Restaurang Pont


Prisvärda luncher, bruncher och a la carte. Vackert sjöläge vid nya bostadsområdet vid gamla flygflottiljen F2. En strandpromenad för att smälta maten?

  • Till start: 13,3 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Hägernäs 
  • Avgift: Nej 


Restaurang Pont

Den här restaurangen har helt okej mat men lyfter mest på läget och atmosfären. Här kan man med fördel smörja kråset eller ta något att dricka innan promenaden utmed stranden, som leder söderut mot Viggbyholm och Näsbypark. Har man tur kan man se ett sjöflygplan ge sig av för här finns flygtraditioner sedan den gamla flygflottiljen F2 låg här. En gammal flyghangar ligger mitt i bostadsområdet men är nuförtiden ett garage.

Adress: Catalinatorget 19, Hägernäs strand, Täby
Tel: 08 756 32 20

Länkar

Restaurang Pont
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Hägernäsbadet
Ett bad nära nybyggda Hägernäs strand men badet har funnits redan då området var flygflottiljen F2. Charles Lindberg var på besök här 1932 men om han badade är inte belagt. 
OrtTäby
Längs Stora Värtan från Hägernäs till Näsbypark
Täbys sjönära områden Viggbyholm och Näsbypark har sedan länge varit haft exklusiva bostäder som på senare år utökats med Hägernäs strands lägenheter.
OrtTäby
Rönningesjön runt
En lång men lättgången tur runt en sjö. Höjdpunkter är genuina Rönninge by (kort tur vänder där), en friluftsgård, ett populärt bad och ett utsiktsberg.
OrtViggbyholm
Ängsholmsbadet
Ängsholmsbadet har sedan länge varit en mycket populär badplats. På 80-talet utökades området till att bli ett parkområde med stora klippta gräsytor, planteringar fotbollsmål, lekplats och bänkar. Genom parken rinner en bäck för dagvatten.
OrtViggbyholm
Näsaängsbadet
Näsa äng ligger i Näsbypark vid Stora Värtan och är en populär badplats. Här höll några av Sveriges allra första vindsurfare på att surfa och hålla kurser då det begav sig för Windsurfing-flugan och gör så än idag då vindarna anses vara riktigt bra över den stora öppna...
OrtNäsbypark
Skärgårdsslingan medsols
En klassisk rundtur som inkluderar två vägfärjor. En perfekt halv- eller heldagstur med mycket att se och göra på vägen.
OrtVärmdö