Högberga gård


En villa som tillhört konstmecenaten Claes Fåhreus. Firade 100 år för några år sen och har en enastående utsikt över Stockholms inlopp. Här kan man äta tre-rättersmeny alla dagar eller äta brunch eller afternoon tea på helgerna. Utsiktsplats med bil runt Stockholm.

  • Till start: 7,9 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Lidingö 
  • Avgift: Nej 


Högberga gård

Konstsamlaren Klas Fåhreaus byggde detta enorma hus. Vid tiden för den här villans byggande var det vanligt att konstsamlare lät deras hem även tjänstgöra som galleri där andra mecenater kan nämnas Prins Eugens Waldermarsudde och Ernest Thiel med sitt galleri.

Byggnaden uppfördes 1909-1911 i nationalromantisk stil och liknar en katedral där det största rummet är konstgalleri med stora fönster i taket. Arkitekt var Carl Westman som även låg bakom Stockholms rådhus. Läget valdes för att få bästa möjliga översikt av Stockholms inlopp.

Här kan man gå runt och se Lidingös bästa utsikter mot Kaknäs samt ut mot Lilla Värtan och båttrafiken.

Vill man besöka annat än som hotellgäst så kan man äta en fast tre-rättersmeny i restaurangen och på helgerna dukar man upp med brunch och afternoon tea. 

Grindstigen 5-6, Lidingö
Tel 08-546 46 100

Läs mera
Högberga gård
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Kottlabadet...
Ett litet och mysigt bad mitt på Lidingö som ofta har höga badtemperaturer. Strand eller klippbad.
OrtLidingö
Fjäderholmarnas krog
Välrenommerad fiskekrog 25 minuter från Slussen eller Nybroplan som lockar såväl Stockholmare som turister. Fiskrätterna är fenomenala och kostar en slant men är väl värt pengarna. Krogen har en gigantisk uteservering och två inre delar i olika mycket smakfulla inredningsstilar.
OrtLidingö
Nyckelviken naturreservat och herrgård
Runt tv-kända herrgården finns flera vackra naturstigar och fina klippbad. På gården finns djur, en mycket välvårdad trädgård och ett café. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtNacka
Långängens gård
En vacker 1800-talsgård med café och restaurang i natursköna omgivningar. Starta gärna promenaden härifrån ut i naturreservatet.
OrtLångängen
Dalénum till Mölna
PROMENAD: En vacker promenadväg som passerar svensk industrihistoria, förbi ett nybyggt område, ett litet naturreservat samt en vackra Mölna gård. Fin utsikt bland annat mot Fjäderholmarna och Djurgården.
OrtLidingö
Kafé Kruthuset
På Hundudden efter en promenad längs Djurgårdsbrunnsviken ligger caféet som är ett gammalt kruthus från 1600-talet. Vacker utsikt mot Fjäderholmarna.
OrtDjurgården