Blå porten


Blå porten var på 1600-talet en ingång till kungens jaktmarker. Nu finns här ett café med en av stans bästa uteserveringar. Perfekt avslut på en promenad.

  • Till start: 2,0 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Djurgården 
  • Avgift: Nej 


Blå porten

Den blåa porten på Djurgården kom till på slutet av 1600-talet och var en ingång till kungens dåvarande jaktmarker. Nu finns här ett café med en av stans bästa uteserveringar som passar perfekt som avslut på en promenad, eller bara en spontan fika. Såväl maträtter som fikabröd finns att välja mellan och om solen inte lyser går det precis lika bra att sitta inomhus.

Öppettider: se hemsida.

Länkar

Blå porten
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Liljevalchs konsthall
Ta på dig kulturkoftan och se svensk och internationell konst. I en av Stockholms vackraste utställningsmiljöer visas minst fyra stora utställningar om året.
OrtDjurgården
Biologiska museet
I en ateljéliknande byggnad med enbart dagsljus som ljuskälla visas här uppstoppade djur i verklighetstrogna miljöer från den nordiska djurvärlden.
OrtDjurgården
Villa Godthem.
Klassisk svensk mat i en sanslöst vacker ute- och innemiljö. Med rätter som Biff Rydberg, Plankstek och Pepparstek behövs inga längre förklaringar.
OrtDjurgården
Djurgårdsbrunnsviken längs Rosendal.
PROMENAD - Packa matsäcken eller fika på ett av flera caféer längs promenaden. Turen går längs vattnet med en avstickare till Rosendals slott och trädgård. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm. Promenadstråk i Stockholm.
OrtDjurgården
Lejonslätten
Inramningen runt denna park är bästa möjliga. Djurgårdsbrunnsviken åt ena hållet och lummigt buskage åt andra.  Här slappar man bort timmar utan att blinka. En av Djurgårdens populäraste picknickparker.
OrtDjurgården
Flickorna Helin - Skånska gruvan.
Kritikerrosat med all rätt. Vällagat och nyttiga ”onyttigheter”. En stor uteterrass med utsikt över Djurgårdskanalen och vintertid eldas i öppna spisen.
OrtDjurgården