Djur i gårdar och hagar.

Förr i tiden var våra husdjur mer än hund och katt. Besök gårdar med kor, höns, getter, får, grisar och hästar. Mer exotiska djur finns också.

44 st
Sök nära
Sergels Torg 2, Stockholm Ändra
Uppdatera
Ort eller adress x

Ange startplats för sökningar och vägbeskrivninger

Fjärilshuset Haga
Alltid 25 grader varmt. I Fjärilshuset inte bara värmer du dig utan ser de 700 fjärilarna i sin naturliga tropiska miljö. Nu även akvarium med hajar!
OrtHaga
Augustendals fritidspark och 4H-gård
Änkesätet vid Huvudsta gård från 1850-talet används idag som bas för parklek i Solna kommuns regi. Lekpark, 4H-gård, café och gräsplan för bollspel.
OrtHuvudsta
Aspuddsparken
En av Stockholms största lekparker med djur. Med parkfiket som mittpunkt är det en plats där både gamla och unga träffas varje dag.
OrtAspudden
Eolshälls 4H-gård
Här kan man klappa söta får, rida ponnys och åka häst och vagn. Här ordnas också evenemang som höstmarknad med egenodlade grönsaker och kravmärkt kött.
OrtHägersten
Café Nyckelviken.
På denna herrgård förflyttas man till 1700-talet. Caféet är helgöppet och serverar mat och hembakt. En vacker trädgård, djur, vandringsleder och bad finns i anslutning.
OrtNacka
Överjärva gård
En lantlig oas mitt i stan. Sverige som det var förr. En stor gård, det magnifika Hästskostallet (idag café), gårdsbutiker, djur och ett statarmuseum.
OrtJärva
4H Björklunds hage
En 4H-gård som engagerar. Barn blir fadder till ett djur för 200 kr och får sitt namn på en sponsortavla. Se hästar, getter, höns, får, katter och kaniner.
OrtBromma
Spånga by 4H-gård
Besöket är gratis och det finns något för alla djurälskare - hästar, getter, får och kaniner. Djuren vistas oftast i hagarna varje dag mellan 9.30-16.00.
OrtSpånga
Akalla by
På Järvafältet en bit från Akallas tunnelbana ligger denna karolinergård med tillhörande by. Man är granne med 4H-gården så här är det djur som förr i tiden.
OrtAkalla
Akalla 4H-gård
Här strövar djuren fritt i sina hagar året om. Vackert beläget vid en gammal karolinergård med Järvafältet som granne. Även fik, minigolf och ponnyridning.
OrtAkalla
Rönninge by
En kultur- och lantbruksby där man kan uppleva en genuin bondby som bebotts i hundratals år. Klappa djur, rid ponny eller njut av läget vid Rönningesjön.
OrtViggbyholm
Bögs gård och naturstigen till Väsby sjöäng
Upplev närhistorien med ett levande jordbrukslandskap men även uppbyggda järnåldermiljöer och gamla odlingslandskapet till och med som på stenåldern.
OrtSollentuna
Hågelby 4H-gård.
En gård med de vanligaste lantbruksdjuren där barnen kan komma nära djuren. Gården är del av en folkpark med många aktiviteter och storslagna planer.
OrtBotkyrka
Vikingagården Gunnes gård.
Gården är en rekonstruktion av en vikingatida gård från 1000-talet e Kr. Vandra runt den vackert belägna gården där djuren betar bland gravar och runstenar. Resa med SL: Pendeltåg 40/41 från Stockholm City t Upplands Väsby. Buss 560 mot Travgatan. Totalt c:a 48 min.
OrtUpplands Väsby
Vallentuna 4H-gård.
Här finns hö och halm till salu, uthyrning av ponnys, gratis gödsel, utlåning av sommarkaniner, ponnyridning på söndagar - listan är lång! Åk hit!
OrtVallentuna
Siggesta gård.
Ett populärt resmål i historisk miljö. Vandra runt vikingagravar, bland träsktroll eller djur. En bra krog och fik samt ett Värmdö i miniatyr toppar.
OrtVärmdö
Hökeriet Granby gård och Granbyhällen
Denna gård ligger i ett kulturellt område med historia från medeltiden. Förutom att införskaffa gårdens nötkött och färskmalna fullkornsmjöl i handelsboden Hökeriet kan du även besöka Sveriges till ytan största vikingahäll, Granbyhällen, som ligger precis intill.
OrtVallentuna
Torekällbergets friluftsmuseum
Ett gratis ”Skansen” med byggnader och djur. En småstad och landsbygd har skapats med hus från Södertälje centrum och gårdar från socknar i närheten. ...
OrtSödertälje
Färsna 4H-gård
Gångavstånd från Norrtälje ligger det här gården för gammal och ung. Här finns grisar, höns, hästar, kaniner och får och så självklart ett mysigt café.
OrtNorrtälje
Öster Malma slott och Wildlife park.
