Naturum Värmland.


Naturum Värmland ligger vid våtmarkerna Mariebergs naturängar. Här visas djur som finns i Värmland och en rovdjurshörna t ex visar just rovdjur. Kafé med panoramavy över Mariebergsviken.

  • Till start: 259,6 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Karlstad 
  • Avgift: Nej 


Naturum Värmland

På naturum Värmland kan man uppleva Värmlands natur med en spännande utställning. 

Byggnaden är både på land i gammelskogen men även delvis pålad ut över sjön.

Här kan man lyssna på en talande gädda, lukta på myror eller se naturfilm.

En rovdjurhörna informerar om de fyra stora rovdjuren varg, björn, lo och järv och här får man möta riksbekanta vargtiken Ylva.

Man får också tips på utflyktsmål runt i Värmland. 

Missa inte kaféet med panoramavy över Mariebergsviken och då vädret tillåter direkt på bryggan.

Fri entré.

Läs mera

Länkar

Naturum Värmland.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Värmlands museum...
Museibyggnaden i sig är värt att ta sig ut på Sandgrundet mitt i Klarälven. Museet bjuder på en härlig mix av historiska och samtida utställningar från stenålder till månladning. Har även stor samling Värmländsk konst.
OrtKarlstad
Hammarö sydspets och Skage fyr.
Söder om Karlstad ligger Hammarö kommun och just Hammarö är en halvö som sticker ut rakt i Vänern. Vandra ut till sydspetsen och rastplasten vid fyren. Underbar naturupplevelse.
OrtHammarö
Apertins herrgård och ravinområde.
Med lite fantasi kan man förstå att namnet kommer av skotska orten Aberdeen. Restaurang av hög klass. Vandra runt de vackra byggnderna och de intilliggande ravinerna. 
OrtKil
Längs Fryken mellan Kil, Mårbacka och Rottneros.
I natursköna Värmland startar denna tur vid en herrgård uppkallad efter Aberdeen och längs Frykensjöarna vidare till Mårbacka, Sunne och Rottneros.
OrtKil
Gamla Kraftstationen Deje...
Vid Dejefors finns fyra generationer kraftverk varav detta är den äldsta. Idag är det ett livfullt konstnärscentrum unika konsthall med enorma 11 m i tak, musikevenemang, ekologiskt café och lunchservering.
OrtForshaga
Picassoskulpturen.
Att lilla Kristinehamn skulle få äran att uppföra en betongskulptur ritad av ingen mindre än Picasso är en historia i sig. Vägen hit ut från staden är mycket vacker. Skärgårdscafét ligger strax intill.
OrtKristinehamn