4H Björklunds hage


En 4H-gård som engagerar. Barn blir fadder till ett djur för 200 kr och får sitt namn på en sponsortavla. Se hästar, getter, höns, får, katter och kaniner.

  • Till start: 9,4 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Bromma 
  • Avgift: Nej 


4H Björklunds hage

En fin sak som finns just här är att man kan bli fadder till ett djur. Man betalar en valfri avgift (minst 200 kronor per år) och pengarna går till djurets mat och övriga omkostnader. När man kommer till gården får man möjlighet att hälsa lite mer på ”sitt” djur och man får också sitt namn uppsatt på en sponsortavla.

Björklunds hage ligger i Bromma, nära Ängby. Det finns möjligheter för grillning, medhavd picnic och en stor lekplats för barn i alla åldrar.

4H Björklunds hage
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Ängbybadet
Det var mycket tjat på Stockholms stad att släppa till medel så att badanläggningen kunde byggas. Med bryggor, hytter, hopptorn och anlagda stränder. Under midsommar 1936 invigdes badet, som då var ett viktigt försäljningsargument att få folk att flytta till Södra Ängby. ...
OrtBromma
Åkeshovs slott
Den ståtliga byggnaden fick sitt namn efter Åke Axelsson Natt och Dag och började byggas på 1640-talet. Orangeriet och flyglarna kom till hundra år senare. Från 1939-1988 bodde Kungens två hundra får i ladugården. De fick ett kort försommarbete i Judarskogen innan de vallades...
OrtBromma
Kanaanbadet
Vackert bad i Grimsta naturreservat. Här finns allt! Café, grillplats, bollplan, hopptorn och badbrygga, minigolf, bord och bänkar, toaletter, you name it! Förutom det är det rent vatten och för den fiskesugna en superplats för fiske.
OrtBromma
Nockebybron till Blackeberg
En omväxlande promenad från Nockebybanans ändstation längs vattnet förbi Snuskungens slott, bad, vackra utsiktsplatser fram till vampyrernas Blackeberg.
OrtBromma
Drottningholms slottspromenad.
Ett av Unescos världsarv och ett slott man bara måste besöka. Äta och fika vid slottet eller Kina slott intill rekommenderas. Sommartid picknick såklart.
OrtEkerö
Grimsta naturreservat.
Ett fantastiskt område mellan Södra Ängby och Hässelby med vida hällmarker med tall-, ädel- och fuktlövskogar och vacker strandpromenad längs Mälaren.
OrtBromma