Överjärva Gårdscafé


På Överjärva gård, i Kafé Hästskostallet, serveras bakverk och lunch i det gamla stallet format som en hästsko. Föregångaren till Täby Galopp låg här. Det mesta här är ekologiskt, kravmärkt och närproducerat. Det finns sittplatser både inom- och utomhus.

  • Till start: 7,3 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Järva 
  • Avgift: Nej 


Överjärva Gårdscafé

På Överjärva gård ligger Kafé Hästskostallet som serverar allt från bakverk till lunch i en trevlig gårdsmiljö. Det finns sittplatser både inom- och utomhus. Det mesta här är ekologiskt, kravmärkt och närproducerat. Fiket är beläget i det gamla stallet format som en hästsko, därav namnet. Tidigare inhyste stallet galopphästar som tillhörde galoppbanan vid Ulriksdal. Det finns även en gårdsbutik här, där du kan hitta té, egenproducerad honung samt ekologiskt godis.

Öppettider
Lördag-söndag 11-16.

Länkar

Överjärva Gårdscafé
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Överjärva gård
En lantlig oas mitt i stan. Sverige som det var förr. En stor gård, det magnifika Hästskostallet (idag café), gårdsbutiker, djur och ett statarmuseum.
OrtJärva
Ulriksdals trädgårdar
En rogivande miljö av växthus i äldre snitt. Här växer det ute och inne, inhemskt och utländskt. I trädgårdscaféet kan du givetvis fika men även äta lunch.
OrtUlriksdal
Ulriksdals slottscafé.
Smutta på en kaffe inne i caféet och insup den historiska miljön. Eller avnjut kaffet utomhus med utsikt över 1600-talsslottet och den praktfulla parken.
OrtSolna
Brunnsvikens trädgård & café.
Kombinera växtshopping med en härlig fika. Hembakat och hemlagat av bakverk och luncher. Caféet ligger i äldsta växthuset och passar vinter som sommar.
OrtSolna
Ekbacken till Sätra äng.
Från småbåtshamnen vid Nora strand rundar turen den skogbeklädda udden Borgen. Sedan ringlar den sig vackert längs stränder och klippor till Sätra äng.
OrtDanderyd
Lötsjön och Råstasjön - Hälsans stig
En promenad runt de två sjöarna i Sundbyberg Lötsjön och Råstasjön (även i Solna). Rikt fågelliv, ett mysigt kafé och magnifika Friends arena att uppleva.
OrtSolna