Karlfeldtsgården Sångs


Sångs skapades av nobelpristagaren och skalden Erik Axel Karlfeldt på 1920-talet. Guidad visning av den artrika trädgården med lusthus och lustgård samt skaldens arbetsrum.

  • Till start: 233,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Leksand 
  • Avgift: Ja 


Karlfeldtsgården Sångs

Gården Sångs skapades på 1920-talet av nobelpristagaren och skalden Erik Axel Karlfeldt. Här kan man gå en guidad visning av den artrika trädgården med lusthus och lustgård samt besöka skaldens arbetsrum.

Entré med trädgårdsvandring, bildspel och guidning av skaldens arbetsrum 100 kr (ungdom 60 kr).
Entré för trädgårdsvandring och bildspel 60 kr (ungdom 30 kr).

Guidade visningar tisdag, torsdag och lördag kl 13, 14 och 14.45. Poesivandringar torsdagar i juli kl 17.00. Speciella barnvandring. Hund är välkommen i koppel

Gruppbesök kan bokas från maj till september.

Adress: Sjugare Bygattu 22, Leksand 

Karlfeldtsgården Sångs
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Holens gammelgård
Hembygdsgården Holen skapades av konstnären och hembygdsvårdaren Gustaf Ankarcrona åren 1910 - 1911. Den besökande får se Ankarcronas arbetsrum och ateljé med ett urval av hans rikhaltiga samling av folkkonstföremål. 
OrtTällberg
Tällberg
Sveriges hotelltätaste by med 8 hotell. Otroligt vackert läge vid Siljan med mycket att uppleva.
OrtTällberg
Munthes Hildasholm
Trädgårdarna på Hildasholm är Hilda Munthes verk, de äldsta tre trädgårdsrummen anlades under 1910-talet, nu finns det 13st. Hon var gift med läkaren och författaren Axel Munthe.
OrtLeksand
Alfvéngården
Tonsättaren Hugo Alfvéns hem. På gården visas Alfvéns instrument, hans berömda akvareller och en inredning med anknytning till hans olika hem.
OrtLeksand
Siljan runt
Ett besök i Dalarna är inte komplett utan att ha sett Siljan. Här rundar vi hela sjön och får flera härliga upplevelser uppradade. 
OrtLeksand
Leksands kyrka
En av Sveriges största landsortskyrkor vars äldsta delar härstammar från omkring år 1200. Efter en brand 1709 byggdes kyrkan om och fick då sin nuvarande form med den berömda lökkupolen. 
OrtLeksand