Långängen-Elfvik naturreservat


En bra start runt i naturreservatet är Långängens gård, kanske med en fika eller lunch. Här finns en skyltcentral där promenadstråk och stigar utgår.

  • Till start: 7,8 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Långängen 
  • Avgift: Nej 


Långängen-Elfvik naturreservat

En bra start för rundvandring i detta naturreservat är Långängens gård. Här finns en skyltcentral och massor med promenadstråk och stigar som kringlar sig runt i den täta skogen.

Reservatet ligger jämte Kottlasjön som är ett perfekt ställe att ta ett dopp på. Efter att ha vandrat omkring i den vackra miljön passar det utmärkt att ta en lunch på den tidigare nämnda gården. Den byggdes redan på 1700-talet och har sen 1950 varit ett café.

Långängen-Elfvik naturreservat
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Långängens gård
En vacker 1800-talsgård med café och restaurang i natursköna omgivningar. Starta gärna promenaden härifrån ut i naturreservatet.
OrtLångängen
Kottlabadet...
Ett litet och mysigt bad mitt på Lidingö som ofta har höga badtemperaturer. Strand eller klippbad.
OrtLidingö
Högberga gård
En villa som tillhört konstmecenaten Claes Fåhreus. Firade 100 år för några år sen och har en enastående utsikt över Stockholms inlopp. Här kan man äta tre-rättersmeny alla dagar eller äta brunch eller afternoon tea på helgerna. Utsiktsplats med bil runt Stockholm.
OrtLidingö
Lidingö - Hälsans stig
En tur på Lidingös inland förbi historiska byggnader i en naturskön miljö. Från Lidingö centrum från 1900-talets början till Hersby gård uppförd på 1700-talet.
OrtLidingö
Promenad till Elfvik.
Längs vattnet till Elfviks gård vars ägor allt detta en gång tillhörde. Nära stan men mycket miljöombyte har gjort det till ett populärt konferensområde.
OrtLidingö
Fågelöuddebadet
Badet har en lång sandstrand med badbryggor och hopptorn. Det finns även en avdelad sektion anpassad för mindre barn. Det är även anpassat för rullstolsburna med assistans. Toaltter och en kiosk finns. Vill man ta en paus kan man spela lite minigolf.
OrtLidingö