Stora hundudden och Kaknäs


PROMENAD. Flanera längs Djurgårdsbrunnskanalen och ta en fika i Kruthuset. Kaknästornet permanent stängt. Promenadstråk i Stockholm. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.

  • Till start: 3,5 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Djurgården 
  • Avgift: Nej 


Stora hundudden och Kaknäs
Stor karta
Sevärdhet 1 av 5

Kaknästornet

Kaknästornet är stängt av säkerhetsskäl men kan beskådas nedanifrån.

Kafé Kruthuset

Slut på krut? På Hundudden längst ut på Djurgården ligger Kruthuset. Fyll magen med en rejäl smörgås från kaféet som är inhyst i ett gammalt kruthus från 1600-talet. Utsikten över Fjäderholmarna och Lilla Värtan är fenomenal.
08-661 83 37

Öppettider:

Vintertid:
Onsdag - Söndag: 10.00 - 16.00

Sommartid
Onsdag - Söndag: 10.00 - 17.00

Länkar

Lilla Sjötullen

I det här lilla huset tog man förr emot tullavgifter av de båtar som ville färdas genom Djurgårdsbrunnskanalen. Idag privatbostad. 

Villa Rosenhill

Rosenhill består av flera byggnader, ursprungligen sommarvillor, som byggdes i samband med att Djurgårdbrunnsskanalen blev klar 1834. Huvudbyggnaden, Villa Rosenhill, som uppfördes 1892 har egentligen bara skorstensstockarna i original för dels återställdes den 2006 efter en brand varefter den bara två år senare brann ned till grunden. Huset i sitt nuvarande skick stod klart 2010.

Djurgårdskanalen

Gässen - liksom fritidsbåtar och promenadsugna - stortrivs vid den här slingrande kanalen som grävdes på uppdrag av Karl XIV Johan år 1834.

  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Biskopsuddens utsiktspaviljong
Romantisk plats som drar till sig romantiska par. Solbada, picknicka eller bara vara. Spana in båtar eller passerande flanörer.
OrtDjurgården
Villa Godthem.
Klassisk svensk mat i en sanslöst vacker ute- och innemiljö. Med rätter som Biff Rydberg, Plankstek och Pepparstek behövs inga längre förklaringar.
OrtDjurgården
Lejonslätten
Inramningen runt denna park är bästa möjliga. Djurgårdsbrunnsviken åt ena hållet och lummigt buskage åt andra.  Här slappar man bort timmar utan att blinka. En av Djurgårdens populäraste picknickparker.
OrtDjurgården
Biologiska museet
I en ateljéliknande byggnad med enbart dagsljus som ljuskälla visas här uppstoppade djur i verklighetstrogna miljöer från den nordiska djurvärlden.
OrtDjurgården
Skroten Café & Skeppshandel
I Djurgårdsvarvet ligger detta kombinerade kafé och skeppshandel. Hemtrevligt med uteservering med vacker utsikt över vattnet. Matiga rätter och nybakat fikabröd, glass och kaffe. Räksmörgåsen är en höjdare. Skeppshandeln är som ett litet museum.
OrtDjurgården
Kvarnholmen till Saltsjökvarns kaj i Nacka
Fantastisk promenad. Start vid Kvarnholmen, vidare till Finnbergets utsiktsplats och sen förbi Finnboda och slutligen pampiga Danvikshem och Saltsjökvarn.
OrtNacka