Överjärva gård


En lantlig oas mitt i stan. Sverige som det var förr. En stor gård, det magnifika Hästskostallet (idag café), gårdsbutiker, djur och ett statarmuseum.

  • Till start: 7,3 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Järva 
  • Avgift: Nej 


Överjärva gård

En lantlig oas mitt i stan marknadsför man sig som. Ja lite så är det för här kommer man tillbaka till Sverige som det var förr. En stor gård med det magnifika Hästskostallet var centrum för galopp innan Täby tog över. I det gamla stallet är det kafé idag.

Här finns även ett statarmuseum som visar hur de hårt arbetande statarna levde förr, ett vackert växthus och några magnifika träbyggnader i härlig snickarglädje. Försäljning av fårprodukter, antikrenovering och återvinningsbutik finns också. Men framförallt finns här djur, får, höns och hästar, bakom vackra gärdsgårdar. Rekommenderas för midsommarfirande!

Länkar

Överjärva gård
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Överjärva Gårdscafé
På Överjärva gård, i Kafé Hästskostallet, serveras bakverk och lunch i det gamla stallet format som en hästsko. Föregångaren till Täby Galopp låg här. Det mesta här är ekologiskt, kravmärkt och närproducerat. Det finns sittplatser både inom- och utomhus.
OrtJärva
Ulriksdals trädgårdar
En rogivande miljö av växthus i äldre snitt. Här växer det ute och inne, inhemskt och utländskt. I trädgårdscaféet kan du givetvis fika men även äta lunch.
OrtUlriksdal
Ulriksdals slottscafé.
Smutta på en kaffe inne i caféet och insup den historiska miljön. Eller avnjut kaffet utomhus med utsikt över 1600-talsslottet och den praktfulla parken.
OrtSolna
Ulriksdals slott.
Ulriksdals slott är ett av de kungliga slotten. Vid ett besök rekommenderas slottsparken, Orangeriet med svenska skulpturer samt fika på slottscaféet.
OrtSolna
Lötsjön och Råstasjön - Hälsans stig
En promenad runt de två sjöarna i Sundbyberg Lötsjön och Råstasjön (även i Solna). Rikt fågelliv, ett mysigt kafé och magnifika Friends arena att uppleva.
OrtSolna
Kafé Sjöstugan vid Brunnsviken.
Ta en fikapaus eller lunch på bryggan, i den mysiga trädgården eller i kaféet med allmoge-hippie känsla. Öppet helger året om och dagligen sommartid.
OrtSolna