Västergötlands museum


Tre basutställningar som verkligen är genomarbetade. Historiska Skara i medeltid, Mellan is och eld och konstnären Agnes de Frumerie.  Även återskapade Fornbyn utanför är sevärd.

  • Till start: 285,9 Km 
  • Stopp:
  • Avgift: Nej 


Västergötlands museum

Västergötlands museum kan du välja mellan tre basutställningar. Två historiska och en konstutställning.  Skara i medeltid, Mellan is och eld och Agnes de Frumerie.  

På muséet finns ett omfattande kulturhistoriskt bildarkiv och unika föremålssamlingar och de historiska utställningarna har intressanta montrar där man på ett engagerande sätt berättar om livet förr.

Agnes de Frumerie föds här i Skövde 1869, och via konstakademin i Stockholm är hon sedan verksam som konstnär i Paris under 30 år och återvänder till Sverige och Västergötland 1926. Vid sin bortgång 1937 skänker hon en stor del av sin kvarlåtenskap till Västergötlands museum. Agnes de Frumerie är enligt personalen nästan mer uppmärksammad i Paris än i Sverige.

Vid receptionen i huvudentrén ligger  butik och ett trivsamt litet café.

Utanför nära huvudbyggnaden ligger friluftsmuseumet Fornbyn som museet driver.

Fri entré.

Stadsträdgården, Skara
Telefon: 0511-26000

Läs mera

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Skara...
OrtSkara
Varnhems kyrka och klosterruin
På denna intressanta plats föddes och fostrades romanfiguren Arn. Nya fynd visar att platsen varit kristen redan på 900-talet vilket ändrar vår historia. Här vilar Stockholms grundare Birger Jarl. Mycket bra kafé intill.
OrtSkara
Kinnekulle utsiktstorn
Här kan du vara lika högt ovanför Vänern som Eiffeltornet är högt. Milsvid utsikt över kalkbrott, Läckö och Karlstad. På platån finns kungligheters inskrifter i berget sen nära 200 år, senast Viktoria och Daniel 2010.
OrtGötene
Kinnekulle kalkbrott
Kinnekulle kalkbrott är ett storslaget sceneri med dess branta klippor som skapats av miljoner tons brytning av kalk.  Beroende på var du står har du Vänern eller Kinnekulles höjder i bakgrunden. 
OrtGötene
Stola säteri
Till Stola säteri lyckades man spåra Stefan Holm släkt i SVTs Vem tror du att du är? Här bodde Ekebladska släkten och det var Eva Ekeblad upptäckte att man kunde göra brännvin av potatis.
OrtLidköping
Conditori Nordpolen
Ett av Sveriges bästa konditorier. Mästarklass enligt White Guide. Mästare på tårtor säger vi.
OrtVara