Långängens gård


En vacker 1800-talsgård med café och restaurang i natursköna omgivningar. Starta gärna promenaden härifrån ut i naturreservatet.

  • Till start: 7,8 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Långängen 
  • Avgift: Nej 


Långängens gård

På denna vackra 1800-talsgård finner du både café och restaurang. Man använder sig av så lokala råvaror som möjligt och bakar och lagar allt från grunden.

Kaffeservering har funnits på gården ända sedan 1950-talet. Maj-september bjuds det på brunch i ladan, men det finns även möjlighet att spisa lite rejälare rätter från a la carte-menyn, samt en egen meny för barnen. 
 

Länkar

Långängens gård
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Högberga gård
En villa som tillhört konstmecenaten Claes Fåhreus. Firade 100 år för några år sen och har en enastående utsikt över Stockholms inlopp. Här kan man äta tre-rättersmeny alla dagar eller äta brunch eller afternoon tea på helgerna. Utsiktsplats med bil runt Stockholm.
OrtLidingö
Lidingö - Hälsans stig
En tur på Lidingös inland förbi historiska byggnader i en naturskön miljö. Från Lidingö centrum från 1900-talets början till Hersby gård uppförd på 1700-talet.
OrtLidingö
Kyrkviken.
Gå längs med Kyrkviken, som namnet avslöjar, ligger vid Lidingö kyrka och turen går via den lilla ön Boholmen till den vackra gården Hustegaholm.
OrtLidingö
Promenad till Elfvik.
Längs vattnet till Elfviks gård vars ägor allt detta en gång tillhörde. Nära stan men mycket miljöombyte har gjort det till ett populärt konferensområde.
OrtLidingö
Fågelöuddebadet
Badet har en lång sandstrand med badbryggor och hopptorn. Det finns även en avdelad sektion anpassad för mindre barn. Det är även anpassat för rullstolsburna med assistans. Toaltter och en kiosk finns. Vill man ta en paus kan man spela lite minigolf.
OrtLidingö
Fjäderholmarna
Stockholms närmaste skärgård heter det i reklamen och det ligger mycket i det. På knappt 30 minuter har man lämnat stadens jäkt och kan plantera sig på klipporna för solbad eller uppleva lite av varje med skärgårdskänsla. Krogar i alla prisklasser, glasskafé, diverse bodar och...
OrtFjäderholmarna