Rosendals slott


Idag är detta sommarslott åt den första Bernadotten, Karl XIV Johan, ett sommaröppet museum. Intressanta skyltar guidar runt slott och park året om.

  • Till start: 3,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Djurgården 
  • Avgift: Nej 


Rosendals slott

Idag ett sommaröppet museum som visar historiska rum för allmänheten. En gång i tiden sommarslott åt den första Bernadotten, Karl XIV Johan, uppfört 1820. Detta gamla lustslott var aldrig tänkt som en permanent bostad men passade perfekt för att dra sig tillbaka och njuta av sommaren på Djurgården. Fredrik Blom, som var en av den tidens mest betydelsefulla arkitekter, ritade huset som tillverkades som ett monteringsfärdigt hus. Än idag står slottet som det gjorde under Karl Johans tid, vilket gör det till ett unikt dokument över den svenska empirestilen, även kallad Karl Johans-stilen.

Under sommarperioden kan man gå guidade visningar på slottet. Men runt slottsparken finns informationstavlor så att man lätt kan guida sig själv om man hellre vill det. Blir man hungrig av allt historiskt kan man ta sig en bit mat på Rosendals trädgårdar som ligger strax intill slottet.

Läs mera

Länkar

Rosendals slott
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Rosendals trädgård
Är det helg, sol och varmt ringlar köerna till caféet milslånga för det är ett av de allra populäraste – ett alternativ är medhavd matsäck, att avnjuta i äppelträdens skugga. Utsett till årets fikaställe 2013 av White Guide.
OrtDjurgården
Tekniska museet
Lek och lär dig samtidigt hur världen egentligen fungerar på Sveriges största tekniska museum. Museet är uppdelat i avdelningar där alla säkert hittar något område som väcker intresse.
OrtDjurgården
Etnografiska museet
Mycket lärorikt museum som även bjuder på fantastiskt vackra föremål som inspirerar den konstintresserade. Museet har 200.000 föremål från Japan, Kina, Korea, Sydostasien, Oceanien, Syd- och Nordamerika samt Afrika.
OrtDjurgården
Djurgårdsbrunn och östra Djurgården runt.
PROMENAD. En vacker rundpromenad med mycket att se. Start vid Djurgårdsbrunn, rakt över till sydsidan och sen runt de tre uddarna och Djurgårdskanalen tillbaka. Promenadstråk i Stockholm. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtDjurgården
Stora hundudden och Kaknäs
PROMENAD. Flanera längs Djurgårdsbrunnskanalen och ta en fika i Kruthuset. Kaknästornet permanent stängt. Promenadstråk i Stockholm. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtDjurgården
Flickorna Helin - Skånska gruvan.
Kritikerrosat med all rätt. Vällagat och nyttiga ”onyttigheter”. En stor uteterrass med utsikt över Djurgårdskanalen och vintertid eldas i öppna spisen.
OrtDjurgården