Etnografiska museet


Mycket lärorikt museum som även bjuder på fantastiskt vackra föremål som inspirerar den konstintresserade. Museet har 200.000 föremål från Japan, Kina, Korea, Sydostasien, Oceanien, Syd- och Nordamerika samt Afrika.

  • Till start: 3,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Djurgården 
  • Avgift: Nej 


Etnografiska museet

Få en inblick i hur det är att vara människa i vår föränderliga tid. Mycket lärorikt men även fantastiskt vackra föremål som inspirerar. Byggnaden ritades av Jan Gezelius och Gunnar Mattson, invigdes 1981 och vann direkt ett fint arkitekturpris. Är ett av fyra Världskulturmuseer tillsammans med Världskulturmuseet i Göteborg, Ostasiatiska museet och Medelhavsmuseet i Stockholm.

Museet har 200.000 föremål från Japan, Kina, Korea, Sydostasien, Oceanien, Syd- och Nordamerika samt Afrika.

Fri entré

Djurgårdsbrunnsvägen 34,  STOCKHOLM
Tel: 010-456 12 00

Länkar

Etnografiska museet
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Villa Godthem.
Klassisk svensk mat i en sanslöst vacker ute- och innemiljö. Med rätter som Biff Rydberg, Plankstek och Pepparstek behövs inga längre förklaringar.
OrtDjurgården
Lejonslätten
Inramningen runt denna park är bästa möjliga. Djurgårdsbrunnsviken åt ena hållet och lummigt buskage åt andra.  Här slappar man bort timmar utan att blinka. En av Djurgårdens populäraste picknickparker.
OrtDjurgården
Skroten Café & Skeppshandel
I Djurgårdsvarvet ligger detta kombinerade kafé och skeppshandel. Hemtrevligt med uteservering med vacker utsikt över vattnet. Matiga rätter och nybakat fikabröd, glass och kaffe. Räksmörgåsen är en höjdare. Skeppshandeln är som ett litet museum.
OrtDjurgården
Tessinparken
Parken som både har en barockinspirerad del och en park i engelsk stil. Här solar man, har picknick eller äter och dricker på kaféet mitt i parken.
OrtÖstermalm
Nackas industrier i ny skepnad.
Gamla industriområden brukade förut förknippas med buller, rök och farliga miljöer. Men idag är dess områden populära som bostäder och kontor samt att ha som gedigen kärna när nya bostäder uppförs. Ofta låg de nära vatten så det blir ofta vackra sjölägen och strandpromenader....
OrtNacka
Kvarnholmen till Saltsjökvarns kaj i Nacka
Fantastisk promenad. Start vid Kvarnholmen, vidare till Finnbergets utsiktsplats och sen förbi Finnboda och slutligen pampiga Danvikshem och Saltsjökvarn.
OrtNacka