Etnografiska museet


Mycket lärorikt museum som även bjuder på fantastiskt vackra föremål som inspirerar den konstintresserade. Museet har 200.000 föremål från Japan, Kina, Korea, Sydostasien, Oceanien, Syd- och Nordamerika samt Afrika.

  • Till start: 3,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Djurgården 
  • Avgift: Nej 


Etnografiska museet

Få en inblick i hur det är att vara människa i vår föränderliga tid. Mycket lärorikt men även fantastiskt vackra föremål som inspirerar. Byggnaden ritades av Jan Gezelius och Gunnar Mattson, invigdes 1981 och vann direkt ett fint arkitekturpris. Är ett av fyra Världskulturmuseer tillsammans med Världskulturmuseet i Göteborg, Ostasiatiska museet och Medelhavsmuseet i Stockholm.

Museet har 200.000 föremål från Japan, Kina, Korea, Sydostasien, Oceanien, Syd- och Nordamerika samt Afrika.

Fri entré

Djurgårdsbrunnsvägen 34,  STOCKHOLM
Tel: 010-456 12 00

Länkar

Etnografiska museet
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Tekniska museet
Lek och lär dig samtidigt hur världen egentligen fungerar på Sveriges största tekniska museum. Museet är uppdelat i avdelningar där alla säkert hittar något område som väcker intresse.
OrtDjurgården
Sjöhistoriska museet
Strosa runt bland intressanta vrakfynd och båtmodeller. Museet har vissa basutställningar men det pågår alltid en rad parallella utställningar under begränsad tid. Byggnaden i nationalromantisk stil är ritad av arkitekt Ragnar Östberg och invigdes i maj 1938. Fri entré.
OrtDjurgården
Rosendals slott
Idag är detta sommarslott åt den första Bernadotten, Karl XIV Johan, ett sommaröppet museum. Intressanta skyltar guidar runt slott och park året om.
OrtDjurgården
Rosendals trädgård
Är det helg, sol och varmt ringlar köerna till caféet milslånga för det är ett av de allra populäraste – ett alternativ är medhavd matsäck, att avnjuta i äppelträdens skugga. Utsett till årets fikaställe 2013 av White Guide.
OrtDjurgården
Flickorna Helin - Skånska gruvan.
Kritikerrosat med all rätt. Vällagat och nyttiga ”onyttigheter”. En stor uteterrass med utsikt över Djurgårdskanalen och vintertid eldas i öppna spisen.
OrtDjurgården
Villa Godthem.
Klassisk svensk mat i en sanslöst vacker ute- och innemiljö. Med rätter som Biff Rydberg, Plankstek och Pepparstek behövs inga längre förklaringar.
OrtDjurgården