Alsters herrgård - Gustaf Frödings minnesgård...


Här föddes Gustaf Fröding och den magnifika trädgården blir sommartid uteservering för kaféet och restaurangen som är sommaröppen. intill ligger Alstersälvens som man kan vandra längs ut till ett fågeltorn vid Sätterholmsfjärden, en vik av Vänern.

  • Till start: 253,0 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Karlstad 
  • Avgift: Nej 


Alsters herrgård - Gustaf Frödings minnesgård

Alsters herrgård är en 1700-talsherrgård där den folkkäre skalden Gustaf Fröding föddes 1860.

Gården är inramad av vackrast tänkbara park samt intilliggande grönområden med naturstigar och vandringsleder i olika längder. Att vandra längs Alstersälven så når man Vänern och den intilliggande fågellokal med fågeltorn på Frödingsleden.

Om man tar en av de allmänna dagliga visningarna ges man möjlighet att se en utställning om Gustaf Fröding belägen på huvudbyggnadens övervåning.

Alsters herrgårdscafé serverar husmanskost och hembakat kaffebröd och man dagligen fika eller äta lunch under sommarsäsongen.

I flyglarna har den ena en herrgårdsbutik säljs Frödinglitteratur samt souvenirer, mat och hantverk medan i den andra är ett slöjdens hus med slöjd- och hantverksbutik.

Läs mera

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Sandgrund Lars Lerin...
En av Sveriges kanske hetaste konstnärer presenterar sin konst på en egen vald plats och som chefas av hans man. Han konst drog fulla hus vid senaste utställningen i Stockholm på Liljevalchs.
OrtKarlstad
Hammarö sydspets och Skage fyr.
Söder om Karlstad ligger Hammarö kommun och just Hammarö är en halvö som sticker ut rakt i Vänern. Vandra ut till sydspetsen och rastplasten vid fyren. Underbar naturupplevelse.
OrtHammarö
Apertins herrgård och ravinområde.
Med lite fantasi kan man förstå att namnet kommer av skotska orten Aberdeen. Restaurang av hög klass. Vandra runt de vackra byggnderna och de intilliggande ravinerna. 
OrtKil
Picassoskulpturen.
Att lilla Kristinehamn skulle få äran att uppföra en betongskulptur ritad av ingen mindre än Picasso är en historia i sig. Vägen hit ut från staden är mycket vacker. Skärgårdscafét ligger strax intill.
OrtKristinehamn
Kristinehamn till Karlstad
En varierande rundresa i södra Värmland mellan Värmlands två största städer.
OrtKristinehamn
Bojorten Christine af Bro...
En bojort var en äldre typ av fartyg med holländskt ursprung som trafikerade vattnen kring Kristinehamn. Detta är en replika som man kan beskåda i hamnen. Samma båttyp återfinns i stadens vapen.
OrtKristinehamn