Naturum Värmland.


Naturum Värmland ligger vid våtmarkerna Mariebergs naturängar. Här visas djur som finns i Värmland och en rovdjurshörna t ex visar just rovdjur. Kafé med panoramavy över Mariebergsviken.

  • Till start: 259,6 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Karlstad 
  • Avgift: Nej 


Naturum Värmland

På naturum Värmland kan man uppleva Värmlands natur med en spännande utställning. 

Byggnaden är både på land i gammelskogen men även delvis pålad ut över sjön.

Här kan man lyssna på en talande gädda, lukta på myror eller se naturfilm.

En rovdjurhörna informerar om de fyra stora rovdjuren varg, björn, lo och järv och här får man möta riksbekanta vargtiken Ylva.

Man får också tips på utflyktsmål runt i Värmland. 

Missa inte kaféet med panoramavy över Mariebergsviken och då vädret tillåter direkt på bryggan.

Fri entré.

Läs mera

Länkar

Naturum Värmland.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Sandgrund Lars Lerin...
En av Sveriges kanske hetaste konstnärer presenterar sin konst på en egen vald plats och som chefas av hans man. Han konst drog fulla hus vid senaste utställningen i Stockholm på Liljevalchs.
OrtKarlstad
Karlstad - stadsguide...
En liten storstad som präglas av att Klarälven flyter igenom staden och invid den ligger de charmigaste kvarteren Haga, museerna och nattlivet. Kvarteret Almen och Älvgatan är genuin träbebyggelse.
OrtKarlstad
Alsters herrgård - Gustaf Frödings minnesgård...
Här föddes Gustaf Fröding och den magnifika trädgården blir sommartid uteservering för kaféet och restaurangen som är sommaröppen. intill ligger Alstersälvens som man kan vandra längs ut till ett fågeltorn vid Sätterholmsfjärden, en vik av Vänern.
OrtKarlstad
Apertins herrgård och ravinområde.
Med lite fantasi kan man förstå att namnet kommer av skotska orten Aberdeen. Restaurang av hög klass. Vandra runt de vackra byggnderna och de intilliggande ravinerna. 
OrtKil
Gamla Kraftstationen Deje...
Vid Dejefors finns fyra generationer kraftverk varav detta är den äldsta. Idag är det ett livfullt konstnärscentrum unika konsthall med enorma 11 m i tak, musikevenemang, ekologiskt café och lunchservering.
OrtForshaga
Värmskogs café.
Här är man känd för sina räkmackor som inte står Västkustens långt efter. 90 000 besökare per sommar kan inte ha fel. Fika och glass men även lättare rätter.
OrtGrums