Bogesunds slott.


Slottet har planlösning, stomme och inredningsdetaljer från 1600-talet. De romantiska tornen byggdes till på 1800-talet. Vacker park med fruktträdgård.

  • Till start: 14,2 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Vaxholm 
  • Avgift: Nej 


Bogesunds slott.
Stor karta
Sevärdhet 1 av 3

Bogesunds slott

I slottet finns bevarad planlösning, stomme och inredningsdetaljer från 1600-talet. Ätten Brahe ägde slottet en längre tid. Den största förändringen som slottet genomgått var mellan åren 1864 och 1867 då slottet byggdes om och fick en mer romantisk stil. Fyra torn lades till, ett kapell och en vinterträdgård kompletterade. I parken utanför finns en härlig fruktträdgård, passa gärna på att fånga en fallfrukt i höst!

Länkar

Bogesunds slottspark och trädgård.

Rakt österut från slottet går en väg rakt igenom fruktträdgården som är en rest av de ursprungliga trädgårdarna från Per Brahe d.y. tid.

Fortsätter man till änden av trädgården når man trädgårdsmästarbostaden, den sk Parkvillan. Här finns ett kafé med hemlagade bakverk, smörgåsar och sopplunch.

Kaféet är öppet dagligen på sommaren men söndagar vintertid. Det drivs av vandrarhemmet som är åretruntöppet och titulerar sig Slottsvandrarhem.

På mitten av 1800-talet omarbetades trädgården i romantisk stil med exotisk och inhemsk grönska ibland i slingrande gångar. Invid slottet uppfördes dammar, planteringar varav en inrymmer Brahestenen.

Läs mera

STF Vaxholm/Bogesunds slottsvandrarhem

Vaxholm är skärgårdens huvudstad och porten till Roslagen. Den charmiga idyllen är en knutpunkt för båttrafiken i mellanskärgården och norra skärgården. Här finns små charmiga butiker, nöjesliv, gallerier och friluftsbad mitt i stan.

Slottsvandrarhemmet erbjuder ett boende med hästhagar och Bogesunds Slott som närmsta grannar. Du bor i dubbelrum eller flerbäddsrum med gemensamt kök för självhushåll. I gamla trädgårdsmästarbostaden drivs idag ett mysigt café med hembakat bröd.

Vaxholms kastell är en av sevärdheterna i närheten och på Bogesunds Slott sägs det att vita damen spökar. Sjöliv, golf eller solbad på klipporna vid vattnet finns alltid nära till hands i Vaxholm. Bogesundslandet är vidsträckt och erbjuder vintertid ofta möjligheter till längdskidåkning, framför allt på golfbanan som tillhör Waxholms golfklubb. Många kommer också till Bogesund för att cykla mountainbike, vandra och plocka bär eller svamp.

Öppettider: Året runt utom julhelgen.
Tel:  Reception: +46 8-541 750 60,  Mobil: +46 70-323 05 44
E-post: info@bogesundsslottsvandrarhem.se
Adress: Per Brahes väg 1,  Vaxholm

Boka: 08-541 750 60  info@bogesundsslottsvandrarhem.se

Läs mera

Länkar

  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


STF Vaxholm/Bogesunds slottsvandrarhem
Vaxholm är skärgårdens huvudstad och porten till Roslagen. Den charmiga idyllen är en knutpunkt för båttrafiken i mellanskärgården och norra skärgården. Här finns små charmiga butiker, nöjesliv, gallerier och friluftsbad mitt i stan.
OrtVaxholm
Bogesunds slott och vandrarhem samt Vaxholm.
Bogesundslandet är ett område som blivt skonat från bebyggelse och en stor del är idag naturreservat. Vackra Bogesunds slott har ett vandrarhem i anslutning till den parken där övernattning sker. Sedan står skärgårdens huvudstad på menyn dan därpå men kanske en bensträckare i...
OrtVaxholm
Bogesundslandets naturreservat.
Ett populärt friluftsområde med flera vandringsleder och möjlighet till bad, fiske, bär- och svampplockning. Passa även på att besöka Bogesunds slott.
OrtVaxholm
Vaxholms folkliv, övernattning på Fredriksborg samt dagtur till Siggesta.
Skärgårdens huvudstad och några sund som sen långt tillbaka varit viktiga att befästa för skärgårdsförsvaret av Stockholm. Övernattning i nyöppande Fredriksborgs hotell och sen dagtur till Siggesta gård. Två bilfärjor som är helt gratis ingår i rutten.
OrtVärmdö
Vaxholm.
De flesta som besöker ”Skärgårdens huvudstad” hamnar i Söderhamn med dess båt- och folkliv. Men Vaxholm är mer än så och vi har valt ut några pärlor. Res med SL: Tekniska högskolan buss 670 till Västerhamnsplan. Restid 45 minuter.
OrtVaxholm
Norra båtluffarleden
Med start i Furusund får man på den här turen uppleva de populäraste öarna i norra skärgården. Minst en övernattning per ö är att rekommendera men man kan ju stanna till över dan.
OrtNorrtälje