Långängens gård


En vacker 1800-talsgård med café och restaurang i natursköna omgivningar. Starta gärna promenaden härifrån ut i naturreservatet.

  • Till start: 7,8 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Långängen 
  • Avgift: Nej 


Långängens gård

På denna vackra 1800-talsgård finner du både café och restaurang. Man använder sig av så lokala råvaror som möjligt och bakar och lagar allt från grunden.

Kaffeservering har funnits på gården ända sedan 1950-talet. Maj-september bjuds det på brunch i ladan, men det finns även möjlighet att spisa lite rejälare rätter från a la carte-menyn, samt en egen meny för barnen. 
 

Länkar

Långängens gård
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Fågelöuddebadet
Badet har en lång sandstrand med badbryggor och hopptorn. Det finns även en avdelad sektion anpassad för mindre barn. Det är även anpassat för rullstolsburna med assistans. Toaltter och en kiosk finns. Vill man ta en paus kan man spela lite minigolf.
OrtLidingö
Fjäderholmarna
Stockholms närmaste skärgård heter det i reklamen och det ligger mycket i det. På knappt 30 minuter har man lämnat stadens jäkt och kan plantera sig på klipporna för solbad eller uppleva lite av varje med skärgårdskänsla. Krogar i alla prisklasser, glasskafé, diverse bodar och...
OrtFjäderholmarna
Lidingös nordöstra del.
Lidingö är verkligen en ö som förtjänar fler besökare. Så mycket att se av byggnader, natur och kulturlandskap. Den här turen går över norra och nordöstra delen av ön.
OrtLidingö
Café Nyckelviken.
På denna herrgård förflyttas man till 1700-talet. Caféet är helgöppet och serverar mat och hembakt. En vacker trädgård, djur, vandringsleder och bad finns i anslutning.
OrtNacka
Skärgårdsslingan motsols
En klassisk rundtur som inkluderar två vägfärjor. En perfekt heldagstur med mycket att se och göra på vägen. Nyckelviken, Gustavsberg, Siggesta gård, Vaxholm och Bogesunds slott.
OrtVärmdö
Lidingös södra del
Här följer vi närapå Lidingöbanans sträckning via Millesgården, Gustaf Daléns AGA och den vackra gården Mölna för att slutligen komma till Gåshaga.
OrtLidingö