Alfvéngården


Tonsättaren Hugo Alfvéns hem. På gården visas Alfvéns instrument, hans berömda akvareller och en inredning med anknytning till hans olika hem.

  • Till start: 228,9 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Leksand 
  • Avgift: Ja 


Alfvéngården

Detta är tonsättaren Hugo Alfvéns hem. Här visas hans instrument och inredning med anknytning till hans olika hem. Man kan även beskåda hans berömda akvareller.

Hans mest kända verk är Midsommarvaka, Midsommarvaka, "Svensk Rapsodi nr 1 för stor orkester, op 19" som är ett av de mest kända svenska musikstyckena internationellt.

Öppet sommartid 10-16. Stängt måndagar. 

Adress: Tibble Pipargattu 21, Leksand

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Leksands kyrka
En av Sveriges största landsortskyrkor vars äldsta delar härstammar från omkring år 1200. Efter en brand 1709 byggdes kyrkan om och fick då sin nuvarande form med den berömda lökkupolen. 
OrtLeksand
Siljan runt
Ett besök i Dalarna är inte komplett utan att ha sett Siljan. Här rundar vi hela sjön och får flera härliga upplevelser uppradade. 
OrtLeksand
Munthes Hildasholm
Trädgårdarna på Hildasholm är Hilda Munthes verk, de äldsta tre trädgårdsrummen anlades under 1910-talet, nu finns det 13st. Hon var gift med läkaren och författaren Axel Munthe.
OrtLeksand
Utsikter och vattenfall från Tällberg till Gesunda...
En höjdare i dubbel bemärkelse. Här tar man sig runt bland utsiktsplatser, vattenfall och naturupplevelser kring Siljan i Dalarna.
OrtLeksand
Tällberg
Sveriges hotelltätaste by med 8 hotell. Otroligt vackert läge vid Siljan med mycket att uppleva.
OrtTällberg
Gagnef - Flottbroarna
I Gagnef där två älvar, Österdalälven och Västerdalälven flyter samman och bildar Dalälven. I Gagnefs Kyrkby finns en av de sista flottbroarna i landet och går över Österdalälven.
OrtGagnef