4H Björklunds hage


En 4H-gård som engagerar. Barn blir fadder till ett djur för 200 kr och får sitt namn på en sponsortavla. Se hästar, getter, höns, får, katter och kaniner.

  • Till start: 9,4 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Bromma 
  • Avgift: Nej 


4H Björklunds hage

En fin sak som finns just här är att man kan bli fadder till ett djur. Man betalar en valfri avgift (minst 200 kronor per år) och pengarna går till djurets mat och övriga omkostnader. När man kommer till gården får man möjlighet att hälsa lite mer på ”sitt” djur och man får också sitt namn uppsatt på en sponsortavla.

Björklunds hage ligger i Bromma, nära Ängby. Det finns möjligheter för grillning, medhavd picnic och en stor lekplats för barn i alla åldrar.

4H Björklunds hage
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Ängbybadet
Det var mycket tjat på Stockholms stad att släppa till medel så att badanläggningen kunde byggas. Med bryggor, hytter, hopptorn och anlagda stränder. Under midsommar 1936 invigdes badet, som då var ett viktigt försäljningsargument att få folk att flytta till Södra Ängby. ...
OrtBromma
Sjön Judarn
Vandra mellan två T-banestationer runt nästan hela sjön och förbi ett vackert slott. En sjö som liknar en tjärn och en riktig urskog.
OrtBromma
Judarskogens naturreservat
Vandra vackra sjön Judarn runt. Följ naturstigen och läs på skyltar om områdets natur och utveckling genom årtusenden. Åkeshovs slott med arboretum är bonus.
OrtBromma
Kanaanbadet
Vackert bad i Grimsta naturreservat. Här finns allt! Café, grillplats, bollplan, hopptorn och badbrygga, minigolf, bord och bänkar, toaletter, you name it! Förutom det är det rent vatten och för den fiskesugna en superplats för fiske.
OrtBromma
Nockebybron till Blackeberg
En omväxlande promenad från Nockebybanans ändstation längs vattnet förbi Snuskungens slott, bad, vackra utsiktsplatser fram till vampyrernas Blackeberg.
OrtBromma
Brostugan.
Byggd 1776 men inreddes på 1930-talet för konditori och restaurang. Åretruntöppet men är bäst sommartid då det grillas utomhus. Varma chokladen är poppis. ...
OrtEkerö