Tekniska museet


Lek och lär dig samtidigt hur världen egentligen fungerar på Sveriges största tekniska museum. Museet är uppdelat i avdelningar där alla säkert hittar något område som väcker intresse.

  • Till start: 3,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Djurgården 
  • Avgift: Ja 


Tekniska museet

Lek och lär dig samtidigt hur världen egentligen fungerar på Sveriges största tekniska museum. Ett verkligt engagerande museum som fokuserar på att förklara och väcka nyfikenheten hos gammal som ung. Museet är uppdelat i avdelningar som tex Kommunikation & IT, Rymden, Energi och miljö osv så alla hittar säkert något område som väcker intresse. På museets Nördcafé kan du vissa onsdagar lyssna på en entusiastisk tekniknörd.

Det mest fascinerande är nog ändå Cino4 som är bio i fyra dimensioner. Filmerna är 30 minuter långa och förutom filmens två dimensioner lägger man till vindpustar och dofter.

Öppettider
Vardagar  kl 10 – 17
Onsdagar kl 10 – 20 (fri entré från kl 17)
Lör–sön & röda dagar kl 11 – 17

Stängt
Midsommarafton, midsommardagen, julafton, juldagen, nyårsafton och nyårsdagen är museet stängt.

Adress: Tekniska museet, Museivägen 7, Stockholm
Tel vxl: 08-450 56 00

Läs mera
Tekniska museet
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Villa Godthem.
Klassisk svensk mat i en sanslöst vacker ute- och innemiljö. Med rätter som Biff Rydberg, Plankstek och Pepparstek behövs inga längre förklaringar.
OrtDjurgården
Lejonslätten
Inramningen runt denna park är bästa möjliga. Djurgårdsbrunnsviken åt ena hållet och lummigt buskage åt andra.  Här slappar man bort timmar utan att blinka. En av Djurgårdens populäraste picknickparker.
OrtDjurgården
Biskopsuddens utsiktspaviljong
Romantisk plats som drar till sig romantiska par. Solbada, picknicka eller bara vara. Spana in båtar eller passerande flanörer.
OrtDjurgården
Skroten Café & Skeppshandel
I Djurgårdsvarvet ligger detta kombinerade kafé och skeppshandel. Hemtrevligt med uteservering med vacker utsikt över vattnet. Matiga rätter och nybakat fikabröd, glass och kaffe. Räksmörgåsen är en höjdare. Skeppshandeln är som ett litet museum.
OrtDjurgården
Tessinparken
Parken som både har en barockinspirerad del och en park i engelsk stil. Här solar man, har picknick eller äter och dricker på kaféet mitt i parken.
OrtÖstermalm
Nackas industrier i ny skepnad.
Gamla industriområden brukade förut förknippas med buller, rök och farliga miljöer. Men idag är dess områden populära som bostäder och kontor samt att ha som gedigen kärna när nya bostäder uppförs. Ofta låg de nära vatten så det blir ofta vackra sjölägen och strandpromenader....
OrtNacka