Alsters herrgård - Gustaf Frödings minnesgård...


Här föddes Gustaf Fröding och den magnifika trädgården blir sommartid uteservering för kaféet och restaurangen som är sommaröppen. intill ligger Alstersälvens som man kan vandra längs ut till ett fågeltorn vid Sätterholmsfjärden, en vik av Vänern.

  • Till start: 253,0 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Karlstad 
  • Avgift: Nej 


Alsters herrgård - Gustaf Frödings minnesgård

Alsters herrgård är en 1700-talsherrgård där den folkkäre skalden Gustaf Fröding föddes 1860.

Gården är inramad av vackrast tänkbara park samt intilliggande grönområden med naturstigar och vandringsleder i olika längder. Att vandra längs Alstersälven så når man Vänern och den intilliggande fågellokal med fågeltorn på Frödingsleden.

Om man tar en av de allmänna dagliga visningarna ges man möjlighet att se en utställning om Gustaf Fröding belägen på huvudbyggnadens övervåning.

Alsters herrgårdscafé serverar husmanskost och hembakat kaffebröd och man dagligen fika eller äta lunch under sommarsäsongen.

I flyglarna har den ena en herrgårdsbutik säljs Frödinglitteratur samt souvenirer, mat och hantverk medan i den andra är ett slöjdens hus med slöjd- och hantverksbutik.

Läs mera

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Sandgrund Lars Lerin...
En av Sveriges kanske hetaste konstnärer presenterar sin konst på en egen vald plats och som chefas av hans man. Han konst drog fulla hus vid senaste utställningen i Stockholm på Liljevalchs.
OrtKarlstad
Naturum Värmland.
Naturum Värmland ligger vid våtmarkerna Mariebergs naturängar. Här visas djur som finns i Värmland och en rovdjurshörna t ex visar just rovdjur. Kafé med panoramavy över Mariebergsviken.
OrtKarlstad
Apertins herrgård och ravinområde.
Med lite fantasi kan man förstå att namnet kommer av skotska orten Aberdeen. Restaurang av hög klass. Vandra runt de vackra byggnderna och de intilliggande ravinerna. 
OrtKil
Längs Fryken mellan Kil, Mårbacka och Rottneros.
I natursköna Värmland startar denna tur vid en herrgård uppkallad efter Aberdeen och längs Frykensjöarna vidare till Mårbacka, Sunne och Rottneros.
OrtKil
Kristinehamns konstmuseum...
Uppbyggt genom en donation av den världsberömde konstnären Bengt Olson från Kristienhamn. Tydligt fokus på nutida konst gärna med anknytning till regionen. Bra kafé och restaurang. Fina omgivningar att vandra i.
OrtKristinehamn
Picassoskulpturen.
Att lilla Kristinehamn skulle få äran att uppföra en betongskulptur ritad av ingen mindre än Picasso är en historia i sig. Vägen hit ut från staden är mycket vacker. Skärgårdscafét ligger strax intill.
OrtKristinehamn