Mösseberg utsiktstorn och djurpark.


Både ett berg och ett populärt friluftsområde. Inte nog med att berget är högt, här finns ett torn att bestiga från vilket man ser ned på djurparken på toppen och långt över stan och slätten.

  • Till start: 290,5 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Falköping 
  • Avgift: Nej 


Mössebergs utsiktstorn och djurpark

Mösseberg är ett berg och friluftsområde i Falköping. Högst uppe på berget ligger utsiktstornet från 1903 som tar dig ytterligare 35 m över havet och får en fantastisk utsikt över Faköping och Falbygden. Öppet sommartid. Fri entré.

Vid parkeringen ligger Restaurang Bredablick och intill utsiktstornet ligger en Mössebergs djurpark.

Här startar vandringsleder till många naturupplevelser.

Nedanför berget ligger Kurorten Mösseberg - hotell, spa och restaurang

Mösseberg utsiktstorn och djurpark.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Falköping
Här finns flest stenåldersgravar i norra Europa och museet i stan täcker historien väl. Utsiktsberget Mösseberg är mäktigt och Falbygdens 25 m långa ostdisk likaså.
OrtFalköping
Gudhems kyrka och klosterruin
Gudhem var klostret där Arns fästmö Cecilia avlade sina 20 år av bot när han stred som tempelriddare. Fakta är att klostret grundades 1161 och brann ner 1529. Intressant besöksmål med vackert läge.
OrtFalköping
Ekornavallen
En unik fornlämning och mycket vacker plats. Här kan man se lämningar från sten-, brons- och järnåldern. Från 3300 f kr till 1050 e kr.
OrtFalköping
Hornborgasjön
Vii börjar vid ett Naturum för besök vid sjön som är en av Europas viktigaste fågelsjöar. Här kan man läsa på om sjön för vidare resa runt Hornborgasjön eller gå ut på Utsikten och skåda fågel. 
OrtSkara
Conditori Nordpolen
Ett av Sveriges bästa konditorier. Mästarklass enligt White Guide. Mästare på tårtor säger vi.
OrtVara
Husaby kyrka och källa.
Detta är platsen där, enligt legenden, Sverige officiellt blev kristet. Första kyrkan var en stavkyrka från 1000-talet är Sveriges första biskopskyrka. Dess mäktiga trippeltorn är från 1100-talet.
OrtGötene