenålder till vikingatid.

Upplev stenålderns megalitgravar, bronsåldern med hällristningar, järnåldern med fornborgar, storhögar och runstenar.
103 st

Arkitekturpärlor och landmärken

Moderna arkitekturpärlor och unika landmärken värda att ”se upp till”.
350 st

Museer och friluftsmuseer.

Här har vi samlat allt från regelrätta museer till permanenta samlingar eller delar av slott som är museum samt många friluftsmuseer.
215 st

Måltidsutflykter.

Vi har besökt en rad restauranger med en miljö som ger matupplevelsen det där lilla extra. Tonvikt på krogar i klassisk miljö och utanför städerna.
164 st

Café- och kondisutflykter.

Åk iväg en bit och ta en fika. De här kaféerna har alla något speciellt förutom det man serverar. Vilka har du kvar att besöka?  Mysiga fik främst utanför Stockholm.
44 st

Djur i gårdar och hagar.

Förr i tiden var våra husdjur mer än hund och katt. Besök gårdar med kor, höns, getter, får, grisar och hästar. Mer exotiska djur finns också.