Överjärva gård


En lantlig oas mitt i stan. Sverige som det var förr. En stor gård, det magnifika Hästskostallet (idag café), gårdsbutiker, djur och ett statarmuseum.

  • Till start: 7,3 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Järva 
  • Avgift: Nej 


Överjärva gård

En lantlig oas mitt i stan marknadsför man sig som. Ja lite så är det för här kommer man tillbaka till Sverige som det var förr. En stor gård med det magnifika Hästskostallet var centrum för galopp innan Täby tog över. I det gamla stallet är det kafé idag.

Här finns även ett statarmuseum som visar hur de hårt arbetande statarna levde förr, ett vackert växthus och några magnifika träbyggnader i härlig snickarglädje. Försäljning av fårprodukter, antikrenovering och återvinningsbutik finns också. Men framförallt finns här djur, får, höns och hästar, bakom vackra gärdsgårdar. Rekommenderas för midsommarfirande!

Länkar

Överjärva gård
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Ulriksdals slottscafé.
Smutta på en kaffe inne i caféet och insup den historiska miljön. Eller avnjut kaffet utomhus med utsikt över 1600-talsslottet och den praktfulla parken.
OrtSolna
Ulriksdals värdshus.
Gör som Bellman och besök Wärdshuset i Ulriksdal. Lunch vardagar, i övrigt ala carte samt det klassiska smörgåsbordet. Det angränsande slottet med park är måsten.
OrtUlriksdal
Utsiktsplats Kävingeberget vid Edsviken.
Här kan man vila upp sig efter den kuperade delen av strandpromenaden på vackra teakbänkar och utsikt mot Ulriksdals slott.
OrtDanderyd
Edsviken runt
En rundtur kring denna mälarvik som har så rik historia. Gränsar till de tre kommunerna Solna, Sollentuna och Danderyd.
OrtSollentuna
Ekbacken till Sätra äng.
Från småbåtshamnen vid Nora strand rundar turen den skogbeklädda udden Borgen. Sedan ringlar den sig vackert längs stränder och klippor till Sätra äng.
OrtDanderyd
Bergshamra till Ulriksdals slott
Längs Edsviken och orörd natur till Ulriksdals slottspark i ordnad prakt. I Bellmans fotspår på teater och värdshus samt en paus på slottcaféet.
OrtSolna