Bjursås - Dössberget hembygdsgård


Sveriges vackrast belägna hembygdsgård med mycket att uppleva inklusive milsvid utsikt.

  • Till start: 213,8 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Bjursås 
  • Avgift: Nej 


Dössbergets hembygdsgård Bjursås

Hembygdsgården på Dössberget har ett sagolikt läge med milsvid utsikt.

Förutom hembygdsgårdens olika byggnader med en rik samling äldre bruksföremål så finns ett fordonsmuseum med utställning av veteranmotorcyklar och mopeder.  Handelsboden och dalmålaren Stadigs stuga med målningar från början av 1800-talet får man inte missa.

Intill ligger Dössbergets Värdshus erbjuder både mat och fika. En djurhage finns i området sommartid.

Adress: Dössberget, Bjursås

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Dalarnas Museum
Dalarnas museum är dalfolkets eget museum – öppet för hela världen. Det speglar regionens samlade kulturarv med sin säregna historia, tradition och kultur, som du kan uppleva än i dag. Fri entré
OrtFalun
Svedens gård - Linnés bröllopsstuga och trädgård.
Svedens gård som är en gammal bergsmansgård har en extra historisk dimension. Det var här som blomsterkonungen Carl von Linné firade sitt bröllop med Sara Elisabeth Morea 1739. 
OrtFalun
Karlfeldtsgården Sångs
Sångs skapades av nobelpristagaren och skalden Erik Axel Karlfeldt på 1920-talet. Guidad visning av den artrika trädgården med lusthus och lustgård samt skaldens arbetsrum.
OrtLeksand
Rättvik - guide
OrtRättvik
Utsiktstornet Vidablick
Utsiktstornet Vidablick är 28 meter högt och ligger på Hedsåsberget på en höjd av 352 meter över havet. Tornet invigdes i slutet av 1800- talet av Gustaf Adolf sedermera kung Gustav VI.
OrtRättvik
Långbryggan Rättvik
Långbryggan är 628 m lång och byggdes år 1895 som angöringsplats för ångaren "S/S Rättvik", som gick i trafik på Siljan 1895 till 1950-talet. Dagens version är nyrenoverad sedan 1992.
OrtArray