Svenska Jägarförbundet driver en viltpark intill det slottet Öster Malma. Passa på att äta vilt i restaurangen och besök den nordiska fauna på nära håll i deras Wildlife park.
OrtNyköping
Uppsa kulle
Södermanlands största kungagrav, troligtvis från järnåldern, är en maktmarkering vid det tidigare så strategiska inloppet. Utsikten från toppen är enastående!
OrtNyköping
Kungsbyn...
En djurpark med främst svenska djur och ”djur i människans tjänst", vilda djur och tamboskap. Älgmatning samt hjort- och visentfasari är höjdpunkter.
OrtVästerås
Väddö gårdsmejeri och kosafari
Fika eller handla lokalproducerat. Bonden tar med er på kosafari i hagen sommartid, på traktor eller vagn och berättar om djuren och livet på bondgården.
OrtVäddö
Avesta Visentpark.
Visenten ingår i Avestas är en utrotningshotad ar av bison. Europas som tidigare fanns på Skansen i Stockholm. På bronsåldern fanns visenter i hela södra Sverige upp till Kolmårdens och Tivedens skogar.
OrtAvesta
Furuviksparken
Furuvik är en park för hela familjen. Här kan ni välja att promenera i vår vackra gröna, lummiga park, hälsa på alla vår djur, besöka handelsbodarna, njuta god mat, svalka er i vårt äventyrsbad, snurra dig yr på vårt tivoli eller njuta av konserter en ljum sommarkväll. ...
OrtGävle
Bjursås - Dössberget hembygdsgård
Sveriges vackrast belägna hembygdsgård med mycket att uppleva inklusive milsvid utsikt.
OrtBjursås
Lojsta hed russpark...
Gotlandsrusset är landets enda inhemska hästras och har funnits här sedan urminnes tider. Den årliga russpremieringen äger rum i slutet av juli och är ett populärt evenemang.
OrtLojsta
Västerby klungby
Vacker och välbevarad klungby i Rengsjö med ett 30-tal byggnader, några från 1600-talet.  Avstånd från E4 c:a 26 min 27 km
OrtBollnäs
Karl-Tövåsens fäbod.
Denna fäbod är verkligen värd ett besök. En av de sista riktigt levande fäbodarna i landet med anor från 1600-talet. I entréavgiften ingår guidning. Fika med kokkaffe och bak. 
OrtRättvik
Naturum Värmland.
Naturum Värmland ligger vid våtmarkerna Mariebergs naturängar. Här visas djur som finns i Värmland och en rovdjurshörna t ex visar just rovdjur. Kafé med panoramavy över Mariebergsviken.
OrtKarlstad
Alböke Ornöga ranch
Här finns det kameler och kor som betar sida vid sida i detta mini-zoo. Nästan så att man får gnugga ögonen. Traktorsafari och kamelridning.
OrtBorgholm
Svedbovallen, Järvsö
En fäbod där några entusiaster driver den som förr och det är verkligen genuint. Ett besök här är minnesvärd upplevelse. Passa på att handla fina stickade presenter och hantverk. Djuren går fritt och man bör röra sig varsamt.
OrtJärvsö
Mösseberg utsiktstorn och djurpark.
Både ett berg och ett populärt friluftsområde. Inte nog med att berget är högt, här finns ett torn att bestiga från vilket man ser ned på djurparken på toppen och långt över stan och slätten.
OrtFalköping
Grönåsens Älgpark
Välkommen till Grönåsens Älgpark och Älgshop. Följ den 1300 m långa vägen runt ett skogshägn. Här kommer du älgen riktigt nära och kan studera detta mäktiga djur.
OrtLessebo
Apladalen natur- och hembygdspark.
I närheten av Värnamos centrum ligger natursköna Apladalen som bjuder på djur och natur samt hantverk och kultur i husen från 1700- och 1800 talen.
OrtVärnamo
Nolhaga park och slott...
En härlig park i Alingsås med intressant historik. Lagom stor för att avnjutas på några timmar. Utsiktsberg, slott i italiensk renässansstil med slottsglasskafé, engelsk park, djurpark, naturreservat med fågetorn vid sjön Mjörn och våffelkafé och "Kongo".
OrtAlingsås
Ottenby fågelstation och Långe Jan...
OrtMörbylånga
Nordens ark
Djurpark med syfte att rädda utrotningshotade djur. Varg, snöleopard och amurtiger är några men även svenska lantraser beskådas under en promenadslinga. Ett av Bohusläns populäraste besöksmål.
OrtSotenäs
Eriksbergs vilt och naturpark
En verkligt unik upplevelse i ett av norra Europas största vilthägn. Man färdas runt på safaritur med egen bil och man får låna en guide cd på turen som är cirka en mil. Krog med högklassig mat samt enklare kafé.
OrtKarlshamn
Slottsskogen...
En populär park i södra Göteborg. Texter under bearbetning.
OrtGöteborg




