Brostugan.


Byggd 1776 men inreddes på 1930-talet för konditori och restaurang. Åretruntöppet men är bäst sommartid då det grillas utomhus. Varma chokladen är poppis.

Resa med SL: T-Centralen grön linje 17/18/19 till Brommaplan.
Buss 176/177 till Brostugan.
Totalt c:a 30 min varav till Brommaplan 20 min.

  • Till start: 9,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Ekerö 
  • Avgift: Nej 


Brostugan

Brostugan flyttades till sin nuvarande plats 1973 för att inte hamna under den nya Nockebybron. Det vackra huset har anor från 1700-talet och fungerade – på sin gamla plats – fram till 1931 som bostad åt brovakten. Den övre våningen uthyrdes senare till sommargäster, varav Hjalmar Söderberg var den mest berömde. Som sjuåring tillbringade han sommaren 1876 där och berättar om den tiden i sin självbiografiska bok Martin Bircks ungdom.

I början av 1930-talet rustade man upp Brostugan och samtidigt inreddes huset för konditori och restaurang. Choklad med vispgrädde hör fortfarande till favoriterna. Åretruntöppet men är allra bäst sommartid då det grillas utomhus. Här kan man även hyra roddbåt och kanot.

Öppet:

Juni – Augusti 10.00 - 22:00
 
September 10.00 - 20:00
 
Oktober – Mars 10.00 - 17:00
 
April - Maj 10.00 - 21:00
 
Läs mera

Länkar

Brostugan.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Nockebybron till Blackeberg
En omväxlande promenad från Nockebybanans ändstation längs vattnet förbi Snuskungens slott, bad, vackra utsiktsplatser fram till vampyrernas Blackeberg.
OrtBromma
Ekerö och Botkyrka i Ralph Erskines fotspår.
Den här turen passerar några av Ekeröbon Ralph Erskines verk. Turen har en resa med vägfärja Jungfrusund (där man kan avbryta) - Slagsta. Lovö kyrka är en avstickare för trevligare resväg. En vacker tur även för den utan starkt arkitekturintresse.
OrtEkerö
Drottningholms slottspromenad.
Ett av Unescos världsarv och ett slott man bara måste besöka. Äta och fika vid slottet eller Kina slott intill rekommenderas. Sommartid picknick såklart.
OrtEkerö
Ekerö - Historisk utflykt
Den här utflykten tar dig förbi två världsarv samt en rad vackra vyer och byggnader. En bilfärja och en ganska lång resa gör att den bäst passar som heldagsutflykt.
OrtEkerö
Sjön Judarn
Vandra mellan två T-banestationer runt nästan hela sjön och förbi ett vackert slott. En sjö som liknar en tjärn och en riktig urskog.
OrtBromma
Kina slott
Slottet från 1753 är i grunden fransk rokoko men med kinesiska och orientaliska inslag. I slottsköket äter man de allra godaste våfflorna. Mums! ...
OrtDrottningholm