Långängen-Elfvik naturreservat


En bra start runt i naturreservatet är Långängens gård, kanske med en fika eller lunch. Här finns en skyltcentral där promenadstråk och stigar utgår.

  • Till start: 7,8 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Långängen 
  • Avgift: Nej 


Långängen-Elfvik naturreservat

En bra start för rundvandring i detta naturreservat är Långängens gård. Här finns en skyltcentral och massor med promenadstråk och stigar som kringlar sig runt i den täta skogen.

Reservatet ligger jämte Kottlasjön som är ett perfekt ställe att ta ett dopp på. Efter att ha vandrat omkring i den vackra miljön passar det utmärkt att ta en lunch på den tidigare nämnda gården. Den byggdes redan på 1700-talet och har sen 1950 varit ett café.

Långängen-Elfvik naturreservat
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Kottlabadet...
Ett litet och mysigt bad mitt på Lidingö som ofta har höga badtemperaturer. Strand eller klippbad.
OrtLidingö
Högberga gård
En villa som tillhört konstmecenaten Claes Fåhreus. Firade 100 år för några år sen och har en enastående utsikt över Stockholms inlopp. Här kan man äta tre-rättersmeny alla dagar eller äta brunch eller afternoon tea på helgerna. Utsiktsplats med bil runt Stockholm.
OrtLidingö
Dalénum till Mölna
PROMENAD: En vacker promenadväg som passerar svensk industrihistoria, förbi ett nybyggt område, ett litet naturreservat samt en vackra Mölna gård. Fin utsikt bland annat mot Fjäderholmarna och Djurgården.
OrtLidingö
Promenad till Elfvik.
Längs vattnet till Elfviks gård vars ägor allt detta en gång tillhörde. Nära stan men mycket miljöombyte har gjort det till ett populärt konferensområde.
OrtLidingö
Kyrkviken.
Gå längs med Kyrkviken, som namnet avslöjar, ligger vid Lidingö kyrka och turen går via den lilla ön Boholmen till den vackra gården Hustegaholm.
OrtLidingö
Fjäderholmarna
Stockholms närmaste skärgård heter det i reklamen och det ligger mycket i det. På knappt 30 minuter har man lämnat stadens jäkt och kan plantera sig på klipporna för solbad eller uppleva lite av varje med skärgårdskänsla. Krogar i alla prisklasser, glasskafé, diverse bodar och...
OrtFjäderholmarna