Ämnen

288 st

Utsiktsplatser av högsta klass.

Utsiktsplatser i Stockholm men även runt hela landet med vackra vyer, i natur- eller stadsmiljö där ”kartan” ses live. Flertalet nås efter vandring och ofta utmärkta för picknick.Fina utsiktsplatser med bil runt Stockholm. Utsiktsplatser i Sverige.  
58 st

Semesterorter

Små och stora platser som blommar upp på sommaren och där de flesta har gemensamt att man med fördel kan stanna en längre tid. Som en semesterresa helt enkelt.
223 st

Skärgård och hav landvägen.

Stockholms skärgård med bil, buss eller cykel nås dessa sjönära utflyktsmål. Sjökrogar, stränder, mysiga små orter och enastående naturupplevelser.
199 st

Naturreservat och vandringsleder.

Orörd natur där skogar ser ut som i sagoböckerna. Njut av vackra och intressanta naturupplevelser.
170 st

Städer och pittoreska orter.

Här har samlats det bästa av större städers intressantaste delar till väl utvalda mindre pittoreska städer och orter.
180 st

Bästa stränderna för bad och vandring.

Härliga bad javisst men strandsäsong är inte bara badsäsong. Vandra längs stränder och njut av utsikten. Picknick och grilla året om.
183 st

Slott och herrgårdar.

Utvalda slott och herrgårdar som kan besökas. Vackra miljöer, parker för picknick, kaféer, och restauranger. Guidningar och aktiviteter.
156 st

Parker, oaser och häng.

Vad skönt att det finns oaser även i eller nära en storstad. Kanske hitt på nåt på andra sidan storstadsdjungeln?
121 st

Bruksorter och industriminnen.

Industrins vagga stod i bruksorterna. Upplev småortsgemyt i historiska miljöer med byggnader för olika funktioner eller rang i samhället.
207 st

Byar och gamla bondesamhället.

Stora och små gårdar utspridda eller i byar. Även fiskebyar och fiskelägen då fiske ofta var en bisyssla för bönderna.
68 st

Fornminnen - stenålder till vikingatid.

Upplev stenålderns megalitgravar, bronsåldern med hällristningar, järnåldern med fornborgar, storhögar och runstenar.
103 st

Arkitekturpärlor och landmärken

Moderna arkitekturpärlor och unika landmärken värda att ”se upp till”.
350 st

Museer och friluftsmuseer.

Här har vi samlat allt från regelrätta museer till permanenta samlingar eller delar av slott som är museum samt många friluftsmuseer.
215 st

Måltidsutflykter.

Vi har besökt en rad restauranger med en miljö som ger matupplevelsen det där lilla extra. Tonvikt på krogar i klassisk miljö och utanför städerna.
164 st

Café- och kondisutflykter.

Åk iväg en bit och ta en fika. De här kaféerna har alla något speciellt förutom det man serverar. Vilka har du kvar att besöka?  Mysiga fik främst utanför Stockholm.
44 st

Djur i gårdar och hagar.

Förr i tiden var våra husdjur mer än hund och katt. Besök gårdar med kor, höns, getter, får, grisar och hästar. Mer exotiska djur finns också.