Högberga gård


En villa som tillhört konstmecenaten Claes Fåhreus. Firade 100 år för några år sen och har en enastående utsikt över Stockholms inlopp. Här kan man äta tre-rättersmeny alla dagar eller äta brunch eller afternoon tea på helgerna. Utsiktsplats med bil runt Stockholm.

  • Till start: 7,9 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Lidingö 
  • Avgift: Nej 


Högberga gård

Konstsamlaren Klas Fåhreaus byggde detta enorma hus. Vid tiden för den här villans byggande var det vanligt att konstsamlare lät deras hem även tjänstgöra som galleri där andra mecenater kan nämnas Prins Eugens Waldermarsudde och Ernest Thiel med sitt galleri.

Byggnaden uppfördes 1909-1911 i nationalromantisk stil och liknar en katedral där det största rummet är konstgalleri med stora fönster i taket. Arkitekt var Carl Westman som även låg bakom Stockholms rådhus. Läget valdes för att få bästa möjliga översikt av Stockholms inlopp.

Här kan man gå runt och se Lidingös bästa utsikter mot Kaknäs samt ut mot Lilla Värtan och båttrafiken.

Vill man besöka annat än som hotellgäst så kan man äta en fast tre-rättersmeny i restaurangen och på helgerna dukar man upp med brunch och afternoon tea. 

Grindstigen 5-6, Lidingö
Tel 08-546 46 100

Läs mera
Högberga gård
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Fjäderholmarna
Stockholms närmaste skärgård heter det i reklamen och det ligger mycket i det. På knappt 30 minuter har man lämnat stadens jäkt och kan plantera sig på klipporna för solbad eller uppleva lite av varje med skärgårdskänsla. Krogar i alla prisklasser, glasskafé, diverse bodar och...
OrtFjäderholmarna
Fjäderholmarnas krog
Välrenommerad fiskekrog 25 minuter från Slussen eller Nybroplan som lockar såväl Stockholmare som turister. Fiskrätterna är fenomenala och kostar en slant men är väl värt pengarna. Krogen har en gigantisk uteservering och två inre delar i olika mycket smakfulla inredningsstilar.
OrtLidingö
Café Nyckelviken.
På denna herrgård förflyttas man till 1700-talet. Caféet är helgöppet och serverar mat och hembakt. En vacker trädgård, djur, vandringsleder och bad finns i anslutning.
OrtNacka
Restaurant J
En stilbildande restaurang och en av de första i amerikansk Newportstil. Livlig båttrafik och vacker utsikt ger en enastående marin upplevelse. Att åka hit blev nästan blivit ett begrepp för att åka och äta nära stan.
OrtNacka strand
Nacka Strand
Ett mycket trevlig område där man kan ta en promenad med fin utsikt över inloppet till Stockholm och Djurgården. Resturanger och fik från enkelt till lyx. Intressanta gamla industrifastigheter uppe på klippan har fått nytt liv med annan inriktning.
OrtNacka
Nacka Strand till Marinstaden
Från sjölivet i Nacka strand med utsikt mot Djurgården och inloppet till Stockholm. Gå träspång utmed berget till en Marinstad med brustna visioner.
OrtNacka