Långängen-Elfvik naturreservat


En bra start runt i naturreservatet är Långängens gård, kanske med en fika eller lunch. Här finns en skyltcentral där promenadstråk och stigar utgår.

  • Till start: 7,8 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Långängen 
  • Avgift: Nej 


Långängen-Elfvik naturreservat

En bra start för rundvandring i detta naturreservat är Långängens gård. Här finns en skyltcentral och massor med promenadstråk och stigar som kringlar sig runt i den täta skogen.

Reservatet ligger jämte Kottlasjön som är ett perfekt ställe att ta ett dopp på. Efter att ha vandrat omkring i den vackra miljön passar det utmärkt att ta en lunch på den tidigare nämnda gården. Den byggdes redan på 1700-talet och har sen 1950 varit ett café.

Långängen-Elfvik naturreservat
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Fågelöuddebadet
Badet har en lång sandstrand med badbryggor och hopptorn. Det finns även en avdelad sektion anpassad för mindre barn. Det är även anpassat för rullstolsburna med assistans. Toaltter och en kiosk finns. Vill man ta en paus kan man spela lite minigolf.
OrtLidingö
Fjäderholmarna
Stockholms närmaste skärgård heter det i reklamen och det ligger mycket i det. På knappt 30 minuter har man lämnat stadens jäkt och kan plantera sig på klipporna för solbad eller uppleva lite av varje med skärgårdskänsla. Krogar i alla prisklasser, glasskafé, diverse bodar och...
OrtFjäderholmarna
Fjäderholmarnas krog
Välrenommerad fiskekrog 25 minuter från Slussen eller Nybroplan som lockar såväl Stockholmare som turister. Fiskrätterna är fenomenala och kostar en slant men är väl värt pengarna. Krogen har en gigantisk uteservering och två inre delar i olika mycket smakfulla inredningsstilar.
OrtLidingö
Café Nyckelviken.
På denna herrgård förflyttas man till 1700-talet. Caféet är helgöppet och serverar mat och hembakt. En vacker trädgård, djur, vandringsleder och bad finns i anslutning.
OrtNacka
Skärgårdsslingan motsols
En klassisk rundtur som inkluderar två vägfärjor. En perfekt heldagstur med mycket att se och göra på vägen. Nyckelviken, Gustavsberg, Siggesta gård, Vaxholm och Bogesunds slott.
OrtVärmdö
Lidingös södra del
Här följer vi närapå Lidingöbanans sträckning via Millesgården, Gustaf Daléns AGA och den vackra gården Mölna för att slutligen komma till Gåshaga.
OrtLidingö