Tekniska museet


Lek och lär dig samtidigt hur världen egentligen fungerar på Sveriges största tekniska museum. Museet är uppdelat i avdelningar där alla säkert hittar något område som väcker intresse.

  • Till start: 3,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Djurgården 
  • Avgift: Ja 


Tekniska museet

Lek och lär dig samtidigt hur världen egentligen fungerar på Sveriges största tekniska museum. Ett verkligt engagerande museum som fokuserar på att förklara och väcka nyfikenheten hos gammal som ung. Museet är uppdelat i avdelningar som tex Kommunikation & IT, Rymden, Energi och miljö osv så alla hittar säkert något område som väcker intresse. På museets Nördcafé kan du vissa onsdagar lyssna på en entusiastisk tekniknörd.

Det mest fascinerande är nog ändå Cino4 som är bio i fyra dimensioner. Filmerna är 30 minuter långa och förutom filmens två dimensioner lägger man till vindpustar och dofter.

Öppettider
Vardagar  kl 10 – 17
Onsdagar kl 10 – 20 (fri entré från kl 17)
Lör–sön & röda dagar kl 11 – 17

Stängt
Midsommarafton, midsommardagen, julafton, juldagen, nyårsafton och nyårsdagen är museet stängt.

Adress: Tekniska museet, Museivägen 7, Stockholm
Tel vxl: 08-450 56 00

Läs mera
Tekniska museet
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Sjöhistoriska museet
Strosa runt bland intressanta vrakfynd och båtmodeller. Museet har vissa basutställningar men det pågår alltid en rad parallella utställningar under begränsad tid. Byggnaden i nationalromantisk stil är ritad av arkitekt Ragnar Östberg och invigdes i maj 1938. Fri entré.
OrtDjurgården
Rosendals slott
Idag är detta sommarslott åt den första Bernadotten, Karl XIV Johan, ett sommaröppet museum. Intressanta skyltar guidar runt slott och park året om.
OrtDjurgården
Rosendals trädgård
Är det helg, sol och varmt ringlar köerna till caféet milslånga för det är ett av de allra populäraste – ett alternativ är medhavd matsäck, att avnjuta i äppelträdens skugga. Utsett till årets fikaställe 2013 av White Guide.
OrtDjurgården
Djurgårdsbrunn och östra Djurgården runt.
PROMENAD. En vacker rundpromenad med mycket att se. Start vid Djurgårdsbrunn, rakt över till sydsidan och sen runt de tre uddarna och Djurgårdskanalen tillbaka. Promenadstråk i Stockholm. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtDjurgården
Flickorna Helin - Skånska gruvan.
Kritikerrosat med all rätt. Vällagat och nyttiga ”onyttigheter”. En stor uteterrass med utsikt över Djurgårdskanalen och vintertid eldas i öppna spisen.
OrtDjurgården
Villa Godthem.
Klassisk svensk mat i en sanslöst vacker ute- och innemiljö. Med rätter som Biff Rydberg, Plankstek och Pepparstek behövs inga längre förklaringar.
OrtDjurgården