Strömparterren


En grönskande oas mitt i City med mycket att titta på i alla väderstreck. Lunchkaféet Kerstin & Britt lockar den sugne men annars är platsen perfekt för picknick.

  • Till start: 554 m 
  • Stopp:
  • Ort: Stockholm 
  • Avgift: Nej 


Strömparterren

Med trafikerade gator runt denna udde av Helgeandsholmen borde det vara bullrigare. Men platsen är förvånansvärt fridfull och avkopplande. En hel del att titta på och parken har vackra planteringar och en pampig staty tillägnad Esaias Tegner. Inte sällan bjuds man på skådespel av fiskare ståendei strömmen, fiskande sittande i båt eller från kajen.

Har man inte med sig nåt att smaska på finns ett kafé åt Operasidan. Vill man avsluta besöket med lite kultur så ligger Medeltidsmuseet här insprängt under gatan.

Strömparterren
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Riddarholmen och Helgeandsholmen.
PROMENAD Kungliga begravningsplatser, adelspalats, ett gammalt och nytt riksdagshus och andra historiska och vackra byggnader som andas makt och svunna tider. Promenadstråk Stockholm.
OrtRiddarholmen
Skeppsholmen och Kastellholmen
PROMENAD  -   Från grandiosa Grand Hôtel går man vidare ut på Skeppsholmen och ”utsiktsfulla” Kastellholmen. Besök ett av flera museer eller se hur man bygger båtar. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtStockholm
Stockholm city
PROMENAD En promenad i hjärtat av Stockholms centrala delar där makten och försvaret låg samlat. Det finns mycket att upptäcka utöver det som är utvalt här. Promenadstråk Stockholm.
OrtStockholm
Gamla stan längs vattnet
PROMENAD - Gamla stan förknippas mycket med trånga gator och än trängre gränder. Här ser du stadsdelen längs vattnet och flera andra scenerier sedda från holmen. Promenadstråk i Stockholm. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtGamla stan
Riddarholmen
En lagom stor holme att spankulera runt eller bara vara nån timme. Tidigare kallad Gråmunkeholmen då ön dominerades av ett kloster. Här har Sveriges riksdag legat och det är fullt av vackra adelspalats. Ingen bor längre på holmen.
OrtRiddarholmen
Evert Taubes terrass - Riddarholmen
En vacker utsikt över Riddarfjärden, Stadshuset och Söders höjder. Taube (som staty) pekar mot sin bostad på Söder och sockeln i granit är från födelseön Vinga. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtRiddarholmen