Promenad till Elfvik.


Längs vattnet till Elfviks gård vars ägor allt detta en gång tillhörde. Nära stan men mycket miljöombyte har gjort det till ett populärt konferensområde.

  • Till start: 10,3 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Lidingö 
  • Avgift: Nej 


Promenad till Elfvik.
Stor karta
Sevärdhet 1 av 4

Villa Kullen

Villa Kullen var 2010 ett av Sveriges dyraste villaförsäljningar. Priset hamnade på 29 miljoner.

Rönneberga

Rönneberga gård är en av många konferensanläggningar på Lidingö. Man har en mycket speciell uteplats med ett segelliknande regnskydd.

Villa Söderås

I mitten av 1800-talet blev Lidingö populärt som sommarvistelse för välbärgade familjer. Många stora sommarvillor från tiden kring förra sekelskiftet finns ännu kvar, bland annat Villa Söderås som ritades i jugendstil av arkitekt Harald Falkman och byggdes 1912 som sommarbostad till Carl L. Laurin med familj. 

Länkar

Elfviks gård

Längst ut på norra delen av Lidingö ligger Elfviks Gård med mangårdsbyggnad, bondgård och ridstallar. Gården med anor från 1775 ligger i anslutning till vattnet med utsikt mot Stockholm inlopp, Nacka,  Värmdö och södra Lidingö. Sommartid är Elfvik en populär plats för sol och bad med mycket båtliv att beskåda. Det är främst konferenser här men man erbjuder även fredagsbuffé och helgbrunch.

  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Långängen-Elfvik naturreservat
En bra start runt i naturreservatet är Långängens gård, kanske med en fika eller lunch. Här finns en skyltcentral där promenadstråk och stigar utgår.
OrtLångängen
Långängens gård
En vacker 1800-talsgård med café och restaurang i natursköna omgivningar. Starta gärna promenaden härifrån ut i naturreservatet.
OrtLångängen
Högberga gård
En villa som tillhört konstmecenaten Claes Fåhreus. Firade 100 år för några år sen och har en enastående utsikt över Stockholms inlopp. Här kan man äta tre-rättersmeny alla dagar eller äta brunch eller afternoon tea på helgerna. Utsiktsplats med bil runt Stockholm.
OrtLidingö
Kottlabadet...
Ett litet och mysigt bad mitt på Lidingö som ofta har höga badtemperaturer. Strand eller klippbad.
OrtLidingö
Bogesundslandet och Vaxholm
Bogesundslandet är ett område som blivt skonat från bebyggelse och en stor del är idag naturreservat. Ett slott, ett naturreservat och skärgårdens huvudstad står på menyn för rundturen.
OrtVaxholm
Bogesunds slott och vandrarhem samt Vaxholm.
Bogesundslandet är ett område som blivt skonat från bebyggelse och en stor del är idag naturreservat. Vackra Bogesunds slott har ett vandrarhem i anslutning till den parken där övernattning sker. Sedan står skärgårdens huvudstad på menyn dan därpå men kanske en bensträckare i...
OrtVaxholm