Värmlands museum...


Museibyggnaden i sig är värt att ta sig ut på Sandgrundet mitt i Klarälven. Museet bjuder på en härlig mix av historiska och samtida utställningar från stenålder till månladning. Har även stor samling Värmländsk konst.

  • Till start: 258,8 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Karlstad 
  • Avgift: Nej 


Värmlands museum

Värmlands museum är inrymt i två byggnader där den äldsta från 1929 är ritad av Cyrillus Johansson. 

Grunden i museet är en serie fasta historiska utställningar om Värmland genom 10 000 år från jägarfolk till månlandningens tid samt en konstavdelning om den värmländska konsten.

Här finns ett trevligt museikafé tillika restaurang. I museibutiken finns värmländskt konsthantverk, böcker samt en hel del kul för barnen.

Museibyggnaden och intilliggande park är värt ett besök även utom öppettider.

Läs mera

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Karlstad - stadsguide...
En liten storstad som präglas av att Klarälven flyter igenom staden och invid den ligger de charmigaste kvarteren Haga, museerna och nattlivet. Kvarteret Almen och Älvgatan är genuin träbebyggelse.
OrtKarlstad
Naturum Värmland.
Naturum Värmland ligger vid våtmarkerna Mariebergs naturängar. Här visas djur som finns i Värmland och en rovdjurshörna t ex visar just rovdjur. Kafé med panoramavy över Mariebergsviken.
OrtKarlstad
Längs Fryken mellan Kil, Mårbacka och Rottneros.
I natursköna Värmland startar denna tur vid en herrgård uppkallad efter Aberdeen och längs Frykensjöarna vidare till Mårbacka, Sunne och Rottneros.
OrtKil
Apertins herrgård och ravinområde.
Med lite fantasi kan man förstå att namnet kommer av skotska orten Aberdeen. Restaurang av hög klass. Vandra runt de vackra byggnderna och de intilliggande ravinerna. 
OrtKil
Kristinehamn till Karlstad
En varierande rundresa i södra Värmland mellan Värmlands två största städer.
OrtKristinehamn
Picassoskulpturen.
Att lilla Kristinehamn skulle få äran att uppföra en betongskulptur ritad av ingen mindre än Picasso är en historia i sig. Vägen hit ut från staden är mycket vacker. Skärgårdscafét ligger strax intill.
OrtKristinehamn