Värmlands museum...


Museibyggnaden i sig är värt att ta sig ut på Sandgrundet mitt i Klarälven. Museet bjuder på en härlig mix av historiska och samtida utställningar från stenålder till månladning. Har även stor samling Värmländsk konst.

  • Till start: 258,8 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Karlstad 
  • Avgift: Nej 


Värmlands museum

Värmlands museum är inrymt i två byggnader där den äldsta från 1929 är ritad av Cyrillus Johansson. 

Grunden i museet är en serie fasta historiska utställningar om Värmland genom 10 000 år från jägarfolk till månlandningens tid samt en konstavdelning om den värmländska konsten.

Här finns ett trevligt museikafé tillika restaurang. I museibutiken finns värmländskt konsthantverk, böcker samt en hel del kul för barnen.

Museibyggnaden och intilliggande park är värt ett besök även utom öppettider.

Läs mera

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Naturum Värmland.
Naturum Värmland ligger vid våtmarkerna Mariebergs naturängar. Här visas djur som finns i Värmland och en rovdjurshörna t ex visar just rovdjur. Kafé med panoramavy över Mariebergsviken.
OrtKarlstad
Alsters herrgård - Gustaf Frödings minnesgård...
Här föddes Gustaf Fröding och den magnifika trädgården blir sommartid uteservering för kaféet och restaurangen som är sommaröppen. intill ligger Alstersälvens som man kan vandra längs ut till ett fågeltorn vid Sätterholmsfjärden, en vik av Vänern.
OrtKarlstad
Hammarö sydspets och Skage fyr.
Söder om Karlstad ligger Hammarö kommun och just Hammarö är en halvö som sticker ut rakt i Vänern. Vandra ut till sydspetsen och rastplasten vid fyren. Underbar naturupplevelse.
OrtHammarö
Gamla Kraftstationen Deje...
Vid Dejefors finns fyra generationer kraftverk varav detta är den äldsta. Idag är det ett livfullt konstnärscentrum unika konsthall med enorma 11 m i tak, musikevenemang, ekologiskt café och lunchservering.
OrtForshaga
Picassoskulpturen.
Att lilla Kristinehamn skulle få äran att uppföra en betongskulptur ritad av ingen mindre än Picasso är en historia i sig. Vägen hit ut från staden är mycket vacker. Skärgårdscafét ligger strax intill.
OrtKristinehamn
Kristinehamn till Karlstad
En varierande rundresa i södra Värmland mellan Värmlands två största städer.
OrtKristinehamn